Skocz do zawartości
IGNORED

Śliczne szpule magnetofonowe

Daniel22

Rekomendowane odpowiedzi

dulon, sklep-akces to jest to, mają płyty spienione PVC 10mm idealne na środki i 1,5mm płyty HIPS na talerze. Trzeba jeszcze przemyśleć wycinanie i malowanie i zamawiać.

W.

Wojtek

Filwoj, 20 Mar 2010, 17:56.

Jeśli Akces -łódż ...to byłem u nich osobiscie . Obok wejścia do Firmy jest taki kiosk gdzie maja różne resztki za połowę ceny . W tym kiosku kupowałem plexi 8mm.Firma ma laser do ciecia i grawerowania ,ale ceny wysokie.

dulon, do Łodzi mam niestety trochę daleko... W tych resztkach znalazły by się pewnie coś zdatnego na środki, na talerze podobają mi się płyty HIPS, są kolory i grubości 1 i 1,5 mm. W tym samym sklepie są również płyty ze spienionego PVC 10mm dobre na środki.

W.

Wojtek

Filwoj, 21 Mar 2010, 16:18.

Wiec tylko zamawiac i przyslą ci do domu .Zadzwon i dowiedz się ccy od reki nie wycieli by ci danego kształtu . jak pisałem mają lasery .

O ciecie cienkich płyt nie pytałem . to o co pytałem to ciecie plexi 8 mm z przeżroczystymi bokami .

jeckylandhide, 21 Mar 2010, 16:33

Plastikowe były na pewno, metalowych 25cm nigdy nie widziałem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-25554-100009078 1269186195_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

niestety na mojego c36 wchodza max 25cm - pozostaje mi grzebanie po bazarach (bo 10 eur za plastkowa szpule to nie dam:)

Main: CD880, Alpha 9 ---> Arcus

Head: CD880, Alpha 9 ---> HD600, K340

fajne basfy

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Main: CD880, Alpha 9 ---> Arcus

Head: CD880, Alpha 9 ---> HD600, K340

• 3 tygodnie później...

Dla ożywienia złota szpulka, choć coś podobnego już było.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wojtek

• 3 miesiące później...
  • 3 tygodnie później...

GDZIE KUPIC NOWĄ TAŚME!

Potrzebna jest do nagrania koncertu w Kosciele o bardzo dobre akustyce. Oczywiscie nagranie bedzie cyfrowe, ale mam pomysł, aby niezaleznie nagrac analogowo i potem porównac.

Szpula musi być 100% pewna.

Może tu:

Ukryta Zawartość

albo jakieś inne taśmy u tego producenta.

Wojtek

Ukryta Zawartość

Wojtek

Drugie źródło pewnych i drogich taśm:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 5 miesięcy później...

Witam, mimo złego stanu psychiki...

Doszły do mnie dzisiaj dwie szpule magnetofonowe Sony SLH, stan idealny, stan taśmy z tego co zobaczyłem też bez zarzutu. Zwróćcie uwagę na diagramy.

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Dziękuję! Jeszcze nie, dopiero jak TC-765 będzie sprawny wtedy zobaczę, poza tym jest na nich coś nagrane, jak coś ciekawego, to warto zostawić :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Witam wszystkich!

Jesienią kupiłem za 50 zł "w słepo" zestaw około 30 taśm i po otwarciu paczki byłem mile zaskoczony, znalazło się 9 nowych Stilonów AN-35, jeszcze zapieczętowanych, na szpulach 15 cm. Trafiła się też ciekawostka, AGFA WOLFEN, produkowana na pewno przed 1964 rokiem, bo wtedy WOLFEN upadł. Niestety nie mam nawet do niej oryginalnego pudełka ani szpuli, ale sama taśma jest ciekawostką, zrobiona jeszcze na jakimś kruchym, kiepskim podłożu.

Pozdrawiam

Trafiła się też ciekawostka, AGFA WOLFEN, produkowana na pewno przed 1964 rokiem, bo wtedy WOLFEN upadł. Niestety nie mam nawet do niej oryginalnego pudełka ani szpuli, ale sama taśma jest ciekawostką, zrobiona jeszcze na jakimś kruchym, kiepskim podłożu.

Taśma produkcji Agfa Wolfen jest na podłożu acetatowym, co najłatwiej rozpoznać patrząc na szpulę pod światło - acetat jest przezroczysty, taśma na podłożu poliestrowym nie przepuszcza światła. Po upływie wielu lat acetat robi się kruchy i łatwo się łamie, więc z taką taśmą trzeba bardzo uważać, jeśli są na niej jakieś ciekawe, historyczne nagrania. Na taśmie powinien być nadruk, np. typ CH albo CR.

Zakłady Agfa Wolfen w NRD nie upadły, tylko zostały zmuszone do zaprzestania używania nazwy Agfa, należącej do Agfa AG Leverkusen (od 1964 Agfa-Gevaert) w ówczesnej RFN. W 1964 pojawiła się więc marka ORWO (Original Wolfen). Fabryka ORWO została zlikwidowana dopiero w 1994, po zjednoczeniu Niemiec. Sama marka ORWO pojawia się tu i ówdzie, bo wciąż ma wartość sentymentalną, zwłaszcza dla wschodnich Niemców (coś jak nasza Unitra albo Diora).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.