Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

czytam ten watek od 150 strony ;) Chciałem dołączyć do klubu ze swoim mini-mini centrum komputerowym: aktywne monitorki Tascama podpiete do Fiio E10 (fiio naprawde robi roznice). Jestem w trakcie powaznych zmian sprzedaje wieze onkyo cs-325 i kupilem trendsa 10.2(brzmi, ze sporymi glosnikami infinity primus 200, calkiem niezle) oraz Klipsche wb-14(dzis zamowilem), ktore swoja droga maja teraz swietna cene na ebayu(koncowka serii tego modelu) w polsce ich cena dystrybutora to 4400 pln LOL(w stanach jeszcze w zeszłym roku byly po 600$). Do jakiegos mini mysle ze by sie nadaly, za taka cene to tylko brac.

post-28576-0-68150000-1328299730_thumb.jpgpost-28576-0-66937800-1328299743_thumb.jpgpost-28576-0-02133200-1328299752_thumb.jpg

PS Trends razem z klipschami stanie w miejsce obecnych glosnikow. Te wb-14 wygladaja niesamowicie :)

post-28576-0-98570900-1328300760_thumb.jpgpost-28576-0-37296300-1328300855_thumb.jpgpost-28576-0-68858900-1328300983_thumb.jpg

Pod tym stoliczkiem pod monitorem to router?

Tak. Ale jak sie siedzi normalnie to nie razi diodami po oczach. Zreszta wole zielone diody niz te niebieskie widoczne na monitorze i fiio. Dla odmiany na tascamach tez jest niebieska dioda.

Diody, diodami ale to ogranicza w znacznym stopniu jakosc i sile wysylanego sygnalu.

Nie jest najgorzej. Jedyne alternatywne miejsce dla niego bylo pod biurkiem wiec wole tak jak jest teraz. W najslabszym miejscu w mieszkaniu mam 30%(za prawie 2ma scianami - scianana i bardzo za rogiem) ale bardzo stabilne i nic nie zrywa. On nie ma nawet anteny zewnetrznej, ani zlacza do wpiecia anteny - typowy domowy router. Plus ma taki ze chodzi 24/7 a nie pamietam nawet kiedy go ostatnio resetowalem, wlasciwie to go nigdy nie resetowlem , bo nigdy sie nie zawiesil. Przez 1,5 roku ze 3x moze byl robiony restart na nim przy zmianie konfiguracji.

- hmm dobre ceny, a co sądzicie o kablu IC Audionova meteor ?

Czy ten proclass w zupełności wystarczy? 80% muzyki której słucham to hip-hop.

A co do kabli głośnikowych to może lepiej zainwestować np. w te http://allegro.pl/kabel-glosnikowy-profigold-bassflex-2x-2-5mm2-i2083997540.html

2,5mm2 - nie jest to za duży przekrój mcr-640 ?

Bardzo proszę o pomoc w dobrze kabli głośnikowych i kabla IC.

Edytowane przez michalfm1

Witam

od 2 m-cy jestem posiadaczem Denona M-38, i chciałbym troszkę zmienić kabelki przy głośnikach.

W związku z tym mam pytanko,czy wtyki typu banan będą się nadawały, bo mam jakieś jakby zaślepki na

wyjściach z denka.

Witam,

to mój pierwszy post na tym forum, także na wstępie witam wszystkich.

Prześledziłem ostatnie 80 stron, ale całego wątku nie ogarnę. Z zamieszczonych opinii oraz z kilku odsłuchów skłaniam się w stronę Denona M38, ale brakuje mi w nim głębszego basu. Możecie polecić jakieś subwoofery w kwocie 700-1000zł? Pytanie też, czy rozwiązaniem mogły by być inne kolumny? jeżeli tak, to jakie polecacie? Mam 20 m2 pokoju i małe dzieci, także szaleć z tym basem nie będę, w sensie nie potrzeba mi dużej mocy...

Witam kolegów - praktycznie zagladam rzadko i to tylko w sprawach nurtujących mnie problemów.

Niestety urodził się kolejny.

Sprzedałam moją mini wieżę denona i zamieniłam ją na amplituner NAD C715 kolumnienki pozostawiłam z DENONa M37.

Zakupiłam kabelek głośnikowy firmy AUDIOMICA LAB.

Jestem dosyć zadowolona lecz mój zakup NAD-a okazał sie małą klapą.

Okazuje sie, iż w pudełku nie ma pilota i zaślepku portu USB.

Teraz ten problem pozostał mi na głowie.

CZY POMOŻECIE MI POSZUKAĆ TYCH 2 ELEMENTÓW ?

Pilot to model NAD SR7 a zaślepka jest dla mnie nieosiągalna.

