Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Co jest do ku...y nedzy z tym forum ze juz nie mozna oficjalnie zapytac o przedmiot wystawiany na sprzedaz przez forumowicza ktory mija sie z prawda!?

Na dodatek wywale mnie non stop gdy chce napisac posta!

Znikajace wpisy to ostatnio plaga jakas!

robix

Wez Denona D-M37 i dobierz do niego porzadne kable glosnikowe tak by zlagodzily srednice, wydetalicznily wysokie i skrocily bas np. jakis IXOS Gamma Geometry itp. A jesli jeszcze bardziej chcialbys sie pobawic to mozesz wymienic okablowanie wewnetrzne w kolumienkach co tez zapewne pozwoli bardziej dopasowac charakter brzmienia do oczekiwanego. Po wielu przesluchaniach D-M37 jestem zdania ze wystarcza drobne zabiegi by dopasowac charakter brzmienia do porzadanego. Moze rowniez wymiana kilku elementow zwrotnicy? Jakies lepsze i odrobine wieksze rezystory przy wysokotonowcach. Zawsze ostatecznie mozna wymienic kolumienki na Cambridge Audio S30 albo Q-Acostics 2010 ale wedlug mnie to niekonieczne. Wystarczy troche poeksperymentowac z pokojem, ustawieniem kolumn itp.

Będzie to sprzęt przejściowy(który jednak trochę czasu pogra), raczej skłaniam się do kupna samej elektroniki, kolumny dobiorę wg. własnych wymagań co do dźwięku, a już parę dobrych podstawkowców do 2 tyś złotych przerobiłem, więc generalnie wiem na czym zależy mi w brzmieniu, bardziej waham się jeśli chodzi o dobór elektroniki, ale jak mówisz że ta od Denona jest lepsza niż ta w Teacu, to będę skłaniał się ku maluszkowi Denonowi.

Ps. Robix zgadzam się! Co do kasowania wpisów i "moderowanie" postów to także zaczyna mnie to irytować, zaczyna robić się niesmacznie, a nie o to w moderacji chodzi. Rozumiem gdy posty są ponad granicę dobrego smaku, ale tu nic takiego nie miało miejsca.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

^^ Z tymi "znikającymi" wpisami to jakiś "dramat" jest. O co tu chodzi? Atak wirusów, czy zwykła indolencja?

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

dawid ja bym formowego m37 bral a monitorami a potem zmieniał bo nie wiadomo jak on wysteruje coś "innego" fajnie że coś się już ruszyło u Ciebie w dobrym kierunku trzymam kciuki!!!!

Focal + Naim

Myślałem o kombinacji MA BR1/Q-Acoustics 1020 z Denonem, powinno dobrze zagrać. Wpierw jednak muszę gdzieś dorwać samą elektronikę, jednak mnie zaskakujecie bo myślałem że ten Teac to jednak wyższa półka, a okazuję się że jednak wszyscy za maluszkiem Denonem.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Właśnie, ALTON jak oceniasz samą elektronikę Onkyo do tego Denona. Co masz na myśli przez określenie szumi, szumi niczym komp(elektronika jak pracuję) czy to tylko szum słyszany w kolumnach?

dawid a słuchałeś może tej yamahy mcr-040?

ostatnio miałem przyjemność w MM i powiem ze zaskoczyła mnie mocno na plus,

nie spodziewałem się tak dynamicznego wyraźnego i z całkiem sporym basem dźwięku,poważnie

Focal + Naim

Szum jako syczenie z wysokotonówek. Pytasz zapewne o onkyo cs-525. Elektronika jest bardzo przyjemna - onkyo zrobiło faila samo sobie dając takie monitory do zestawu (są naprawdę słabe). Denona M37 nie miałem w domu, ale znam jego konstrukcję.

