Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki projektor do 2500zl (3000 max) ???

Gość masterofdeath6

Rekomendowane odpowiedzi

LCD w wydaniu kineskopowym to kupa gówna - matryce wciąż są kiepskie.

Plazma oferuje na pewno lepszą jakość obrazu, ale i tutaj wciąż daleko co kiedyś oferowało poczciwe CRT.

Projektory korzystają na szczęście z paneli, nie matryc i do tego trzech, a nie jednej. Więc zasadniczo to zupełnie inna technologia, niż w przypadku telewizorów.

Nie mniej i tutaj są wady.

Nie wiem czy zużycie prądu ma jakiekolwiek znaczenie. Przecież projektor włącza się tylko od czasu, do czasu i to z reguły na 2 godzinki - jeden seans filmowy.

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Dla mnie ma. Mam starą instalację TNC na alum. Wzmachol ssie 600W projektor powiedzmy te 200 (plazmy chyba 500!) odtwarzacz+pre - kolejne 60W. Komp-300W i się zbiera. Jak jeszcze ktoś w kuchni dowali mikrofale lub pralkę + lodówkę to bezpiecznikk płonie i koniec seansu :/

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

P.s. Już się chyba zdecydowałem na projektorek - będzie to na 90% mitasubajaszi HC-910 używka.

Mam szansę na własne oczy zobaczyć jak to działa i wtedy zapadnie (oby) ostateczna decyzja.

• 3 tygodnie później...
  • 3 miesiące później...

znalazłem BenQ W500 w przystępnej cenie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 2285zł,n zastanawiam sie czy nie wziąć co radzicie?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 3 lata później...

==============================================================================================================================

==============================================================================================================================

Chciałbym zaktualizować wątek.

Poproszono mnie o wybór nowego projektora do kina domowego, - bo niby coś tam o tym wiem. W tłumaczenie że nie bardzo nikt nie wierzy. Pomóc chciałbym, bo jak słyszę jakie ludzie mają pomysły to mi się słabo robi.

Wiem na co chciałbym zamienić (i pewnie zamienię) moje W500, tyle będzie to 4000-6000pln, co się zaś dzieje aktualnie w wyżej wymienionym przedziale cenowym nie mam pojęcia.

Dawniej poleciłbym W500, a teraz?

1080p w tej cenie? (pewnie nie...). Chętniej LCD. Ale proszę o wszystkie typy, najchętniej użytkowników lub tych którzy przećwiczyli problem :)

Pozdrawiam.

Chciałbym zaktualizować wątek.

Poproszono mnie o wybór nowego projektora do kina domowego, - bo niby coś tam o tym wiem. W tłumaczenie że nie bardzo nikt nie wierzy. Pomóc chciałbym, bo jak słyszę jakie ludzie mają pomysły to mi się słabo robi.

Wiem na co chciałbym zamienić (i pewnie zamienię) moje W500, tyle będzie to 4000-6000pln, co się zaś dzieje aktualnie w wyżej wymienionym przedziale cenowym nie mam pojęcia.

Dawniej poleciłbym W500, a teraz?

1080p w tej cenie? (pewnie nie...). Chętniej LCD. Ale proszę o wszystkie typy, najchętniej użytkowników lub tych którzy przećwiczyli problem :)

Pozdrawiam.

Wybor masz spory ale Top lista to

Mitsubishi Hc 4000

Mitsubishi hc 3800 jeszcze e ofercie

Epson 3200 i to jest lcd

lub słabsza i tańsza optoma HD20

wszystkie te projektory są full HD. Najlepszy jest Mitsubishi HC 4000 cena około 5200 zł. Można się skusic na HC 4000 trochu tanszy jest.

Tytuł wątku brzmi: Jaki projektor do 2500zl (3000 max), i o taki chodzi.

Więc myślałem że to jest jasne. Dla siebie wiem co kupić.

Benq 600, Acer H5360BD, i dwie Optomki tyle jest w tym przedziale do kupienia. Acer jako jedyny ma ma hdmi 1.4 mozesz wyswietlac 3d bez żadnych konwerterów i osobiscie ten projektor polecam.

Dzięki.

Z tego co na razie poczytałem, to Optoma HD600x ma niezłą opinię. Acer i Benq słabsze.

Kosztuje tyle, że można by trochę kasy dorzucić do wyższego modelu, tylko którego?

