Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

witam, od ok 2 godz. wygrzewają się u mnie dali zensor 5, które grają u mnie z sonatą wcześniej dali conept 1 po nich Chario Silhouette 200 a teraz zensor 5 i jak na tak krótki czas słuchania jestem nimi zafascynowany,fotki dodam w weekend;)

Advance Acoustic EZY 80

post-1391-0-28616700-1315432014_thumb.jpg

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Gdyby zmienić podświetlenie na bursztynowe był by śliczny, a tak jest tylko ładny, ale widzę że coraz więcej graczy na rynku chce mieć produkt w tym segmencie, co cieszy. Wiadomo coś o specyfikacji?

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

No tak niby wszystko ok ''sprzęt jest nowy'' ...szkoda że sprzedający nie dodał ..''spadł mi jedynie ze schodów ( mieszkam na 10 pietrze) ''. Panel przedni po delikatnych przeżyciach ...i jak na moje oko retuszowany farbkami plakatowymi :) A już mi ciśnienie podskoczyło że mnie taka okazja ominęła .

No tak niby wszystko ok ''sprzęt jest nowy'' ...szkoda że sprzedający nie dodał ..''spadł mi jedynie ze schodów ( mieszkam na 10 pietrze) ''. Panel przedni po delikatnych przeżyciach ...i jak na moje oko retuszowany farbkami plakatowymi :) A już mi ciśnienie podskoczyło że mnie taka okazja ominęła .

To niech Ci podskoczy jeszcze bardziej cisnienie, bo sprzet wygrzewa sie wlasnie w sypialni z KEF'ami i jego stan techniczny i wizualny jest bez zarzutu :))) A co jeszcze ciekawsze mimo opisu w aukcji o braku pilota Sprzedajacy dolaczyl go do przesylki :))) Teraz czas na dobor odpowiednich kolumienek...

Z tym Denonem ładnie grały Missiony E52 czy 792, choć Quad 11L to także powinien być strzał w dziesiątkę.

Edytowane przez DawidM

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Z tym Denonem ładnie grały Missiony E52 czy 792, choć Quad 11L to także powinien być strzał w dziesiątkę.

O taaak Quad 11L, fajnie ze mi przypomniales o tej konstrukcji. To moze byc dobre zestawienie, choc myslalem tez o jakichs podlogowkach...

To niech Ci podskoczy jeszcze bardziej cisnienie, bo sprzet wygrzewa sie wlasnie w sypialni z KEF'ami i jego stan techniczny i wizualny jest bez zarzutu :))) A co jeszcze ciekawsze mimo opisu w aukcji o braku pilota Sprzedajacy dolaczyl go do przesylki :))) Teraz czas na dobor odpowiednich kolumienek...

I jak pierwsze wrażenia. Co "robi" za źródło?

I jak pierwsze wrażenia. Co "robi" za źródło?

