Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Co do AUX - to faktycznie kabel pogarsza dźwięk - ale uważam że warto nabyć - można sobie puścić film itp przez Piano. Ni jest to do sluchania dobrejj muzyki - ale czasem jest użyteczny.

Ponawiam pytanie, może ktoś coś wie:

Witam - szybkie pytanie - może ktoś będzie wiedział, Posiadam Yamahę MCR 640 i ostatnio mam problemy z odtwarzaczem CD. Na początku tacka na CD nie chciała się wysunąć (czyżby to kwestia jakiegoś stand by mode ?)- chociaz ten problem już zniknął. A teraz na wyświetlaczu CD nic się nie wyświetla (chociaż płyta jest odtwarzana - i nie jest do Pure mode). Ktoś wie czy to jakieś uszkodzenie? Czy po prostu da się to ustawić ?

@ raskoks

Wydaję się że jakiś sterownik. Raczej bez serwisu się nie obejdzie.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Klamka zapadła. Zamówiłem jednak Denona D-F107. Niestety nie miałem czasu porównać go z Marantzem 503 na innych głośnikach. Na korzyść denka jest to, że w zestawie są głośniki, które pozwolą mi słuchać tego zestawu, a w przyszłości na spokojnie będę mógł je ewentualnie zmienić na coś "żywszego".

Klamka zapadła. Zamówiłem jednak Denona D-F107. Niestety nie miałem czasu porównać go z Marantzem 503 na innych głośnikach. Na korzyść denka jest to, że w zestawie są głośniki, które pozwolą mi słuchać tego zestawu, a w przyszłości na spokojnie będę mógł je ewentualnie zmienić na coś "żywszego".

Bardzo dobry wybor. Nie bedziesz zalowal. Do niektorych gatunkow muzycznych nada sie nawet z oryginalnymi kolumienkami. Moze uda sie lekko przesunac balans tonalny kablami? Ale zapewne nie tylko o to tutaj chodzi i najlepsze byloby zabranie sie solidnie za modyfikacje kolumn, tylko trudno bedzie takie odsprzedac :(

Jeżeli się zdecyduję na zmianę oryginalnych kolumn, to te z denona będę chciał sprzedać więc raczej nie będę ich modyfikował. Zresztą i tak nie mam zdolności do lutowania, wytłumiania, itp. ale modele z papieru i plastiku kiedyś całkiem nieźle mi wychodziły :-)

Użytkownik Marek76 dnia 11.11.2011 - 17:02 napisał

Czy jest duża poprawa w jakości dźwięku i poprawy czułości tunera ?

- Dzisiaj podłączyłem SONUS FM - SOLO. Jest lepiej, z 5 stacji mam 10.

Witam jestem nowy na forum i mam pytanie odnośnie Onkyo cs 545 jak sobie radzi z czytaniem plików ,chodzi mi oto jak czyta foldery .

Będę wdzięczny też za kilka informacji na temat tego urządzenia.Słucham raczej nowych brzmień.pozdrawiam

kosztuje ale weź pod uwagę że to dac bardzo dobry ponoć i wzmak w jednym więc jak na 6tys to jeszcze nie tragicznie

Racja.

Poniżej kolejna propozycja mini zestawu all-in-one, tym razem japońskiego producenta ORB

orba_big.jpg

http://www.orb.co.jp/audio/pdf/jade_quartet.pdf

Racja.

Poniżej kolejna propozycja mini zestawu all-in-one, tym razem japońskiego producenta ORB

orba_big.jpg

http://www.orb.co.jp/audio/pdf/jade_quartet.pdf

i ma cyfrowe wejścia

bardzo ciekawy :)

Focal + Naim

Ma ktoś pojęcie jakiej marki są to kolumny?

Edytowane przez DawidM

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Wielkie dzięki!

