Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

2tys, nie ma tragedii ale trzeba doliczyć kolumny.

Czy wie ktoś może jak wygląda sprawa z gwarancją TEAC'a, bo w Niemczech to cudo można kupić za 400euro.

Czy sprzęt kupiony tam, ma gwarancję u nas w Polsce?

Czy wie ktoś może jak wygląda sprawa z gwarancją TEAC'a, bo w Niemczech to cudo można kupić za 400euro.

Czy sprzęt kupiony tam, ma gwarancję u nas w Polsce?

zapomnij...

niższa cena = ryzyko

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Jak kupuję się w firmowym salonie to gwarancję ma na całym terenie UE, jak kupujesz w lokalym sklepie to tylko u nich i w danym kraju z tego co kojarze.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Jesli kupisz w sieci sklepow saturn lub mm to gwarancja obejmuje cala EU.

Edytowane przez kichanadeta

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

tym razem nowość Sharpa

"Mikrowieża XL-HF300PHS od Sharpa to wciąż jeden z najlepiej sprzedających się modeli audio obecnie na rynku. Głośniki wysokotonowe oraz niskotonowe wykorzystane w tym zestawie oferują bogate brzmienia, a do tego możemy podłączyć do niego inne urządzenia, jak choćby iPhona czy iPada. Warto dodać, że dla niektórych wysoka cena może wynikać z tego, że model został wyróżniony przez niemiecki magazyn Audio Video Foto, głównie za rewelacyjną jakość dźwięku. Może ta informacja zachęci niezdecydowanych klientów na zakup XL-HF300PHS. Sharp XL-HF300PHS znajdziesz tanio w porównywarce Ceneo już od ceny 815 zł wśród 19 sklepów. Tanio jest także w sklepach Agito.pl za 832 zł (lepsza oferta) i Mix electronics - 899 zł."

Sharp-XL-HF300PH-745x559-87480f69ba10d50b.jpg

rtv_agd_2186_d.jpg

fd01.jpg

HF300P-.jpg

Edytowane przez knopek

Fajny klocek:

http://www.cocktailaudio.pl/

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

I to wszystko w przystępnej cenie. ;) Generalnie ma dwojakie zastosowanie, może służyć Nam jako serwer z muzyką do obecnego systemu, jak i jako pełnoprawny mini system audio.

co myślicie jak by tak teraz po reaktywacji słynna DIORA zrobiła dobre mini ? ciekawe czy była by coś warta i jak wyglądała :)

ja to widzę tak, nowoczesny wygląd, ale żeby miała kilka podobieństw ze starej diory typu np. zielony wyświetlacz i czerwone diody w przyciskach :)

2938862593_c16b890351.jpg

Edytowane przez knopek
http://www.rega.co.uk/

post-1391-0-34973500-1311709465_thumb.jpg

post-1391-0-70284100-1311709479_thumb.jpg

post-1391-0-33596400-1311709719_thumb.jpg

Edytowane przez kichanadeta

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Słuchałem te dwie rzeczy, ale osobno - niestety. Miniwieża Denona i kolumny Koda, naprawdę z zacnym dźwiękiem, ale jak będą razem grać, trudno powiedzieć - trzeba tu eksperymentu. Choć Koda Harmony K-5500T z amplitunerem Yamaha E-810 zagrały u mnie na więcej niż przyzwoitym poziomie.

Mam gotowy opis monitorów Koda na Stereo Underground, ale jest problem z publikacją, bo administrator nie ma coś ostatnio czasu na audio.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Jeśli ktoś używa suba a myśli o zmianie kolumn to polecam: http://allegro.pl/nht-super-zero-now-hear-this-nie-bw-dali-i1733479872.html

Nie mam nic wspólnego ze sprzedawcą :) to po prostu rewelacyjne kolumienki!

Jeśli ktoś używa suba a myśli o zmianie kolumn to polecam: http://allegro.pl/nht-super-zero-now-hear-this-nie-bw-dali-i1733479872.html

Nie mam nic wspólnego ze sprzedawcą :) to po prostu rewelacyjne kolumienki!