Pozdrawiam Magdalena

Witam kolegów - praktycznie zagladam rzadko i to tylko w sprawach nurtujących mnie problemów.

Niestety urodził się kolejny.

Sprzedałam moją mini wieżę denona i zamieniłam ją na amplituner NAD C715 kolumnienki pozostawiłam z DENONa M37.

Zakupiłam kabelek głośnikowy firmy AUDIOMICA LAB.

Jestem dosyć zadowolona lecz mój zakup NAD-a okazał sie małą klapą.

Okazuje sie, iż w pudełku nie ma pilota i zaślepku portu USB.

Teraz ten problem pozostał mi na głowie.

CZY POMOŻECIE MI POSZUKAĆ TYCH 2 ELEMENTÓW ?

Pilot to model NAD SR7 a zaślepka jest dla mnie nieosiągalna.

Pozdrawiam Magdalena

Pilot - http://www.ebay.pl/itm/COMPACT-MUSIC-SYSTEM-REMOTE-SR-7-C-715-/380403306845?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5891cdd15d

Też miałem zaślepki (Marantz M-CR503), wydłubałem je za pomocą śrubokręta i podłaczyłem bananki :)

Coś mi się wydaje że banany nie podejdą,bez wymiany gniazd.

To są gniazda na zaciśniecie przewodu poprzez dokręcenie.

Ale na niektórych foto z tyłu Denonka widać inne gniazda.

Może mi ktoś coś doradzić,jak to obejść.

- hmm dobre ceny, a co sądzicie o kablu IC Audionova meteor ?

Czy ten proclass w zupełności wystarczy? 80% muzyki której słucham to hip-hop.

A co do kabli głośnikowych to może lepiej zainwestować np. w te http://allegro.pl/kabel-glosnikowy-profigold-bassflex-2x-2-5mm2-i2083997540.html

2,5mm2 - nie jest to za duży przekrój mcr-640 ?

Bardzo proszę o pomoc w dobrze kabli głośnikowych i kabla IC.

meteor miałem sprzedałem hama lepsza uwierz, w dodatku 8zł a głośnikowy nie przepłacaj tylko zwykła miedź chyba że chcesz kombinować z procabami które zj.. ci pasmo

Do Piano Crafta miedziane kable, najlepiej 1,5mm, maksymalnie to 2,5mm. Nie przeznaczał bym tu dużych kwot, takie np. ATLAS BASIC 1.25, IXOS XHS133 czy TARA LABS PRISM OMNI CLASSIC spokojnie wystarczą. Do tego jakiś interkonekt(budżetowy do 1 metra) tych firm i na pewno dokup standy, zadbaj o ustawienie sprzętu i w miarę możliwości akustykę pokoju(poszukaj najlepszego brzmienia). Będzie ok, może chociaż choć troszkę wyrównasz, podkręcone brzmienie tej serii Piano Crafta.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Warto kupić kompletny zestaw Teaca H500 (wersja z kaseciakiem, nie DVD) z pilotem w idealnym stanie za 135 euro?

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

czolgista, szczerze - warto. I cos mi mowi ze oboje o tym wiemy!

Jezeli bys sie rozmyslil, przeslij mi na PW dokladniejsze dane, sam ja chetnie kupie... i dam zarobic :-)

Pozdrawiam!

Witam miłośników miniwież!

Mam serdeczną prośbę o udzielenie rady.

Planuję zakup sprzętu audio za około 2500-3500 PLN.

Czy Waszym zdaniem za taką kwotę lepiej kupić miniwieżę czy rozglądać się za dużym zestawem?

Jakie czynniki spowodowały, że jesteście posiadaczami miniwież?

Czy mini w zakresie jakości dźwięku znacznie odbiega od tanich alternatyw dużych zestawów?

Jak wygląda porównanie np. PianoCrafta 640 lub PianoCrafta 640 z B&W 686, Kenwooda K-1000 lub JVC EX-A15 do np. Denona serii 500 czy Yamahy serii 300 lub Marantza serii 5004?

Jak wygląda samo porównanie podanych zestawów mini tzn. Piano 640 do Piano 640 z B&W 686, Kenwooda K-1000 i JVC EX-A15?

Co byście wybrali i dlaczego?

Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki:)

Prawie na wszystkie pytania masz odpowiedzi w tym wątku.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Czy Waszym zdaniem za taką kwotę lepiej kupić miniwieżę czy rozglądać się za dużym zestawem?

Czy mini w zakresie jakości dźwięku znacznie odbiega od tanich alternatyw dużych zestawów?

Jak wygląda porównanie np. PianoCrafta 640 lub PianoCrafta 640 z B&W 686, Kenwooda K-1000 lub JVC EX-A15 do np. Denona serii 500 czy Yamahy serii 300 lub Marantza serii 5004?