Pierwsze wrazenia bardzo bardzo pozytywne. Okazalo sie prawie od razu ze wszelkkie typowe zarzuty do tej wiezy (ktore zreszta potwierdzam po kilku odsluchach z firmowymi kolumnami) nie odnosza sie do elektroniki tylko prawie w 90% do kolumn. Dzwiek nie jest ani spowolniony ani mułowaty. Wprost przeciwnie - duza dynamika i bardzo ladna srednica damskich wokali. Nastawialem sie ze bede go musial skojarzyc z ostrzejszymi kolumnami ale wychodzi na to ze rownie dobrze moge szukac wsrod prawie neutralnych brzmien. Odpadaja tylko te typowo ocieplone i wolniejsze jak niektore modele Wharfedale i Acoustic Energy. Zrodla bardzo rozne ale glownie pliki. Kable IXOS'a. Rowniez krotkie porownanie ze starszym CD Technics i cholera brzmi lepiej, jakos tak gesciej i bardziej zaokraglenie. Planuje zainwestowac w lepszy DAC. Mysle ze do tego amplitunera warto. Ogolnie jestem bardzo bardzo zadowolony. W malych wiezyczkach jak do tej pory brakowalo mi swobodnej dynamiki, zawsze ten dzwiek byl troche stlamszony, taki nie do konca swobodny, moze to przez niskie moce jakimi najczesciej dysponuja. W Denonie D-f107 nie ma to miejsca, choc oczywiscie bezposrednie porownanie z konkretniejszym wzmacniaczem NAD pokazuje ze mozna jeszcze dynamiczniej ale wiadomo... Oprocz wspanialych wokali bardzo dobrze brzmia geste skaldy jak Dave Matthews lub Nick Cave & Bad Seeds. DRA-F107 na pewno zostanie u mnie na dluzej jako "drugi" zestaw a jesli uda mi sie dobrac podlogowki to moze nawet awansuje na "pierwszy". To jest to czego szukalem. Polecam wszystkim, ale bez dolaczonych oryginalnie kolumn - przynajmniej dla mnie sa one zbyt anemiczne, ale zapewne do malych skladow jazzowych lub "nocnego" sluchania sa w sam raz. Czesto z nowym zakupem jest tak ze pierwsze wrazenie jest takie ehhhh... to jednak troche nie to czego sie spodziewalem po recenzjach i opiniach innych. Tutaj BACH, zaryzykowalem i bardzo pozytywne zaskoczenie!!! Ciekawe czy mozna ozywic samym okablowaniem ta wiezyczke w oryginalnej postaci ale obawiam sie ze to jednak sprawka dolaczonych kolumn...

Kable QED'a dają dobre rezultaty. Takie też okablowanie zostaję głównie do tego Denona polecane i podłączane w salonie audio.

Pierwsze wrazenia bardzo bardzo pozytywne. Okazalo sie prawie od razu ze wszelkkie typowe zarzuty do tej wiezy (ktore zreszta potwierdzam po kilku odsluchach z firmowymi kolumnami) nie odnosza sie do elektroniki tylko prawie w 90% do kolumn. Dzwiek nie jest ani spowolniony ani mułowaty. Wprost przeciwnie - duza dynamika i bardzo ladna srednica damskich wokali. Nastawialem sie ze bede go musial skojarzyc z ostrzejszymi kolumnami ale wychodzi na to ze rownie dobrze moge szukac wsrod prawie neutralnych brzmien. Odpadaja tylko te typowo ocieplone i wolniejsze jak niektore modele Wharfedale i Acoustic Energy. Zrodla bardzo rozne ale glownie pliki. Kable IXOS'a. Rowniez krotkie porownanie ze starszym CD Technics i cholera brzmi lepiej, jakos tak gesciej i bardziej zaokraglenie. Planuje zainwestowac w lepszy DAC. Mysle ze do tego amplitunera warto. Ogolnie jestem bardzo bardzo zadowolony. W malych wiezyczkach jak do tej pory brakowalo mi swobodnej dynamiki, zawsze ten dzwiek byl troche stlamszony, taki nie do konca swobodny, moze to przez niskie moce jakimi najczesciej dysponuja. W Denonie D-f107 nie ma to miejsca, choc oczywiscie bezposrednie porownanie z konkretniejszym wzmacniaczem NAD pokazuje ze mozna jeszcze dynamiczniej ale wiadomo... Oprocz wspanialych wokali bardzo dobrze brzmia geste skaldy jak Dave Matthews lub Nick Cave & Bad Seeds. DRA-F107 na pewno zostanie u mnie na dluzej jako "drugi" zestaw a jesli uda mi sie dobrac podlogowki to moze nawet awansuje na "pierwszy". To jest to czego szukalem. Polecam wszystkim, ale bez dolaczonych oryginalnie kolumn - przynajmniej dla mnie sa one zbyt anemiczne, ale zapewne do malych skladow jazzowych lub "nocnego" sluchania sa w sam raz. Czesto z nowym zakupem jest tak ze pierwsze wrazenie jest takie ehhhh... to jednak troche nie to czego sie spodziewalem po recenzjach i opiniach innych. Tutaj BACH, zaryzykowalem i bardzo pozytywne zaskoczenie!!! Ciekawe czy mozna ozywic samym okablowaniem ta wiezyczke w oryginalnej postaci ale obawiam sie ze to jednak sprawka dolaczonych kolumn...

