Skocz do zawartości
IGNORED

Jamo Concert11 vs JMlab Electra 926 Sig.

Zydelek

Rekomendowane odpowiedzi

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

O zgrozo!!! Co tu się wyprawia za prywata!!!

Coś czuję Zydelku że te jm-lab czy focal czy jak to się tam nazywa 926 jak będziesz sprzedawał (przygotowywał grunt) to nagle zaczną grać skrajami pasma (jak wg mnie grają jm laby), że są arcy-fenomenalne i świetny fornir naturalny się wtedy znajdzie na nich itp.

Jeszcze kilka pierwsze wpisów chciałem żyć złudzeniem, że chodzi o rzeczywiste porównanie tych kolumn jak w temacie wątku, ale... niestety.

Zaglądałem tu tylko po to aby, no nie wiem, - dowiedzieć się czegoś nowego o tych kolumnach ?!

Tak się składa, że mając bardzo pozytywne wspomnienia po niższych seriach jm laba, mam smaka na 946 lub 936.

P.s. Ta "opinia" podszyta pod T_e_o ?! Co to na do ciężkiej ... być ?? To nie są jego słowa!

dziecinada - i to na marnym poziomie.

Możesz mnie Waść blokować - nie zbeczę się jak już nic nie dopiszę w tym wątku...

nie biorę tego do siebie, bo to Twoja opinia czyli jak zwykle kłamliwa i pojawiła się po to, żebyś zrobił sobie grunt pod sprzedaż Jamo Concert 11 (boisz się, że bez tego się nie sprzedadzą?). Może ktoś się na to nabierze, a może najpierw przeczyta różne wpisy i da sobie spokój (miejmy nadzieję). Ech szkoda gadać.

Moim zdaniem wątek nadaję się do usunięcia z forum nie mylić z przeniesieniem na bocznicę dodam, że słuchałem w 3 systemach Jmlab 926 i z opinią Zydelka niestety nie mogę się zgodzić. Oczywiście konstrukcja gra inaczej niż Jamo Concert 11 ale nadużyciem jest pisanie, że totalnie nie gra.

Zydelek jesli Bartek1 siecowka gra lepiej niz Velum, wlasnie jaki Velum ? Bo jesli z serii BlueS to nie wierze, ze gra lepiej od Bartka1. Bartkowe kable sa dobre i w pewnym przedziale sa bezkonkurencyjne, ale Velum to inna polka.

Dziwnym jest, ze u Ciebie lepiej graja elementy z reguly "slabsze".

Juz wczesniej chcialem skomentowac okablowanie w Twoim systemie, ale sie powstrzymalem :), teraz chyba juz moge. Kiedys porownywalem podstawowego IC Velum z serii BlueS do Stereovoxa. Wlasciwie to nie bylo co porownywac :) stereovox do Veluma podstawowego NiE mial STARTU.

Jesli u Ciebie graja lepiej Stereovoxy, Anticable, Bartkowe no to DZIWNY jest ten system/swiat :)

tutaj sa te jamo w lepszej cenie i jeszcze na gwarancji, co najmniej 1000 pln w kieszeni zostanie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

uwazam ,ze moje graja lepiej:)))) musisz sam posluchac, tu na forum mozna wszystko napisac, nalezy te tezy zweryfikowac niestety:)))

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Electra 926 to model nieprodukowany już od dwóch lat i cena 17 tysięcy jest ceną z sufitu (1027 Be kosztują 13,5 tys.), kolumny te w ostatnich miesiącach produkcji można było bez problemu kupić z oficjalnej sieci za ok. 8,5 tys. zl a cena za uzywane to ok 5,5-6,5 tys.

13,5kzl za 1027 Be ?

hmm moglbys podac link ?, kiedys widzialem na allegro, ale tylko raz podobna cene. Nie jestem pewien czy byly nowe.

Z tego co znalazlem to 1027 Be sprzedawane sa w przedziale 17-19 kzl

Co do 926 electra, mozna spokojnie sciagnac z zagranicy w przedziale tak jak napisales 5,5-6,5kzl. Sa to glownie egzemp w bardzo dobrym stanie, wrecz idealnym. W tej cenie moim zdaniem Best Buy, oczywiscie nie dla kazdego systemu :)

o kurcze :), ale Zydelek posypal Banow:

marekzawa, annawroc, masterofdeath, a czym sobie zasluzyli ?

ups, chyba i jak tam wyladuje ...

chyba zostalem jako jedyny wlasciciel Electr/poki co nie banowany :P

sie dzieje panie w tym wątku:

załozyciel banuje ostro, nawet siebie nie oszczędza:

"Autor tematu Zydelek zablokował możliwość pisania w tym wątku użytkownikom: Teo, zoltar7, nedj, xanax, Music, annawroc, electro, wkamil, shark700, masterofdeath6, marekzawa, Zydelek"

stan na 17-01-2008r. godzina 18.46.