^^ I, ja nie wierzyłem w MCR-040 dopóki nie posłuchałem jej pierwszy raz w salonie Top Hi-Fi w Sopocie. Przyjechałem tam kupić zupełnie coś innego, a wyszedłem z kartonem z Yamaszką 040 pod pachą. TO trzeba posłuchać koniecznie!

mnie kusi mcr040 do drugiego małego pokoju, naprawdę gra za te pieniążki świetnie ,, wykonanie bardzo dobre może nie każdemu spodoba się dock stacja ale też można mieć fajny serwer audio na szybko z ipoda , pilot całkiem ok, moim zdaniem dźwięk nie jest tak na siłę podkręcony , jestem pod wrażeniem tych szerokopasmówek :) i ich kształtu paczek :)

Focal + Naim

Pewnie będę nudny i się powtarzam, ale tu napisałem co nieco o Yamaha MCR-040:

http://stereo***.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=125&catid=40:sets&Itemid=67

alton

pasmo i tak jest szerokie jak na szerokopasmówkę ;)

a tak poważnie użyty w nich głośnik 4" jest naprawdę niezly i lepiej moim zdaniem zrobili niż mieli by wsadzić w tej samej cenie nisko sredni i wysoki który nie oszukujmy się ale w tych cenach wysokie są bardzo przeciętne, lepiej mieć mniej wysokich z szerokopasmówki niż więcej ze słabej wysokotonówki,

moim zdaniem i tak nie gra to słabo , naprawdę spodobał mi się ten dźwięk, dobrze wyważony, ładnie podana średnica bez "dziury" prblemów z fazą etc, a basu jest sporo i całkiem wyraźnego

Focal + Naim

Na pewno posłucham tej Yamaszki, choć generalnie po głowie chodzi mi pomysł o Q-Acoustics 1020 + elektronika z Denona d-m37 lub Onkyo CS525. ;)

QAcoustics 1020 są ciekawymi monitorami jak i ciekawymi są 2020, zdobyły wyróżnienia za brzmienie ale wcześniej bym posłuchał ich z m37 żeby się nie okazało że grają jako duet zbyt jasno i krzykliwie, ale dobry kierunek obierasz, jak posluchasz mcr-040 to napisz zobaczymy czy są zbieżne z naszymi ocenami, pozdr

Focal + Naim

Ok mam 3 opcję, kupić samo ampli z Piano Crafta E410 za 500zł, kupić tego Denona d-m37 z kolumnami za 999zł(jedna z kolumn delikatnie z tyłu obita), kupić Onkyo CS-525 za 950zł. Jeśli kupię Onkyo kolumny na pewno idą na sprzedaż(i zostaną wymienione na lepsze), co do Denona to jeszcze dłużej posłucham jak gra z tymi w zestawie, potem ew. kolumny na sprzedać(i tu także wymiana na lepsze).

Kup PianoCrafta 410. Nie jest ciezki. Potem go pod pache albo do reklamowki i przejazdzka po sklepach audio z kolumnami. Zapewniam - super frajda. Na pewno cos fajnego dobierzesz w cenie dopelniajacej do calej wiezy czyli za ok. 500 zl z ok. 13 cm (5") glosniczkiem niskosredniotonowym. Wharfedale serii Diamond, Tannoy serii F, lub jakies starsze a dobre konstrukcje KEF Coda, seria Q, Mordaunt-Short 902i, B&W 302 itp. itd. A potem jeszcze kable... i po 2 latach zasiadziesz przed zestawem marzen a w tym czasie wejda na rynek nowe modele i az bedzie korcic zeby je wyprobowac, wiec znow jazda po sklepach, slepe testy ufff... Zapedzilem sie :))) Zycze milego dnia.

szrot

gdybys poczytal to dawid mial juz kiedys piano i doskonale wie jak brzmi i co potrafi :)

z mojej strony moga tez ciekawymi monitorami byc nowe bx1 :)

http://www.monitoraudio.co.uk/products/bronze-bx/bx1/your-speaker

pozdr

Focal + Naim

Ktoś tego słuchał:

http://allegro.pl/item1161036041_teac_ag_h500.html

Ps. Opcja z kupnem ampli Piano Craftu już nieaktualna(został sprzedany). :/

CS-V 645 ( dvd ) 399 E

post-8854-100000068 1280306929_thumb.jpg

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.