Jednak coraz więcej osób przekonuje się do mini-systemów. Choć na zagranicznych forach (w Polsce raczej dominuje hiper-krytycyzm) mówią o "syndromie nowej zabawki". Coś mi się jednak zdaje, że prędzej czy później jakieś nowe paczki do Denka zakupię, bo ta góra czasem zdaje mi się zbyt ograniczona. Może to efekt tego, jak to marketingowcy nazywają, "europejskiego tuningu".

Edytowane przez 4fury4

Jednak coraz więcej osób przekonuje się do mini-systemów. Choć na zagranicznych forach (w Polsce raczej dominuje hiper-krytycyzm) mówią o "syndromie nowej zabawki". Coś mi się jednak zdaje, że prędzej czy później jakieś nowe paczki do Denka zakupię, bo ta góra czasem zdaje mi się zbyt ograniczona. Może to efekt tego, jak to marketingowcy nazywają, "europejskiego tuningu".

Coz... w moim wypadku to chyba raczej nie jest kwestia przekonywania sie do czegokolwiek. Po prostu nie za bardzo mnie interesuje czy dzwiek wydobywa sie z czegos mini czy maxi, z pudelka po zapalkach czy szafy naroznej. Absolutnie nie ma to dla mnie znaczenia poza jakimis funkcjonalnymi, lecz w wypadku czerpania przyjemnosci z sluchania ulubionej muzyki i emocji z tym zwiazanych, to kwestia drugorzedna, trzeciorzedna lub wrecz niesistotna. Zagraniczne fora pisza chyba o malo swiadomych pseudofilach, dla ktorych nowe lepsze jest wrogiem dobrego i nie maja wlasnego gustu, ani preferencji, bo u mnie syndrom nowej zabawki czesto dziala bardzo negatywnie i wracam do starszych modeli audio jako bardziej wyrafinowanych propozycji, a czasem gdy nie trafie z zakupem to po pierwszym odpaleniu mina mi raczej rzednie niz sie rozchachiwuje :) Co do Denka to wg mnie nie tylko kwestia samych wysokich lecz ogolnie calosci charakteru brzmienia tych kolumn od najnizszego basu jaki udaje im sie wydobyc poczawszy. Mialem watpliwa przyjemnosc sluchac kilku pelnowymiarowych wzmacniaczy Denona i z pelnym przekonamiem moge stwierdzic ze ten midi w niczym im nie ustepuje, wrecz przeciwnie od serii 500 jest pod kilkoma aspektami lepszy. Porownujac to co slyszalem na odsluchach calosci d-f107 i z innymi kolumnami diagnoza wg mnie jest jednoznaczna - w tym wypadku elektronika warta jest lepszych "paczek" :) Nigdy bym nie przypuszczal ze spodoba mi sie brzmienie wzmacniacza w klasie D z zasilaczem impulsowym :))) Przy tym hobby warto pozbyc sie jaknajszybciej wszelkich uprzedzen i stereotypow :)

Ja wiem że oszczędności, ale żeby teraz wszędzie ładować to niebieskie podświetlenie..przecież tam się aż prosi dać inny kolor. Poza tym ładny TEAC.

PS Swoją drogą niebieskie podświetlenie kiedyś rządziło w mojej mini wieży Technics SC-HD55, ale fakt, to był rok 1999 : )

te przyciski niebieski nie za bardzo ale sympatyczny jaka cena?

