Skocz do zawartości
IGNORED

Panasonic SC-AK250 - czy warto?

AWS 303

Rekomendowane odpowiedzi

Mam okazję kupić wieżę Panasonic SC-AK250 w niedużej (jak dla mnie) cenie - 620 zł. Więc mam pytanie - Czy warto? Chciałbym sprzęt niedrogi (do 800 zł), a o dobrych parametrach. Interesowałby mnie sprzęt z dobrymi głośnikami (SC-AK250 ma 50W RMS), magnetofonem, tunerem cyfrowym, CD (ew. z zmieniarką) i dodatkowym wejściem audio (najlepiej RCA). Mile widziane byłoby odtwarzanie MP3 z płyt i equalizer. Zaznaczam, że nie chcę wieży segmentowych. Mają duży pobór prądu, a u mnie wieża gra cały dzień (głównie tuner). Słucham muzyki każdego typu, ale najwięcej Techno. Chciałbym sprzętu z kolumnami podstawkowymi, bo będą stać na szafie. Teraz mam starą wieżę Sony i chce zmienić bo nie odtwarza MP3.

Bardzo proszę o pomoc. Nieznam się za bardzo na sprzęcie audio, więc pomóżcie mi w doborze wieży odpowiedniej dla mnie.

Z góry dziękuję za pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/39507-panasonic-sc-ak250-czy-warto/

Nie chce być niegrzeczny, ale chyba pomyliłeś forum:)

Wydaje mi się, że nikt tutaj nie zna się na sprzęcie, który Cię interesuje.

Z Twoimi wymaganiami i przy takim budżecie to wszystko jedno co wybierzesz - byleby Ci się podobało wizualnie.

PS: Co to za okazja cenowa? Przecież taniej można kupić ten model choćby tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Erni!

Wiem, że ten model jest mało popularny. Niestety nie znam innego forum:)

Ta moja "okazja cenowa" to byla ze sklepu.

Bardzo proszę, jeśli niewiele wiesz na temat tej wieży, to może zaproponowałbyś mi jakiś inny sprzęt. Nie chce wypasionych sprzętów, tylko zwykłą wieżę do słuchania mużyki. Słucham zazwyczaj cicho.

Wazne jest aby sprzęt miał:

Tuner z RDS

Magnetofon

CD z MP3

Wzmacniacz nie musi być mocny (40-100 W)

Equalizer MOZE BYĆ, ale NIE MUSI

Wejście liniowe na RCA

Kolumny podstawkowe

Proszę o pomoc:-)

Chodziło mi o to, że nikt tutaj się nie zna na "plastikowych" wieżach.

Jeśli chcesz rozpocząć prawdziwą przygodę z audio to musisz zrewidować część swoich poglądów - pomoże Ci w tym lektura forum (poszukaj wątków typu "budżetowy zestaw stereo" itp.).

W przeciwnym razie zrób tak jak napisałem wyżej - wybierz cokolwiek co Ci się podoba.

Poczekaj na wypowiedzi innych - może akurat ktoś coś doradzi...

A co myślicie o tym zestawie?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

wkurza mnie jak ktos mowi ze slucha techno a slucha technopolo:/ przez takich ludzi, imprezy(sunrise, cluby pokroju manieczki i ekwador, czy energy) i inne, w duzej czesci mass media ludzie ktorzy sluchaja techno czy jego odmian w Polsce musza mowic ze sluchaja muzyki elektronicznej.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Panasonic jest dobry puki się nie zepsuje. Potem koszty naprawy są bardzo wysokie. Najlepiej sam posłuchaj i oceń czy warto. Jeśli lubisz gdy Ci z głośników łupie (a słuchasz muzyki gdzie dominuje pulsujący bas) to Panasonic przypadnie Ci do gustu. Radzę poszukać wersji z dodatkowym zewnętrznym subwooferem. Jakość dźwięku zostawia jednak sporo do życzenia. Ogólnie nowsze Panasoniki mają to do siebie że grają mocno średnicą i wysokim basem a mało jest wysokich tonów. Tuner jest stosunkowo dobry i ściąga dość sporo odległych stacji. Magnetofon najprostszy z możliwych tylko na żelazowe taśmy. Mocą się nie sugeruj bo jest mocno naciągana. Miałem kiedyś Panasonika SA-AK22 i teraz stoi bo nikt nie podejmie się jego naprawy. Mam też starą wieżę Panasonika SA-HD52 (rocznik 1991 i prawdopodobnie nie była sprzedawana w Polsce) i choć wiekowa to znacznie lepsza tak jakościowo i dźwiękowo.

Gość V-savage

(Konto usunięte)

A słyszałeś te segmenty, które właśnie z góry odrzucasz?Jeżeli słuchasz cicho to sprzęt nie będzie pobierał dużo prądu.I jeżeli 620zl to nie jest dużo, to za 1000zł możesz już coś kupić sensownego na czym będzie się przyjemnie słuchało muzyki, do tego dvd jeżeli zależy CI na tych mp3.Człowiek myśli, że coś jest dobre dopóki nie zauważy czegoś lepszego.Ale co kto woli.

Kiedyś słuchałem segmentowej wieży. Moze jednak warto by bylo kupić segmentówkę?

Moze byście mi polecili jakąś segmentówkę do 1000 zł typu:

Amplituner o mocy 50-80W, z cyfrowym tunerem z RDS i weściem AUX

CD CD-R/RW.

Magnetofon.

Ewentualnie jakiś equalizer.

Może być używane. Proszę o odpowiedź.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

wybór jest ogromny

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Widzę, że kolega AWS ewoluuje w swoich poglądach:)

Rozważ jeszcze taką opcję: kupujesz sam wzmacniacz (amplituner) + kolumny i podpinasz do kompa.

Dzięki temu masz możliwość kupienia lepszej klasy sprzętu (ok. 300PLN wzmacniacz i 700PLN kolumny).

Oczywiście jest to dobre rozwiązanie jeśli zależy Ci na możliwie najlepszej jakości dźwięku.

Pomyślałem trochę nad tym i zdecydowałem:

Rezygnuję z kupna całej wieży, ponieważ mój staruszek jeszcze jest na chodzie.

Planuję kupno jakiegoś dobrego DVD.

Na najlepszej jakości dźwięku mi nie zależy. Zależy mi jedynie na bezawaryjności.

Podsumowanie:

Ponieważ moja stara, dobra wieża Sony jest jeszcze w bardzo dobrym stanie, a jakość dźwięku jest dla mnie bardzo dobra, to nie kupuję nowej wieży, a jedynie jakiś dobry odtwarzacz DVD. DVD miało by służyć do oglądania filmów i słuchania muzyki w formacie MP3. Więc może polecicie mi jakiś dobry DVD do 500 zł? Wiem, wiem, często zmieniam zdanie. Wegług mnie stare wieże były bezawaryjne i miały najlepszą jakość dźwięku.

Czekam na propozycje. W grę wchodzą tylko nowe DVD.

PS Dodaję zdjęcie mojej starej, dobrej wieży Sony.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W tej klasie cenowej polecam Pioneer DV-300, a jeśli koniecznie chcesz wydać 500 PLN to DV-400.

DV-300 ma wszystko czego potrzebujesz i na 99% mechanicznie nie różni się niczym od droższego modelu (a więc i awaryjnością).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.