Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

A miał ktoś dłuższą styczność z Philips mci900 , pod względem wyposażenia gromi wszystko w przedziale i nie tylko , wykonanie wygląda na foto na bdb., kolumny omnipolarne , ciekawe rozwiązanie akustyczne ale nie każdemu może odpowiadać ich wygląd ;). Nagroda EISA ,

z AV :

" Rozciągnięcie basu oraz jego potęga były o znacząco lepsze niż z recenzowanego niedawno systemu Harmana MAS100. Dodam zresztą, że Philips bił ten skądinąd wysoko przez nas oceniony system na głowę – i to pod każdym względem. Rozgromił także Denona D-M37. Są to wprawdzie zestawy tańsze, jednak przewaga brzmieniowa MCi990 jest bezdyskusyjna, a funkcjonalność – nieporównywalna "

http://www.av.com.pl/odtwarzacze-strumieniowe/385-odtwarzacz-strumieniowy-philips-mci900

Macie Panowie jakieś zdanie czy tylko denon ,yamaha ,yamaha , denon , teac ;)

ps. teraz kosztuje 2,500 pozdro.

Sylw na złość Tobie dopisuję się do klubu z Denonem M 39 :)

Pozdrawiam.

"Talking me at last to the World where uncertainty does not exist.

In Heaven or Underground..." - Mr. Doctor

A miał ktoś dłuższą styczność z Philips mci900 , pod względem wyposażenia gromi wszystko w przedziale i nie tylko , wykonanie wygląda na foto na bdb., kolumny omnipolarne , ciekawe rozwiązanie akustyczne ale nie każdemu może odpowiadać ich wygląd ;). Nagroda EISA ,

z AV :

" Rozciągnięcie basu oraz jego potęga były o znacząco lepsze niż z recenzowanego niedawno systemu Harmana MAS100. Dodam zresztą, że Philips bił ten skądinąd wysoko przez nas oceniony system na głowę – i to pod każdym względem. Rozgromił także Denona D-M37. Są to wprawdzie zestawy tańsze, jednak przewaga brzmieniowa MCi990 jest bezdyskusyjna, a funkcjonalność – nieporównywalna "

http://www.av.com.pl/odtwarzacze-strumieniowe/385-odtwarzacz-strumieniowy-philips-mci900

z AV :

Moj brat ostatnio zakupił takie cudo bardzo solidnie wykonane z dobrych materiałów a co do dzwięku wszystko na swoim miejscu przez aluminiowe obudowy kolumn niema mowy o żadnych rezonansach co do yamahy i denona itp oni jadą na marce i za to trzeba płacić a tego philipsa brat wyrwał nowego za jedyne 1000zł

A ja chciałem dodać, że nowy Denon 39 ma zupełnie nowy głośnik wysoko tonowy. To tak dla zainteresowanych.

Moim zdaniem firma postąpiła krok do przodu i nowe monitorki choć może brzydsze od poprzednich (np brak zaokrąglonych brzegów obudowy) to brzmią teraz bardziej analitycznie na górze choć na szczęście dalej nie tak analitycznie jak np Piano.

Został zachowany charakter brzmienia jednak przekaz jako taki się poprawił i stał bardziej czytelny.

Moj brat ostatnio zakupił takie cudo bardzo solidnie wykonane z dobrych materiałów a co do dzwięku wszystko na swoim miejscu przez aluminiowe obudowy kolumn niema mowy o żadnych rezonansach co do yamahy i denona itp oni jadą na marce i za to trzeba płacić a tego philipsa brat wyrwał nowego za jedyne 1000zł

Dzięki , za 1000zł to widziałem MCD900 (srebrna wersja, bez funkcji sieciowych) . Miałem kiedyś wierze Philipsa , tą z lampami i wstęgą . Napisałem nawet pod wpływem entuzjazmu opinię , jednak przyznam że ten model nie podszedł mi do gustu , ma bardzo dużo plusów , bardzo analityczny dźwięk , żeńskie wokale piękne . Jednak za sprawą wstęg kolumny kierunkowe , muzyki słucham sporo jednak rzadko jestem przykuty do fotela , stąd zainteresowanie kolumnami omnipolarnymi i tym zestawem. Jest jeszcze mniej wyrafinowany , brat MCi8080 (również eisa )

http://www.youtube.com/watch?v=9-FaRyCdSu4

tańszy i kolumny ma bardziej poprawne politycznie ;)

Co do ślizgania się na logo , to już tak jest wszędzie, Yamaha i Denon to bardzo dobre marki , miałem elektronikę tych producentów i nie powiem złego słowa . Ale np. Piano jest już w pewnym sensie ikoną mini ,firmowi księgowi o tym wiedzą , więc monitorki od lat te same a elektronika cięta , np. wspólne trafo ( jeden z droższych elementów ) .