Tylko, że nowe kosztują ok. 200$:

http://www.nhthifi.com/Bookshelf-speaker-SuperZero-2-0?sc=12&category=3782

jak niektórym wiadomo świat mini to więcej niż 5 modeli Denona i Yamahy . JVC tez dodaje swoje 3 grosze :

EX-AR -9 ( jak zwykle z dvd-audio )

post-8854-0-20058100-1311932537_thumb.jpg

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Tylko, że nowe to nowy model :) Nie mają nic wspólnego z tymi na aukcji...

A na marginesie nie załatwisz przesyłki ze stanów poniżej 100 dolarów do europy i dodaj cło i VAT. Podawanie cen w dolarach nie jest żadnym wyznacznikiem.

P.S

Eposy M5 grają gorzej od nich...

Edytowane przez Konio

fajne akwarium zrobili szczególnie jak kt88 się nagrzeją :)

monitory na monachorach sph60x :) w sumie fajnie to może grać

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

Trioda 6AS7.

Panie i Panowie,

Wątek jest bardzo długi i nie mam cierpliwości, żeby go przeczytać w całości. Mam tylko jedną uwagę... gdzie nie zajrzę wszędzie marudzenie na PianoCrafta, że nie ma opcji bezpośredniego wyboru utworu na płycie. Niby, że trzeba przeskakiwać "od początku, pojedynczo utwory". Z całym szacunkiem, ale to g..... prawda. Wystarczy wybrać na klawiaturze numerycznej pilota nr utworu i wcisnąć Enter lub środek "krzyżyka" i po tym cudownym zabiegu zagra nam wybrany utwór. Jeżeli po prostu nie doczytałem tej informacji w wątku to przepraszam. Piano mam od 5 miesięcy (model z DVD). Pozdrawiam "olśnionych" :)

Panie i Panowie,

Wątek jest bardzo długi i nie mam cierpliwości, żeby go przeczytać w całości. Mam tylko jedną uwagę... gdzie nie zajrzę wszędzie marudzenie na PianoCrafta, że nie ma opcji bezpośredniego wyboru utworu na płycie. Niby, że trzeba przeskakiwać "od początku, pojedynczo utwory". Z całym szacunkiem, ale to g..... prawda. Wystarczy wybrać na klawiaturze numerycznej pilota nr utworu i wcisnąć Enter lub środek "krzyżyka" i po tym cudownym zabiegu zagra nam wybrany utwór. Jeżeli po prostu nie doczytałem tej informacji w wątku to przepraszam. Piano mam od 5 miesięcy (model z DVD). Pozdrawiam "olśnionych" :)

Myślę, że Kolega przeczytał ten wątek bardzo wybiórczo, gdyż przeskakiwanie po jednym utworze dotyczy formatu mp3 (płyta/pendrive) a nie płyt audio i chodzi w nim głównie o możliwość przełączania się pomiędzy mp3-rókami bez włączania TV.

Pozdrowienia dla bardziej "Olśnionego" od reszty forumowiczów.

Dla miłośników mini przypomne ofertę TEACa ( bez zestawów z kolumnami oraz modeli wychodzących z produkcji )

"duże mini":

PD-H 600 - Cd

AG-H 600(NT) - reciver (net)

CR-H 500(NT) - CD reciver (net)

CR-H 700NT - CD reciver + net

micro :

AG-H 380 - reciver

PD-H 380 - CD + USB

T-H 380(NT) - tuner (net)

A-H 380 - amplifer

CR-H 226 - CD reciver

CR-H 238 - CD reciver + USB + SD

CR-H 248 - CD reciver

CR-H 258 - CD reciver + USB + SD + DAB

DR-H 338i - DVD reciver + USB

DR-H 358 - DVD reciver + DAB

MC-DV 600 - DVD reciver + USB

"01" Reference

UD-H 01 - DAC + headampli

PD-H 01 - CD

A-H 01 - amplifer + DAC

DS-H 01 -dock

Czas skończyć z głupim dobieraniem wzmacniaczy, cd-eków itp. Sprzedaję wszystko. Kupiłem za 400 zł Piano i już. Mieści się na półce, gra nie gorzej niż duże sprzęt i tyle w temacie audiofilii. Mam dość tych głupot.

post-6278-0-77753100-1312137672_thumb.jpg

Edytowane przez Raziel
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.