Skocz do zawartości
IGNORED

nowe/uzywane, rowno brzmiace CD do 5tys?

AmAdeuz

Rekomendowane odpowiedzi

Mcgyver>

fakt, zauwazylem ze chyba zmienili koncepcje na dzwiek (tranzystor zastapil lampe, pewnie na czarnej liscie juz gdzies wisza... ;-)

U mnie dosc stary Onkyo A5 lepiej spasowal sie z dcd2560 niz drakula Tomka, taki duet gra naprawde zywiolowo. Fakt iz drakula podaje ten dzwiek wyraznie pelniejszy/glebszy i bardziej 'dopicowany' to z ow denonem wydaje sie wyraznie spowolniona i to nie jest najlepszy tandem,

A jednak rownac w dol i pasowac nowy wzmacniacz do denona nie ma wiekszego sensu...

AmAdeuz, 17 Sty 2008, 20:29

>Mcgyver>

>fakt, zauwazylem ze chyba zmienili koncepcje na dzwiek (tranzystor zastapil lampe, pewnie na czarnej

>liscie juz gdzies wisza... ;-)

Koncepcja była taka- zmiana na subiektywnie lepszy. A czy lampa, czy tranzystor, to chyba większego znaczenia nie ma

annawroc, 17 Sty 2008, 23:01

>McGyver, 300 gra teraz z 400 i Labami 926 i za cholerę nie chce się nie sprawdzić. A w ogóle 300 to

>jasno grające źródło?

Nie mam pojęcia czy 300 to jasne źródło. Mam natomiast pojęcie, że Meridian jest zbyt spokojny i stateczny do Delty 6L6 pędzącej Grand Coupe ;-))

McGyver, 18 Sty 2008, 02:24

>Nie mam pojęcia czy 300 to jasne źródło. Mam natomiast pojęcie, że Meridian jest zbyt spokojny i

>stateczny do Delty 6L6 pędzącej Grand Coupe ;-))

moim zdaniem 300 jest wzorcowo neutralna, i wlasnie to + fantastyczna gladkosc i spojnosc brzmienia sprawilo ze u mnie zagosci na dluzej

• 3 tygodnie później...

Skoro zaczalem to i skoncze...

Stanelo na ofercie peperoniego, czyli na burmesterze 006cd. Na szybko, na krotko. Odrazu dementuje - dzwiekowo to nie jest zadna klinika, chirurgia itp. przypisywane cechy. Czytalem o tym, peperoni slusznie sie wkurza na takie opisy... Po przesiadce z misiowatego DCD2560 nic sie nie wyostrzylo, kilka tandetnych, ostrych remasterow mozna nadal spokojnie sluchac. Pojawila sie za to wyrazna swoboda grania, dynamika/ekspresja przekazu... cos takiego przychodzi mi tylko do glowy. Wyszly z ukrycia ostatnie plany bedace czesto jakims mniej lub bardziej czytelnym pomrukiem. Do tego nizszy bas z wyraznie okreslonym ksztaltem, bez jakis bezplciowych plam. Nie bede calkiem dyskredytowal denona, w przypadku napedu, tacki...no to co jest w burmesterze to przypomina mi jakies znerwicowane, tanie DVD, zupelnie nie ma startu do plynnie, cichutko wysuwajacej sie 'tacy' dcd2560. Calosciowy zewnetrzny image robi wrazenie, nie musi sie podobac, ale paradoksalnie jest to u mnie najmniej rzucajacy sie w oczy sprzet, odbija wszystko przez co swietnie sie wtapia w otoczenie :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Cieszę się że się spodobał. To bardzo dobry odtwarzacz :)

Pozostało życzyć wielu godzin udanych odsłuchów.

PS: praca tacki rzeczywiście pozostawia do życzenia ale to jedyny mankament... piszą o tym na wielu forach.

peperoni.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.