MCI 900 ...

http://www.youtube.com/watch?v=Aw8GyWkCwr4

sylw a które to piano ma wspólne trafo?

Ops , przepraszam najmocniej ale chyba coś mi się pomyliło :) , mój błąd .

Moderacjo droga , jeżeli to nie problem to proszę o usunięcie wpisu lub lepiej samego byka ;)

Pozdrawiam.

Ops , przepraszam najmocniej ale chyba coś mi się pomyliło :) , mój błąd .

Moderacjo droga , jeżeli to nie problem to proszę o usunięcie wpisu lub lepiej samego byka ;)

Pozdrawiam.

Pewnie zasugerowałeś się kablem din spinającym cd z ampli.A tu wnętrze 640:

http://www.hifi-regler.de/shop/yamaha/yamaha_mcr-640-100003821-sw-sw.php?ls=1&SID=e9c4089dae4242aa22ed006e81f57a17

Pozdrawiam.

Pewnie zasugerowałeś się kablem din spinającym cd z ampli.A tu wnętrze 640:

http://www.hifi-regler.de/shop/yamaha/yamaha_mcr-640-100003821-sw-sw.php?ls=1&SID=e9c4089dae4242aa22ed006e81f57a17

Pozdrawiam.

Tak :) , cóż bywa :)

Tak czy siak uważam że Philipsa warto wziąć pod uwagę chociażby ze względu na wyposażenie , na pewno jak będzie okazja posłucham.

Powiecie coś Panowie na temat MCI 8080 ?

Hej

Chciałbym zapytać o opinie na temat mojego pokoju 28 m2 i doboru sprzętu, ponieważ chciałbym kupić sobie jakieś lepsze stereo, a mój budżet jest niestety skromny, 4 tys max... Myślałem o jakiejś mini wierzy i zmianie fabrycznych monitorów na jakieś do 2,5k. Taaak wiem w tym metrażu to tylko podłogówki... ale podłogówki to więcej kasy.

To co słucham, to wszystko oprócz metalu i ciężkiego rocka, sprzęt jaki mnie interesuje musi mieć USB ponieważ z tego głównie będę puszczał muzykę, z kompa sporadycznie, niestety nie lubię bawić się w płyty... Wiem, że gorsza jakość, ale sprzęt jaki kupie to nie będzie przecież HI End :).

Na oku mam Denona F-107, na kolumny jeszcze się nie zdecydowałem, może MA RX1 bądź RX2?

No wiec ja tak sobie to wszystko obmyślałem, z wyjątkiem rozstawu kolumn do których do kupie jakieś standy. I tu się nasuwa moje pytanie ponieważ mam trochę śmieszny pokój, ze skosami i sam nie wiem czy w ogóle u mnie może coś ładnie grać...? Jak myślicie jest sens bawić się u mnie w stereo za 4tys ? Boje się że u mnie się to będzie marnować, że nie wycisnę z tego wszystkiego co się da :(

Tam gdzie jest biurko planuje za niedługo wstawić kanape i ławę a od strony grzejnika pod ścianą mniejszą sofę i miejsca ubędzie. A po drugiej stronie jak widać mam łóżko i meble...

Zastanawiam się czy nie odpuścić i nie kupić sobie mniejszego brata MD 38 z fabrycznymi monitorkami i upchać je na meblach bo tak mam najprościej... :(

Proszę o rady

post-46539-0-64186200-1350417728_thumb.jpg

post-46539-0-01758100-1350417736_thumb.jpg

Edytowane przez michal.pirat

W tym pokoju uzyskasz najgrosza akustyke jaka mozesz uzyskac... poddasz to szmira jesli idzie o akustyke

W tym pokoju uzyskasz najgrosza akustyke jaka mozesz uzyskac... poddasz to szmira jesli idzie o akustyke

W takim razie co radzisz?

Szczerze mówiąc zainwestowałbym w dobry system słuchawkowy. Ale to żadne rozwiązanie skoro chcesz mieć dźwięk rozchodzący się po pokoju. Jednak takie podejście do sprawy wykluczyłoby akustycznie zły rozkład ścian w twoim mieszkaniu.

Mógłbyś słuchać muzyki na nich o wiele głośniej bez drażnienia sąsiadów np :) do tego nie miałbyś problemów z basem. W tak dużym pokoju musiałbyś się rozejrzeć za jakimś subem do monitorów, aby dźwięk był pełny. Najlepiej jakiś Velodyne w obudowie zamkniętej a to już wydatek grubo ponad 2 tyś zł na sam sub.

