Skocz do zawartości
IGNORED

Gdzie kupić przekaźniki FRL - 264 ???

zukzukzuk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Szanownych Forumowiczów !

Chciałbym zwrócić się o pomoc jak w temacie, tj. zakupu 2 przekaźników o symbolu FRL - 264 (180 ohm, 12 V).

Z tego co się dowiedziałem u nas są niedostępne (jakieś odpowiedniki ?). Podobno można je dostać w Niemczech ?

Bardzo proszę o podanie jakichkolwiek "namiarów" lub innych możliwości zdobycia w/w przekaźników! Chętnie odkupię !

Załączam zdjęcia.

Pozdrawiam.

Jacek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-7648-100002683 1201001816_thumb.jpg

post-7648-100002684 1201001816_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

tytulem wstepu - wysil sie nieco i rob przyzwoitsze zdjecia bo naprawde malo co na twoich widac.

uklad wyprowadzen wyglada dosc typowo. probowales w jakims lokalnym sklepie z czesciami el?

Proszę bardzo !

Wysiliłem się ! Bardziej aparat nie che...

Jak mi gość, który od 25 lat robi takie rzeczy mówi, że nie może znaleźć takiego przekaźnika korzystając ze swoich konataktów i wiedzy, to rzaczej w lokalnym sklepie nie będzie ? Więc nie pytałem...

Pozdrawiam.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

sorry - już wklejam

Ukryta Zawartość

post-7648-100002676 1201003949_thumb.jpg

post-7648-100002677 1201003948_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

dalej

Ukryta Zawartość

post-7648-100002674 1201004038_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>Wysiliłem się ! Bardziej aparat nie che...

w takim razie ziarenko wiedzy: zeby zdjecie przyzwoicie wyszlo to nalezy zapewnic odpowiednia ilosc swiatla (np. parapet okna), stabilnosc aparatu (statyw nawet najprostszy + samowyzwalacz, ostatecznie oparcie aparatu o cos). Wskazane ustawienie malej czulosci ISO (np. 100). Do tego funkcja makro jesli trzeba a na koniec wyciecie tego co sie chce pokazac (nie ma co pakowac wielkiego zdjecia jesli to co chcemy pokazac zajmuje np. 10% jego powierzchni albo i mniej). Da sie to zrobic kazdym aparatem (tu mam na mysli aparat foto, nie wynalazek aparatopodobny w komorce)

wtedy wychodzi cos takiego (chcialem przekaznik ale nie znalazlem ;-)). fot 1 z reki, 2 ze statywu + samowyzwalacz, roznice chyba widac. aparat to minolta z-10 (3mp), statyw jakis za 50zl

Aha, nie jestem fotografem, nawet amatorem.

>Jak mi gość, który od 25 lat robi takie rzeczy mówi, że nie może znaleźć takiego przekaźnika

>korzystając ze swoich konataktów i wiedzy, to rzaczej w lokalnym sklepie nie będzie ? Więc nie

>pytałem...

2 zestyki zwierne, cewka 12V - co tu nietypowego??!!

co to za sprzet ze potrzebuje wlasnie tego przekaznika i nie mozna go zastapic innym, chocby podlaczajac przewodami?

Ukryta Zawartość

post-6836-100002666 1201007509_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Stare prpeerelowskie przekaźniki MT6 miały identyczny kształt i rozklad wyprowadzeń. Gdzieś mi się takie poniewierają. Wprawdzie są na 6V, ale to nie kłopot. Dodaje się rezystorek w szereg z cewką, i hula.

Miały nawet srebrzone zestyki.

Dzięki za pomoc !

Może coś z tego będzie...

Te beczki raczej się nie zmieszczą w obudowie. Nie znam się kompletnie - więc w miarę możliwości szukam identycznych.

Pozdrawiam.

Jacek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.