Jak wygląda samo porównanie podanych zestawów mini tzn. Piano 640 do Piano 640 z B&W 686, Kenwooda K-1000 i JVC EX-A15?

Lepiej kupić mini.

Bo jest mini.

Nie odbiega, a niektóre nie odbiegają od droższych znacznie.

Głośniki w serii Pianocraft - niezależnie od modelu - to najsłabszy element tych mini. Starszy Pianocradt moim zdaniem gra lepiej nie tylko od Denona serii 500, ale nawet 1500. Seria Pianocraft jest moim zdaniem najbardziej uniwersalna z podanych. Dobrać tylko porządne głośniki - nie koniecznie takie za parę stów. Z lepsze Yamaha się odwdzięczy lepszym dźwiękiem. W tym przypadku mówię o dzielonych Pianocraftach. I ogólnie - im starszy tym lepszy.

Witam miłośników miniwież!

Mam serdeczną prośbę o udzielenie rady.

Planuję zakup sprzętu audio za około 2500-3500 PLN.

Co byście wybrali i dlaczego?

Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki:)

- Jak Twój budżet wynosi 3500 zł, to oglądnij/posłuchaj Yamaha MCS-1330.

Dzięki za rozwianie nurtujących wątpliwości:)

W takim razie posłucham jeszcze Yamahy MCS-1330, ale chyba jednak postawię na Pianocrafta 640 ewentualnie z innymi kolumnami niż firmowe.

Może ktoś ma jakąś propozycję z czym ta 640-tka dobrze współgra?

W salonie proponują B&W 686 lub 685.

Ktoś testował inne konfiguracje?

Witam wszystkich!

Wczoraj pisałem na ogólnym forum pytanie o mikrowieżę i przez jednego z forumowiczów (dzięki Bednaar) zostałem przekierowany tutaj. Spędziłem trochę czasu wczytując się w wątek ale poza poznaniem wielu różnych modeli, mam wrażenie, że bardziej mi to wszystko namieszało ;)

Zacznę od krótkiego opisu moich oczekiwań i przejdę do egzemplarzy, które brałem pod uwagę.

Oczekiwania:

- mikrowieża do 1000 zł. ew. odrobinę więcej

- koniecznie odtwarzanie muzyki z pendrive'a mp3

- dobrze odbierające radio FM (wcześniej oczekiwałem DABa, ale okazało się, że jeszcze w Polsce nie jest w użyciu)

- idealnie byłoby gdyby odtwarzała radia internetowe, przy czym zakładam, że w tym przedziale cenowym jest to nieosiągalne ;)

- CD na plus - ale nie musi być

- "budzik" na plus - ale nie musi być

- bez kolorowych światełek, diód i kosmicznych kształtów. Prosta obudowa i mało przycisków pasują mi bardziej stylistycznie ;)

Poszukiwania zacząłem od Denona, cenowo jednak przekracza moje oczekiwania 2-krotnie. Przeglądałem też często wspominane PianoCrafty (E730), cena akceptowalna, ale spotkałem się też z bardzo niepochlebnymi opiniami w sieci... Przeglądałem jeszcze Pioneery, JVC, czy ostatecznie Philipsy.

Wiele egzemplarzy mikrowież Philipsa pasuje, ale znowu w sieci ludzie narzekają na dźwięk.

Macie jakiekolwiek wskazówki? Może kojarzycie coś co spełnia wszystkie moje oczekiwania powyżej? :)

Edytowane przez vassago

czolgista, szczerze - warto. I cos mi mowi ze oboje o tym wiemy!

Jezeli bys sie rozmyslil, przeslij mi na PW dokladniejsze dane, sam ja chetnie kupie... i dam zarobic :-)

Pozdrawiam!

Poloki przyjechoły i całym paleciakiem wsio wywiozły a pojechałem może na 15 minut do domu po kasę ;(

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Dzięki za rozwianie nurtujących wątpliwości:)

W takim razie posłucham jeszcze Yamahy MCS-1330, ale chyba jednak postawię na Pianocrafta 640 ewentualnie z innymi kolumnami niż firmowe.

Może ktoś ma jakąś propozycję z czym ta 640-tka dobrze współgra?

W salonie proponują B&W 686 lub 685.

Ktoś testował inne konfiguracje?

Posiadam MCR-640 z firmowymi kolumnami - jestem zadowolony :), niestety nie wiem jak gra z innymi kolumnami (może to i lepiej), ale do 2000-2100 zł wg mnie MCR-640 to najlepszy wybór. A co do mcs-1330 to posłuchaj, bo naprawdę warto!:)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.