Za 4 tysiące możesz mieć o wiele lepszy brzmieniowo system słuchawkowy niż wydałbyś te pieniądze na system wolno stojący.

Na twoim miejscu kupiłbym jakiś wzmacniacz słuchawkowy z lampką na wyjściu, za bazę dobrałbym iPoda Classic 160 Gb z plikami w jakości bezstratnej, podłączony bezpośrednio pod wzmacniacz (gra to rewelacyjnie wówczas, wiem bo sam z niego korzystam w ten sposób). A do tego słuchawki. Zostanie ci na nie jakieś 2 tysiące a w tej kwocie wybierzesz coś rozsądnego dla siebie.

Ja wybrałbym np Denona AH-D 2000.

Oczywiście to tylko moje zdanie. Koledzy będą pewnie doradzać inaczej.

Właśnie przejrzałem allegro i znalazłem http://allegro.pl/denon-ah-d5000-stan-idealny-i2715644770.html.

O wiele ładniej wyglądające od AH-D2000 a w tej samej cenie :) Przetworniki w obydwu modelach z tego co wiem siedzą te same.

Edytowane przez ProgRockJester

Z małych Denkow polecam 39 ma o wiele lepszego wysokotonowca

Proszę o jakieś porównanie Denona M39 do Pioneera X-HM71. Oba widziałem, oba na wygląd super, jednak nie jestem w stanie wyłapać różnic w jakości dźwięku w sklepie. Wieża ma być do sypialni o powierzchni około 10m2. Do Pioneera przyciąga mnie radio internetowe- mieszkam w bloku, na parterze i jeśli chodzi o radio FM to kiepsko z wyborem stacji;).

Jakiemu modelowi ew. się przyjrzeć z radiem internetowym w cenie do 2000pln?

Przynajmniej zwróć uwagę na Philips mci8080 , no chyba że uważasz że proponowanie producenta świetlówek do słuchania muzyki to herezja wówczas powrót do przykazań wątku - nie będziesz miał innego denona przede mną ... ;)

Michał, wiedziałem, że ci się spodoba :)

Odnośnie Pianocrafta E320, E550, Denona M39 oraz Onkyo w podobnych pieniądzach- jak w tych wieżyczkach z folderami na USB i na płycie z MP3? Można przeskakiwać do kolejnego katalogu czy czyta jak leci?.

Idąc za radą, kupiłem dziś lepsze kabelki JANTZEN LOUDSPEAKER 13AWG 5N, gdzieś wyczytałem na forum, ze dobrze jest zalać końcówki cyną... pierwsze słyszę taka teorie, zawsze skręcałem kabelki palcami i potem do wzmacniacza, fakt z czasem druciki się wykruszają, ale jakość jest chyba, lepsza jeśli nie są za lutowane. Dobrze myślę?

Jeszcze jedno pytanie dopiero dziś miałem okazję pogłośnić na fula i tu mały nie smak... już przy 40 głośniki mi pierdzą :( tak jak w aucie gdy podgłaśniam na max. Zdawało mi się że w lepszym sprzęcie czegoś takiego nie będzie, nie jest to wina źródła bo dzieje się tak na USB czy oryginalnych płytach, po prostu głośniki nie wyrabiają... To normalne?

Te maleństwa nie są przystosowane do tego by je katować maksymalną głośnością. Wg mnie zestaw gra najlepiej do 15 poziomu w skali Denona 39.

Nie zapominajmy, że jest to system sypialniany. Nieźle brzmiący jednak to ciągle mini.

Jeśli ktokolwiek spodziewał się, że zastąpi on duże stereo to jest w błędzie.

Przynajmniej zwróć uwagę na Philips mci8080 , no chyba że uważasz że proponowanie producenta świetlówek do słuchania muzyki to herezja wówczas powrót do przykazań wątku - nie będziesz miał innego denona przede mną ... ;)

tak Philips to ta @#$%#$%& firma, która psuje oczy naszym dzieciom !

"Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów."

Cyna jest dobrym przewodnikiem prądu i nie bez powodu się jej używa do lutowania ;]

Ale czy będzie to miało jakikolwiek wpływ na brzmienie? Szczerze wątpię :)

Zakupiłem wczoraj w MM Denona M39, promocja "bez VAT" za 1380 ;]. Z wieżyczki jestem bardzo zadowolony, jedna rzecz mnie jednak zaniepokoiła- problem z porysowaną, poniszczoną płytą. Przeskoki, przerwy w dźwięku na kilku piosenkach. Na "starej" wieży Onkyo płyta bez najmniejszych problemów jest czytana. Te sprzęty są takie wrażliwe czy trafiłem na jakąś wadę??

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.