Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Słuchałem ostatnio zestawu http://www.tophifi.pl/towar/id/1734/mcr603_melody_media_bw_685/ w Top HI-FI. Brzmiało to niesamowicie, w porównaniu do mojego onkyo cs-325. Jednak cena jest zbyt wysoka, nawet z małą zniżką zestaw ten mogę kupić za 3799zł. Zależy mi na funkcji radia internetowego. Co sądzicie o http://www.rtvmax.pl/go.live.php/PL-H3/sklep/SMjkxOQ%3D%3D.html?title=Ceol w tym sklepie już za 3200 zł, czy wychodzi o wiele słabiej dźwiękowo niż zestaw którego słuchałem w TOP Hifi? Budżet to max 3tys a ten zestaw z top hifi wchodzi już na prawie 4 tys...

mcr603 nie jest taki fajny w uzytkowaniu na jaki wyglada. przy buforowaniu plikow tnie i wgranie nowego firmware niewiele pomaga. ponadto top to plastik, po roku bedzie kiepsko wygladal. o mcr 603 poczytaj na forum. jest obszerna recenzja fr@ntza. posluchaj yamahy mcs 1330. kupisz ja za 3 tysiace w top hi fi. moze ci przypasuje. co do wodotryskow, uwierz mi lepiej sie laptop sprawdza czy macmini. do tego nuforce jako dac i gra muzyka. potem sobie dokupisz klawiaturke logitecha i masz pilota do kompa.

szeryf1989 - to juz zamiast M-CR603 bierz 503 - bez tej kłopotliwie działającej obsługi sieci, po prostu zwykły mini CD-amplituner, gra dokładnie tak samo jak 603, a kosztuje 2 razy mniej.

<><

Napisana trochę po laicku.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Napisana trochę po laicku.

Najbardziej intryguje mnie fragment tej recenzji, w którym autor przekonuje, że na początku długiego utworu Denon gra lepiej a pod koniec gorzej. Może ktoś to wyjaśnić. Baterie się wyczerpują, dziadek, który pedałuje na rowerze połączonem z agregatem wytwarzającym prąd słabnie, czy co?

Krasnoludek się zmęczył :D

edit: "trochę po laicku" to delikatnie powiedziane :)

Edytowane przez Bednaar

<><

Nieuczciwe porównanie, Denon z MA vs Yamaha ze standardowymi kolumnami :)))

Edytowane przez czolgista778

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Witam. Jestem szczesliwym posiadaczem Marantz'a mcr - 502 z głośnikami Mission mx1. Obecnie jestem na wakacjach w Polsce(mieszkam na codzien w UK) i trafilem na dobra cenowo okazje na słuchawki sennheiser HD 598. Myslicie ze moja miniwieża sobie z nimi poradzi? Jesli nie to jaki wzmak słuchawkowy byście poradzili do 400zł?

Witam. Jestem szczesliwym posiadaczem Marantz'a mcr - 502 z głośnikami Mission mx1. Obecnie jestem na wakacjach w Polsce(mieszkam na codzien w UK) i trafilem na dobra cenowo okazje na słuchawki sennheiser HD 598. Myslicie ze moja miniwieża sobie z nimi poradzi? Jesli nie to jaki wzmak słuchawkowy byście poradzili do 400zł?

50 łomów to kosmos nie jest, wiec nie ma co przesadzac ze wzmakiem sluchawkowym. mcr502 pociagnie je na luziku.

witam,

wiem, że wielu z Was miało okazję przesłuchać różne modele minimonitorów. Ciekawi mnie, jakbyście usystematyzowali poniższe kolumny - pod kątem brzmienia, tzn. które w Waszej ocenie grają najbardziej szczegółowo, nie tracąc przy tym barwy i ogólnie rozumianej przyjemności ze słuchania muzyki. No i nie zapominają przy tym (mimo rozmiarów), o basie... Przedział cenowy około 1500-2000zł.

1. B&W CM1

2. Acoustic Energy Radiance 1 lub aelite 1

3. Monitor Audio silver RX1

4. Usher S-520

5. inny - nie wymieniony typ w tej cenie?

Można oczywiście o nich poczytać zarówno w sieci jak i na forum, ale ciekawi mnie porównanie, a takowego nie znalazłem.

pozdrawiam i dziekuję z góry za ewentualne opinie :)

Wg. mnie do jazzu i klasyki nie ma lepszych kolumn do 2000zł niż Triangle Stella/Titus ES. Wymóg, żadna sucha i zimna elektronika. Do tej listy dodał bym na pewno Eposy M5, bardzo muzykalne kolumny, dają sporo frajdy z odsłuchów, choć także nie lubią się z suchą i zimną elektroniką. Oraz na pewno Kody K2000B, grają trochę ciemniej, ale bardzo przyjemnie, ciekawa barwa, choć potrzeba im trochę watów ze względu na niezbyt wysoką efektywność i wysoką impedancję. Kolejnymi bardzo spójnymi monitorami są QUAD 11L2, choć ciężko je dostać w Polsce, wyróżnił bym także Missiony 792 oraz Heco Aleva 200. Poza tym kupno kolumn to indywidualna sprawa, bo zależy czego głównie słuchasz, na jakiej elektronice i na co głównie zwracasz uwagę w brzmieniu.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Ja powiem jedno:

-na pewno nie Usher S-520

śmierdzi nudą

mi s520 z piano e410 bardzo dobrze grały i nie wiało nudą :).

basu będzie więcej z cm1 i rx1 ale 520 zagrają z mniejszymi zniekształceniami

osobiście bardzo je cenię za budowę wykończenie, przetworniki i ułożony dźwięk

ale nie są faktycznie najbardziej popisowymi kolumnami do łojenia,

generalnie cm1 i 520 mają najniższą efektywnośc i najmniejsze midbasu ale cm1 ma mocno podbity bas a s520 nie,

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

Po lekturze netu doszedł mi jeszcze jeden typ: dynaudio dm 2/7...