Edytowane przez DawidM

kiedyś już podawałem linka do nich :)

Przeoczyłem. ;)

^^ Być może, niebawem będę miał je do testów na swojej stronie:

http://stereoikolorowo.blogspot.com/

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Dawno temu miałem kolumny Tawo 204. Nawet nie pamiętam jak grały, zresztą były umocowane wysoko na ścianie. Też kosztowały ok. 400PLN. Pozytywne opinie śmierdziały z daleka tzw. marketingiem szeptanym, natomiast na tym forum odsądzono je od czci i wiary. Obudowę miały w miarę, zamiast zwrotnicy jeden kondensator, głośniki dość niewiadomego pochodzenia (podejrzewano Alphardy, a miały być Tesle). Nawet prezentowano jakieś niemiecki testy, w ktorych ich kolumny ponoć brylowały.

Pylony niektórym się podobają, innym nie. Ciekawe, czy monitory też są z płyty paździerzowej, bez wytłumienia w środku. Czy po krótkim okresie boomu i ta firma padnie, bo Tawo już nie występuje? Czyli krótka ściema, szybka kasa i się zwijamy. To takie polskie...

Nie wiem 4fury4, wiem za to że raczej Violet je dobrze przetestuje.

witam panowie,

szybkie pytanko - czy warto dopłacić do yamahy Pianocrafta Micro 330 ponad sharpa XL-HF100HBK ?

Potrzebuje czegoś małego do sypialni, nie oczekuję cudów ma grać mp3 (niestety flac chybb nie da rady ?)

cenowo niemalże dwukrotna różnica.

jest tu Pan który chce sprzedać Denona Dm38 i to ciekawe ale nie odpisuje na PW ;

jest wogóle jakakolwiek konkurencja dla pianocrafta w tym przedziale cenowym - 1k ?

Dzięki

Masz 1K zł a więc bierz to, póki jeszcze jest w tej cenie(mała negocjacja, czyli np. wysyłka w tej cenie i masz dobre mini do sypialni):

http://allegro.pl/yamaha-pianocraft-e320-nowa-gwarancja-i1927001981.html

Edytowane przez DawidM

Tak, generalnie i mówiąc krótko, całość(jakość wykonania, elektronika, brzmienie i funkcjonalność) jest lepsza w E320.

Edytowane przez DawidM

nie wezmę bo dziś mi wpadło Onkyo w oko 9cs-245/525) a nie spieszy mi się.

drażni mnie tylko że nigdzie nie mogę dopatrzyć się w moim przedziale cenowym

możliwości odtworzenia flac...

Ależ można, Cocktail Audio. 1200zł i jest Twój, tyle że bez kolumn.

no więc właśnie, można ale w większym budżecie co z założenia nie powinno mieć miejsca.

z drugiej strony - mało znalazłem w sieci odnośnie jakości tego playerka.

Po co Ci sieć, wystarczy odwiedzić ten wątek i przeczytać do napisał Violet. Miarodajna i bardzo dobrze napisana recenzja. Poza tym do Coctail audio możesz podłączyć kolumny pasywne jak i aktywne.

http://www.audiostereo.pl/cocktail-audio-x10-sieciowy-serwer-audio-z-amplitunerem-cd_86479.html

Edytowane przez DawidM

Witam!

Szukam miniwieży, która będzie spełniać następujące warunki:

* Ma to grać w małym gabinecie (9 m2), odsłuch z odległości 1-2 metrów (głośniki ustawione na biurku, komodzie lub podstawkach przy biurku, blisko ściany)

* Preferencje muzyczne: czarna muzyka (rap, r'n'b, soul, d'n'b, dubstep, uk garage), wokalistki (Tracy Chapman, Cassandra Wilson, Erykah Badu, Loreena McKennitt, Anna Maria Jopek), muzyka filmowa (Hans Zimmer, Ennio Morricone), Top Wszechczasów (Trójka). W takiej właśnie kolejności. Lubię brzmienie ciepłe, grające bardziej dołem niż górą, analogowe. Takie połączenie "bumbumbum" z "mrumrumru" :-)

* Mile widziana możliwość podłączenia w przyszłości gramofonu.

* Kolor: złoty (najchętniej), biały lub czarny.

* Budżet: +/- 3000 zł

Co możecie polecić? Yamaha? Denon? TEAC?

Denon D-F107 - jest srebrny lub czarny - można podłączyć gramofon, wg mnie gra średnicą, wysokie tony są wycofane, basu jest w sam raz.

Edytowane przez Marek76
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.