Skocz do zawartości
IGNORED

kit avt2850 - wzm. sluchawkowy kl. A

hessus

Rekomendowane odpowiedzi

Robertinus: płytka oczywiście jest jednostronna, po prostu tak oznaczyłem zworę:) W eaglu siedze od niedawna. Po za tym płytka i tak już się zmieniła trochę. Tamta miała błędy. Teraz płytka jest tak zrobiona żeby pasowała do obudowy Hammonda 1455N1601. Nie wiem, może kiedyś założe osobny wątek dla tego wzmacniacza bo tutaj nie chce robić offtopu. Ale to dopiero jak uruchomię wzmacniacz i ładnie zapakuję.

Na wzmacniacz potrzeba 2 pary, ja osobiście potrzebował bym 4 pary, jeżeli wchodziło by w grę sparowanie innych tranów potrzebnych do wzmacniacza też bym się pisał.

A na stopień sparowania odpowiem Ci Twoim wpisem z 22 czerwca;)

dodo 22 Cze 2009, 13:22

"Ttranzystory T1/T2 powinny być sparowane z jak największą dokładnością , niestety dotyczy to również pozostałych tranzystorów w tym układzie , ( brak opcji servo)

aby mieć niski offset na wyjściu a co z tym się wiąże trzeba mieć naprawdę dużo tych tranzystorów

wg mojej oceny t1/t2 powinny mieć Idss z przedziału 6-7mA"

Przyszedł czas na wyjęcie mojego wzmacniacza avt2850 z pudełka po butach i zmontowania go w godziwej dla tego dzwięku obudowy,nie jakiegoś tandetnego plastiku,chciałem zakupić obudowe aluminiową aby jej boki wykorzystać jako radiator myślałem o jakiejś obudowie hamond tylko one mają takie żeberka i nie wiem jak przykręcić do nich końcówki mocy,chciałem aby obudowa była na wymiar czyli aby zmieśćiły się 2pcb wzmacniacza oraz płytka zasilacza,transformator będzie podpinany zewnętrznie.

Czy możecie zaproponować jakąś aluminiową obudowę na ten wzmacniacz tak do 100zł?

Sprawdz kondensator C2 ja ostatnio miałem uszkodzony nie wiem czemu wylał mi,jeśli tonie pomoże to pozostaje przekładka częśći po kolei z tego dobrego kanału i wtedy dowiesz się co było uszkodzone,inaczej będzie ciężko uzyskać pomoc jak sam widzisz trzeba sobie radzić samemu:)

Dzieki za odpowiedz. :)

Pojde dzisiaj do elektronika i kupie wszystkie potrzebne części do tego wzmacniacza i złoże jeden kanał jeszcze raz. :) Tak będzie mniej czasochłonnie.

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Gdzie można kupić takie gniazdo do jacka 6,3mm?

Ukryta Zawartość

Też szukam takiego gniazda ale nigdzie nie ma,niestety jestem zmuszony zakupić takie zwykłe przykręcane za 2zł z allegro.

A czy możesz się pochwalić w jaką obudowę będziesz upychał swojego wzmaka? bo ja wcalenie wiem jaką obudowę zastosować żeby działała jako radiator.

Ukryta Zawartość

Gniazdo 3,5mm Jacka jest, ale 6,3mm nie ma :/

Ukryta Zawartość

ja mam niby coś takiego6,5mm wymontowałem z odtwarzacza sc denon,ale nie jest pozłacane tylko plaskikowe,zastanawiam się jak to przyczepić od wewnątrz obudowy,może go przylepie pistokleiem:)

może takie gniazdo by Ci odpowiadało, sam używam identycznego i jestem zadowolony.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Chciałam zamontować w swoim wzmacniaczu potencjometr ale nie wiem jaki zastosować i gdzie czy na wejściu żródła przed wzmacniaczem? czy na wyjściu w wzmacniaczu?

ZAstosowałem na wyjściu wzmacniacza potencjometr 50K/B ale działa jak włącznik i wyłącznik czyli przy maxymalnym rozkręceniu gwałtownie uderza dzwiękiem bardzo głośnym i w zasadzie prawie wcale nie reguluje czy jak bym wymieniłna 100k to by coś zmieniło?

Przed chwilą go wlutowałem między żrudło a wzmacniacz i już jest dobrze jeśli chodzi o regulacje chodzi o regulacje ale trochę wycina pasmo gra bardziej płasko,pewnie potencjometr słabej jakośći,żrudło mam dość mocne jest to karta na PCM2706 i ona ma wbudowany wzmacniacz 2x12mv więc jeśli ją pdkręcena maxa w pc to potencjometr przed wzmacniaczem wystarczy na godz 9.00

Jaki byśćie polecili "nie kosmicznie" drogi potencjometr w miare dobrej jakośći pod ten wzmacniacz avt2850,zauważyłem że niektórzy stosują jakieś samoróbki z drabinek rezystorowych ale nigdzie nie ma schematów jak takie coś zrobić,no i czy taką drabinkę stosuje się na wyjściu czy wejściu?

Dziękuje za pomoc.

2sk170 bl

1. jazzby - 4 pary (*)

2. artw - 4 pary

3. asiki - 4 pary (*)

4. kaziod - 4 pary (*)

5. pyza666 - 4 pary

(*) - jeśli możliwe, to też pozostałe tranzystory do wzmaka.

jest lista,ale czy ktoś organizuje te trany?wcześniej widziałem tylko luźne wpisy ale bez deklaracji ze ktoś się tym solidnie zajmie

DIY to przyjemność grzebania w sprzętach.

KOMUNIKAT :)))

W związku z pytaniami na PW odnośnie płytek do wzmacniacza słuchawkowego na bazie AVT2850 to jeżeli istnieje taka potrzeba to mogę zamówić drugą partię płytek łącznie z płytkami zasilacza. Widoki PCB poniżej. Cena kompletu stereo wzmacniacza to koszt ok. 20 zł., zasilacz na LM317/337 to ok. 10 zł./szt.

Ukryta Zawartość

post-2650-100008261 1260343742_thumb.gif

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Proponuję dwie oddzielne listy, a mianowicie:

PCB wzmacniacza (ilość w kompletach stereo)

1. twister2005 - 1 kpl.

=========================================

PCB zasilacza LM317/337 (ilość w sztukach)

1. twister2005 - 1 szt.

1. twister2005 - 1 kpl.

2. ManBeta - 1 kpl

1. twister2005 - 1 szt.

2. ManBeta - 1 szt.

1. twister2005 - 1 kpl.

2. ManBeta - 1 kpl

3. hdfan - 2 kpl.

1. twister2005 - 1 szt.

2. ManBeta - 1 szt.

3. hdfan - 4 szt.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.