2/6 miałem dobre monitory i chario Silhouette 200 też muzykalne mają najwięcej basu z powyższych

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

Po lekturze netu doszedł mi jeszcze jeden typ: dynaudio dm 2/7...

Poszukaj w klubie dynaudio info czy piano e410 wysteruje dm2/7. Dużo bezpieczniejszą opcją jest jednak dm2/6, kolega whiter1 sprzedaje w przyzwoitej cenie, mikson chyba miał piano z dm2/6 i sobie chwalił.

Ja się leniwie zastanawiam nad monitorami do mojego linna, jesień idzie to i naszło mnie na zmianę. Classic Musik ma wydajny zasilacz (podobno), więc o wysterowanie się nie obawiam. Jednak musi to zagrać nie gorzej od obecnych mission 751, które naprawdę nieźle się zgrały. Tyle, że irytuje mnie ich dość "staroświecki" wygląd, dlatego szukam również pod katem asymilacji wizualnej z otoczeniem - czyli czarne (chętnie piano), w miarę prosta skrzynka, jedynym odstępstwem jest tu kształt acoustic energy.

A wg mnie do linna (i słuchanego przeze mnie głównie repertuaru) kolumny powinny charakteryzować się dobrą szczegółowością (z tym u linna nie najlepiej, jest muzykalny ale nie epatuje szczegółami) oraz dość otwartą górą.

Nie słyszałeś o konfiguracji z Epos M5 lub M12? Przecież to jedno z najlepszych połączeń do Classic Musik.

Poszukaj w klubie dynaudio info czy piano e410 wysteruje dm2/7. Dużo bezpieczniejszą opcją jest jednak dm2/6, kolega whiter1 sprzedaje w przyzwoitej cenie, mikson chyba miał piano z dm2/6 i sobie chwalił.

solo mini miałem z 2/6

Focal + Naim

DavidM, miałem kolumny Epos ES14 podłączone do tego linna, epos i linn gra ok, ale mam ochotę na inne kolumny i mam również przekonanie, że można trochę lepiej - nie wiem jak nowsze eposy, ale te z klasycznej serii nie miały za bardzo rozbudowanej góry...

pzdr

Staszek_s, spróbuj monitory Vienna Acoustics Haydn Grand.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Staszek_s, spróbuj monitory Vienna Acoustics Haydn Grand.

Witam klubowiczów zastanawiam się nad zakupem subwoofera Koda sw 1000v2 do Piano Crafta czy to dobre połączenie może ktoś ma juz doswiadczenia jeśli chodzi o ten subwoofer.

post-20159-0-51449400-1318076231_thumb.jpg

DavidM, miałem kolumny Epos ES14 podłączone do tego linna, epos i linn gra ok, ale mam ochotę na inne kolumny i mam również przekonanie, że można trochę lepiej - nie wiem jak nowsze eposy, ale te z klasycznej serii nie miały za bardzo rozbudowanej góry...

pzdr

Spróbuj też dynaudio x12.

Z tą wydajnością prądową linna ze wzmacniaczem na scalaku bym nie przesadzał;)

Może ktoś mi polecić subwoofery typu zamkniętego do 500zł ?

Poszukaj na Allegro subwoofery zamkniete KEF. Czasem mozna cos dostac w tej cenie uzywanego.

EMiL - nie wiem jak z tą wydajnością, Pan Krzysztof z Linn Polska zarzekał się, że nie będzie problemu z napędzeniem nawet trudnych kolumn, wg mnie linn ten lepiej sobie radzi z kolumnami, chociażby wspomnianymi wcześniej eposami, niż naim serii 5i.

Ale kolumn z egzotyczną skutecznością czy impedancją nie zamierzam kupować.

Edytowane przez Staszek_s

witam,

wiem, że wielu z Was miało okazję przesłuchać różne modele minimonitorów. Ciekawi mnie, jakbyście usystematyzowali poniższe kolumny - pod kątem brzmienia, tzn. które w Waszej ocenie grają najbardziej szczegółowo, nie tracąc przy tym barwy i ogólnie rozumianej przyjemności ze słuchania muzyki. No i nie zapominają przy tym (mimo rozmiarów), o basie... Przedział cenowy około 1500-2000zł.

1. B&W CM1

2. Acoustic Energy Radiance 1 lub aelite 1

3. Monitor Audio silver RX1

4. Usher S-520

5. inny - nie wymieniony typ w tej cenie?

Można oczywiście o nich poczytać zarówno w sieci jak i na forum, ale ciekawi mnie porównanie, a takowego nie znalazłem.

pozdrawiam i dziekuję z góry za ewentualne opinie :)

Witam. Możesz jeszcze wziąć pod uwagę Acoustic Energy Aelite Two. Są to duże monitory z trzema głośnikami. Osobiście je użytkuję od 2 lat i jestem z adowolony. Mają bardzo przyjemną estetykę brzmieniową i co najważniejsze nie są męczące przy dłuższym słuchaniu. Poszperaj na forum to znajdziesz wiele opini na ich temat. Jest to model już wycofany z produkcji (poprzednik serii Radiance) można jeszcze trafić nowe egzemplarze. Używane też się trafiają. Polecam.

Witam klubowiczów zastanawiam się nad zakupem subwoofera Koda sw 1000v2 do Piano Crafta czy to dobre połączenie może ktoś ma juz doswiadczenia jeśli chodzi o ten subwoofer.

Sprzedaj te głośniki i kup jakieś normalne. Stwierdzisz, żę sub Ci nie jest potrzebny.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.