Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ps. Czy da się bez pilota zmienić jakoś stację radiowe, bo te 5 zaprogramowanych są takie se. :/

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

nowe mini Denona ( choć do tzw. kina ) prawdopodobnie oryginalnie bez głośników cena ok 1000 E

D-X 1000

post-8854-100000048 1280774924_thumb.jpg

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

dawid czarny fajnie wygląda, ale kratka plastykowa jest nadal :)

ten denek nowy fajny ale zobaczymy jak w zagra w porównaniu do konkurencji

Focal + Naim

Kratkę zawsze można zdjąć, ja sam ją pewnie zdejmę jak dojdą do mnie te brakujące elementy, po raz pierwszy się z czymś takim spotykam, ale póki jestem wyrozumiały, wiadomo że jak jest sprzęt z ekspozycji to różne elementy są w różnych miejscach. Jeśli będą jakieś komplikację to wtedy będę mniej wyrozumiały. ;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

@DawidM

Jeszcze zaślepki do portu USB z przodu odtwarzacza + zaślepka na górę do stacji dokującej ipod-a . Bo widzę że na zdjęciach też ich brak.

Na to mogę przymknąć oko ;) Czyżby sprzęt pakował ktoś kto go nie rozpakowywał(albo nie miał znajomości co powinno być w kartonie)?! No nic, spokojnie czekam na przesyłkę z brakującymi elementami do mnie, szczególnie że sprzedawca wykazywał dobre chęci. Wiadomo że jeśli chcą na naszym rynku trochę pobyć o klienta i takie detale trzeba dbać.

Poczekaj spokojnie. Może wszystko przyślą.

Warto poczekać bo gra bardzo fajnie. Nawet z firmowymi monitorkami. Są dużo lepsze niż we wcześniejszych piano.

Dużo zyskują po wygrzaniu i zmianie kabli głośnikowych + dobry IC.

Też mam czarne piano - fajnie wygląda ;-). Zaślepki wbrew pozorom ważna rzecz. A kratke bez problemu można zdjąć ;-).

Oto zdjęcia kolumny z nowego Piano Crafta. Jest większa niż poprzednia kolumna, minimalnie na szerokość i już trochę więcej na głębokość, poza tym wydaję mi się że ma grubszą przednią ściankę, z tyłu minimalnie lepsze gniazda głośnikowe i tunel BS który jest z plastiku(w poprzedniej generacji był z papieru jak się nie mylę). Wewnętrznych zdjęć nie dam bo mam 36mc gwarancji. ;) Co do dźwięku wypowiem się dopiero jak do końca tygodnia wrócą brakujące elementy zestawu i wtedy posłucham płyt audio.

post-17052-100000097 1280844811_thumb.jpg

post-17052-100000098 1280844811_thumb.jpg

post-17052-100000099 1280844811_thumb.jpg

Zapomniałem dodać że z nowości to kolumny mają gumowe podstawki i maskownica jest na magnez. :)

oglądałem je na żywo kiedyś i faktycznie postarali się

są estetyczne i przetworniki sprawdzone ale czy wysokotonowy nie jest nowy?

wydaje mi się że są też cięższe od poprzednich

Focal + Naim

Po oglądnięciu pierwszych stron postu można stwierdzić że różni się trochę budową z zewnątrz. Na pewno gra trochę inaczej, spokojniej.

Ja bym z ekspozycji nie kupił... Szczególnie że oszczędnośc jest stosunkowo niewielka.

Czasem sprzęt wisi w zasięgu ręki i z pół roku. Chyba, że to mały sklep audiofilski - tam bardziej pilnują i raczej sami prezentują. W tym wypadku może bym sie zdecydował. :)

Swoją drogą cierpliwy jesteś, Dawid...

To jest raczej salon Audio, niż jakiś sklep pokroju RTV MIX AGD czy Saturna. ;)

Moim zdaniem, podpięcie odtwarzacza CD z Yamahy Pianocraft'a po porządny DAC daje o wiele lepsze i bardziej realne korzyści w dźwieku niż wymiana dedykowanych kolumn na inne, co nie oznacza, że nie warto bawić się w podmiany głośników - choć nie jest łatwo o rzeczywistą poprawę. A wydatek ok. 1000zł na DAC i kabel cyfrowy może przynieść naprawdę nieoczekiwany i wymierny efekt. Niestety, zdaje się, że w nowych PianoCraft'ach nie ma już wyjść cyfrowych?

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

CD Yamaha E-410 miała wyjście optyczne, nowy MCR-640 już tego, nie wiadomo czemu, nie ma. Jest za to stacja dokująca pod iPoda. W ogóle ilość np. wejść w amplitunerze obniża nieco funkcjonalność tego sprzętu. Ale tak to z niektórymi mini jest: Philips i Harman mają jakąś dziwną taśmę (nota bene widziałem MAS110 w Saturnie za ok. 2500), JVC ma kolumny tylko do swojej wieży itp.

piano jest fajnym klockiem ale sam nie wiem czy gra lepiej od denka f102, to jest krok w bok jednak niż do przodu, dawid wygrzałeś już piano?

Focal + Naim

Tzn. radio od czasu do czasu gra, ale mam tylko 4 stację radiowe z czego 1 nadaję się do słuchania, a bez pilota niczego nie zmienię. Na kable też już czekam z 3 dni i nic(ważny jest ten nowy DIN-owski bez którego CD nie gra mimo że ma swoje własne zasilanie), jak do jutra nie dojdą to zadzwonię i postawię sprawę inaczej(w końcu mam prawo w ciągu 10 dni do zwrotu towaru).

http://nadelectronics.com/products/hifi-receivers/C-715-Compact-Music-Systems

sympatyczny malec, jak się dobrze poszuka to i taniej pewnie się znajdzie , Dawid nie zapominaj że masz dobrą rękę do cen :)

post-21279-100000035 1281016276_thumb.jpg

Focal + Naim

DawidM@

Mam pytanie dotyczące CD Piano. Czy nie można go podłączyć do innego wzmacniacza niż od systemu. Bo mój CD Denek gra w upały z Toppingiem. Jeśli nie połączę klocków kabelkiem, to najwyżej nie mogę sterować CD pilotem.

W nowym Piano nie ma takiej opcji, po prostu bez tego kabla nawet go(cd-ka) nie włączysz. Widocznie inżynierowie z Yamahy stosują jakieś tricki po to, by na wolnym rynku nie było poszczególnych elementów elektroniki tylko całe komplety.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.