Dzięki.

Z tego co na razie poczytałem, to Optoma HD600x ma niezłą opinię. Acer i Benq słabsze.

Kosztuje tyle, że można by trochę kasy dorzucić do wyższego modelu, tylko którego?

Optoma HD67N sprawdzony projektor

Wstępnie padło na Optomę HD600x.

No, zobaczymy. Mój miły kolega przyjmuje rady z oporem :)

Obawiam się że to nie koniec.

Niezły wybór jest bardzo zbliżona jakościowo do droższego modelu

• 9 miesięcy później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 lata później...

Cześć,

Odświeżę wątek: co byście obeceni polecili do kina domowego, najlepiej projektor LCD ( przemawia za tym brak tęczy i możliwość shift lens) - odległość od ekranu ok.3,5m dość dobrze zaciemnione pomieszczenie. Epson EH-TW490 czy może TW-570?

głowa do góry! - powiedział kat do skazańca! :))

Cześć,

Odświeżę wątek: co byście obeceni polecili do kina domowego, najlepiej projektor LCD ( przemawia za tym brak tęczy i możliwość shift lens) - odległość od ekranu ok.3,5m dość dobrze zaciemnione pomieszczenie. Epson EH-TW490 czy może TW-570?

Odnośnie lens shift to nie w tym przedziale cenowym.

Wszystko jest kwestią oczekiwań i przede wszystkim czy potrzebujesz projektora HD czy Full HD. Ja mam używam od ok. pół roku Optomę HD25e i jestem bardzo zadowolony.

Daruj sobie te Epsony, to plastikowe zabawki, do tego tylko hd ready. Optoma to przecietny projektor, glosny i do tego dlp czyli przy odrobinie pecha efekt teczy.

Z takim budzetem szukal bym na ebay.de uzywanego sony vpl hw10, panasonica pt3000 lub mitsubishi hc7000.

Dla przykladu:

Ukryta Zawartość

Sprzedajacy z Berlina, wysyla za granice, akceptuje paypal wiec ryzyko zerowe, w ostatecznosci do Berlina autostrada zabi skok. Ten projektor zje na sniadanie wszystkie wyzej wymienione epsony itp badziewia.

Ukryta Zawartość

Daruj sobie te Epsony, to plastikowe zabawki, do tego tylko hd ready. Optoma to przecietny projektor, glosny i do tego dlp czyli przy odrobinie pecha efekt teczy.

Z takim budzetem szukal bym na ebay.de uzywanego sony vpl hw10, panasonica pt3000 lub mitsubishi hc7000.

AH, zapomniałem dodać, że w grę wchodzą nowe urządzenia. Więc jeśli nie Epsony to co byście polecili?

Cześć,

Siemka Cezary , wyslij mi swój nowy numer przy okazji :-), jak cos to moja Optoma hd83 jest do wziecia za dobre pieniazki , oczywiscie nie 3000 PLN , niech tam kolega doskrobie i bedzie miał jeden z topowych projków za dobra kasę , w gratisie wrzucam 2 pary okularów radiowych do 3 d z emiterm w komplecie

pozdrawiam

Siemka Cezary , wyslij mi swój nowy numer przy okazji :-), jak cos to moja Optoma hd83 jest do wziecia za dobre pieniazki , oczywiscie nie 3000 PLN , niech tam kolega doskrobie i bedzie miał jeden z topowych projków za dobra kasę , w gratisie wrzucam 2 pary okularów radiowych do 3 d z emiterm w komplecie

pozdrawiam

Tez uwazam ze uzywana HD83 (obok wspomnianych przezemnie wyzej konkurentow) bylaby wiele wiele lepszym wyborem niz nowe sredniaki, ale kolega uparl sie na nowy sprzet niestety..

Tez uwazam ze uzywana HD83 (obok wspomnianych przezemnie wyzej konkurentow) bylaby wiele wiele lepszym wyborem niz nowe sredniaki, ale kolega uparl sie na nowy sprzet niestety..

optoma to DLP? może być problem z tęczą i ustawieniem optyki - ekran nie jest na wprost projektora.....

Oj Cezary , Optoma ma lens shift wiec da radę

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

I ma koło barwne razy 6 wiec tęcza praktycznie tęcza nie występuje :) a to dla Ciebie czy dla kumpla ?

I koło barwne razy 6 wiec praktycznie bez tęczy

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.