Qrde, a ja głupi myslałem, że żadna cnota (Zydelek ? Focal? Jamo?) krytyk sie nie boi.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Wpis na prośbę nedj'a z tematu:

Ukryta Zawartość

nedj, 17 Sty 2008, 16:42

Byłem dzisiaj z nookiem736 posłuchać wyżej wspomnianego systemu i faktycznie delikatnie mówiąc szału nie było...

Słuchaliśmy płyty Mike Oldfield - Tubular bells II. Znam tę płytę na pamięć i uważam ją za bardzo przyzwoicie zrealizowaną i nagraną.

Niestety, we wspomnianym przez nookie'go systemie i pokoju zagrało to bardzo nieciekawie. Absolutny brak życia, chęci i motywacji do grania to pierwsze wrażenie. Było płasko i nudno. Bardzo irytował mnie niższy środek/wyższy bas, który to był mocno podkreślony, "normalnego" dołu nie było wcale, a "niższym" nawet nie wspominając. Dodatkowo głuchy przełom środka i basu często zakrywał resztę. Miałem ogromne wrażenie, jakby na kolumnach był założony dosyć gruby koc. Średnica była ładnie gładka, ale niestety brakowało jej zdecydowania. Była, ale jakoby jej nie było. Kopułka wysokotonowa grała też dosyć gładko, ale brakowało wybrzmień, drobnych smaczków (brakowało wielu dźwięków, o których wiem, że są zarejestrowane na płycie). Blachom brakowało metaliczności. Generalnie ciężko było rozróżniać jakiekolwiek barwy. O scenie też nie można powiedzieć nic dobrego. O ile dało się odczuć, że są budowane plany wgłąb, o tyle na szerokość scena nie wychodziła wcale poza linię kolumn. Dźwięk był mocno przyklejony do kolumn. Nie było mowy o "zniknięciu" głośników w pomieszczeniu.

Nie wiem (podobnie jak nookie) dlaczego zagrało to tak, a nie inaczej. Ciekawi mnie jednak fakt, że postawione byle jak (blisko siebie i blisko tylnej ściany) JBL TL 260, podłączone do Denona PMA-2000AE i DCD-1500AE zagrały IHMO dużo lepiej i ciekawiej. Jedynie bas dudnił i było go za dużo, ale nie ma się co dziwić przy bass-reflex'ie zamontowanym z tyłu i kolumnach odstawionych ok. 40cm od tylnej ściany.

Podsumowując: jak za cenę zestawu 20kEUR (5000+2500+2500+ 2x5000) to porażka. Wyszliśmy naprawdę może po 15-20 minutach odsłuchu. Osobiście nie znalazłem w tym brzmieniu nic, co przytrzymałoby mnie dłużej.

Zydelek, Bartek (nedj) pyta Ciebie, czy te Jamo Ci się podobają?

Ukryta Zawartość

:) (:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

xniwax, 17 Sty 2008, 20:43

>:) (:

>

>

Ukryta Zawartość

xniwax DOBRE !!! :D:P

Ukryta Zawartość

Trzeba bylo wczesniej wkleic ten link, zaraz po opinii Zydelka.

to powinno byc wytluszczone, zeby przypadkowi czytelnicy zrozumieli o co tak do konca chodzi,

ten watek to swietna historia w stylu "jak Zydelek zrobil test ..." :P

HYBRYD

13,5kzl za 1027 Be ?

hmm moglbys podac link ?,

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Całe popołudnie, wieczór i do tej pory 1.20 meczyłem system w różnych kombinacjach. Mój system na IC Groneberg, sieciówkach Veluma zagrał tak jak w przypadku podpięcia kolumn JMlab Elektra-> czyli srednicą mocno poszerzoną bez wybrzmień (blasku) i masą zamiast podmuchu prawdziwego basu. Dostrzegłem więc współzależność-> Elektra i Velum dają taka samą szkołe brzmienia czyli miniaturowe jakie otrzymujemy z dobrych zestawów standowych.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.