Skocz do zawartości
IGNORED

STX F-180 czy może Tonsil Mildton 200 ?

astral699

Rekomendowane odpowiedzi

Siema

Mam zagwostkę które kolumny wybrać.

STX F-180 kosztują nowe za komplet 600zł

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tosnile Mildtony 200 mam możliwośc nabycia za 690zł komplet (przypuszczam że używane). Nie wiem czy dobra cena, czy za wysoka. W każdym razie zastanawiam sie co będzie rozsądniejszym wyborem. STX czy ten konkretny model Tonsila.

Zrobiłem zdjęcie tych Tonsili z wystawy ze sklepu. Niestety jakośc nie najlepsza gdyż robiłem zza szyby :-P

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

witam.

koniecznie wybór musi byc zawężony do tej pary?

jeżeli tak - to ja nie podejmuję się pomóc.

jeżeli nie - napisz jeszcze jak duże pomieszczenie i jaka elektronika? jaka muzyka i jak lubisz aby grało?

pozdr.

Łukasz

Raczej koniecznie.

Ale jesli nie to:

pomieszczenie 14m2

elektronila ? chodzi o wzmacniacz ? yamaha ax-540

muzyka : psytrance, techno, gabber itp.

lubie jak dudni (ala STX) :D

my tu raczej potrafi doradzić co by zrobić aby nie dudniło :)

ale jak juz ma być głośno, to przy zachowaniu jakiegoś poziomu rozdzielczości to proponuje coś takiego:

Ukryta Zawartość

nowe i z gwarancją.

pozdr.

Łukasz

Ukryta Zawartość

Ale to muszą byc klumny które postawie na regale. Wiec w tej sytuacji podłogówki odpadają.

A co w tym złego że ma dudnić ?

Moze sie zle wyraziłem. Ale kolumny maja grac tak jak w muz. elektronicznej powinny. Bass reflex itp etc.

Ma byc duzo basu i ma generalnie trząść pokojem :P

No ale ze niby co? Moje wymagania są jakies specyficzne ?

Wyobraz sobie że nie każdy slucha tego samego, a co za tym idzie różne potrzeby odnosnie sprzetu.

Zadałem proste pytanie. STX czy Tonsil, na konkretnych przykladach.

Czyzby na tym forum nie bylo nikogo kto zna te kolumny/marki ?

Nie do wiary :(

Kolega chyba źle się wyraził poporstu;)

Myślę że "dudnienie" inaczej by można było opisać?

Paradigm zobacz jakieś.

A jeśli za mało dudnią to te będą na pewno - AudioMega BRX-500 ;D

Hmmm..

Co na tym forum sądzi się o STX-ach? Poniżej link do opinii - może nie konkretnie modelu o który ci chodzi ale zbliżonego:

Ukryta Zawartość

A co o midltonach...? Polecam wyszukiwarkę. Ale niewiele lepiej...

Jeśli zaś chodzi o Tonsil to naprawdę polecam siesta sat - dwa tygodnie temu robiliśmy ze znajomym odsłuchy tychże, na tle jego starych altusów... i naprawdę póki tego nie usłyszeliśmy, nie wierzyliśmy, ale altus 110 dostał po dupie od kilka razy mniejszych kolumn nawet w techno.

Ukryta Zawartość

Szukałem i googlowałem ze 20 mninut o tych Mildtonach 200'

Na dobra sprawe bez efektu. Kilka informacji na krzyż, nawet porządnego zdjecia tych kolumien nie ma na googlach.

O STX mam wyrobioną, dobra opinie. Cały czas używam A-170 modelu z 2004r. i byłem z niego bardzo zadowolony do chwili kiedy zaczęło cos sie chrzanić.

Także moze teraz zadam inne pytanie. Czy 690zł za te Mildtony (komplet) to rozsądna cena ? Kolumny są w idealnym stanie, żadnych zarysowań. Prawie jak wyjęde z magazynu :)

Miałem te Mildtony,podłączone do Technicsa SU-V 900 (nawiasem mówiąc potężny i całkiem niezły wzmacniacz). O dudnienie i bas nie masz się co martwić - dudnią,basują,trzęsą pokojem itd itp Tylko jest jeden problem - one robią tylko to!!Żadnej równowagi tonalnej-średnica schowana,wysokich tonów brak.

Przemyśl sprawę i posłuchaj rad kolegów.

Pozdrawiam

Mam od trzech tygodni f200 STX (nowy model) i zasługują na uznanie w tej cenie. Porównywałem z wieloma do 1000 zł/para.

Również wspomniane Kody wypadają gorzej przede wszystkim z powodu znacznie gorszej góry.

Miałem kiedyś mildtony chyba model chyba 150 lub 170. W jednym słowie -przeszłość, już wolałbym nawet te kody.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.