Jeśli wierzyć tej stronie http://www.hifigear.co.uk/teac-mp-h01-wireless-audio-adapter.html Network Streamer powinien kosztować 199 funtów

Chopaki maly offtop, ma ktos na sprzedaż kolumny Yamaha NS-BP300, od pianocrafta 840 czy tam 640?

"Talking me at last to the World where uncertainty does not exist.

In Heaven or Underground..." - Mr. Doctor

Te niebieskie diody to nieporozumienie , mój chinol w pokoju wyglądał jak lampa na muchy... po wymianie na bursztynową i czerwoną to inny wzmak, powinien być ogólny zakaz stosowania tych diod jak z azbestem na dach !

Tak po za tym Panowie jakie cd z rozmiaru mini polecacie , pytam o takie jak :Teac (z własnym trafo) stare piano i właśnie co jeszcze? Pozdrawiam,sylw.

P.S. Używka.

Jaaasne, pytanie tylko o jakie? :) I gdzie je mozna odsluchac :)))

Szrot, jak jesteś z okolic Krakowa to zapraszam z Twoim denkiem 107 na odsłuch 107 z kolumnami Audio Academy Phoebe III. Sam jestem bardzo zainteresowany denkiem 107 ale z wymianą kolumn na inne - raczej monitory niż podłogówki.

Ewentualnie te kolumny za jakiś czas będę miał w Kielcach, więc jeśli Ci bliżej do Kielc, to również zapraszam.

Jakie masz KEF'y ? Z recenzji wynika, że KEF'y przeważnie grają detalicznie z punktowym ale niezbyt głębokim basem.

Edytowane przez Marek76

Jest dużo dobrych źródeł mini, np. Audio Analogue PRIMO CD , Musical Fidelity z serii Xray, źródło od Denona 102/103/107/CX3, źródło od starszego Piano Crafta(te od E410 w dół), choć tu doinwestował bym w DAC'a itd.

Jest dużo dobrych źródeł mini, np. Audio Analogue PRIMO CD , Musical Fidelity z serii Xray, źródło od Denona 102/103/107/CX3, źródło od starszego Piano Crafta(te od E410 w dół), choć tu doinwestował bym w DAC'a itd.

Musical to chciałbym komplet , mam jakiś sentyment do tych klocków .

to że f107 prosi się o lepsze paczki dawno już ustaliliśmy :)

z tym bym polemizowal. robilismy dzisiaj testy zeby dojsc co jest nie tak ze 107 i paczki wyszly godnie. znaczy podpiete pod inne zestawy stereo graly normalnie. to elektronika ma problem.

facet z horna, ktory gadal z facetem z denona, powiedzial mi ze koles od denona powiedzial mu ( hue hue hue), ze cos skaszanili ze wzmakiem. kombinowali z zasilaniem koncowek i to nie jest typowa klasa d. jak w przypadku dm-38. cos tam przekombinowali.

ps. audioholik, fajnie ze znowu sie udzielasz na lamach :)

z tym bym polemizowal. robilismy dzisiaj testy zeby dojsc co jest nie tak ze 107 i paczki wyszly godnie. znaczy podpiete pod inne zestawy stereo graly normalnie. to elektronika ma problem.

facet z horna, ktory gadal z facetem z denona, powiedzial mi ze koles od denona powiedzial mu ( hue hue hue), ze cos skaszanili ze wzmakiem. kombinowali z zasilaniem koncowek i to nie jest typowa klasa d. jak w przypadku dm-38. cos tam przekombinowali.

ps. audioholik, fajnie ze znowu sie udzielasz na lamach :)

nic konkretnego nie wiadomo na tem temat czyli można założyć że wszystko jest ok,

użytkownicy f102 czy f107 gdyby mieli problemy powiedzieli by o tym lub można by poczytać na forach zagranicznych

Focal + Naim

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.