Skocz do zawartości
IGNORED

Klub miłośników Musical Fidelity

Rekomendowane odpowiedzi

ruch klientów z niższej półki, M6si już ma tego wymogu, z pilota wybudzasz wzmacniacz. Przy okazji czy ktoś sprawdził patent na otwarcie szuflady w swoim MF gdy odtwarzacz CD jest pusty nie trzeba wysuwać tacki otwierając z panelu odtwarzacza, można nacisnąć PLAY na pilocie i szuflada się wysuwa   

Ja mam starszego M6CD muszę obadac czy też działa. Fajna podpowiedź i zresztą bardzo logiczne zachowanie CD

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
8 minut temu, Marcin Wielgus napisał:

Ja mam starszego M6CD muszę obadac czy też działa. Fajna podpowiedź i zresztą bardzo logiczne zachowanie CD

Marcin u mnie entuzjazm dla MF nie gaśnie 🙂, to był przemyślany i dobry zakup z Twoją pomocą. Jak ktoś się waha to od serii 6 warto zainwestować w stereo.

Marcin u mnie entuzjazm dla MF nie gaśnie , to był przemyślany i dobry zakup z Twoją pomocą. Jak ktoś się waha to od serii 6 warto zainwestować w stereo.

Jest mi bardzo miło że mogłem pomóc i szczerze mówię że MF to dobre granie. Oczywiście mają budżetowe produkty, ale absolutnie seria 6 to już jest "klasa" sprzęt. M6si Daje radę kapryśnym kolumnom i nie boi się spadków impedancji. Jak czytam o bojach naszych forumowiczów aby dopasować kolumny do wzmacniacza XYZ to zawsze myślę kup człowieku M6si i zapomnij o problemach

Fajny patent z wysuwaniem szuflady . Inny patent którego mi brakuje w współczesnych odtwarzaczach to samodzielne zamykanie się tacki po np. po 30 sekundach . Dla bezpieczeństwa .

Ale wracając do MF , firma mogła być popracować nad oprogramowanie napędu w CD 2s.

Po podaniu zasilania napęd do nieprzyjemnie szuka płyty w slocie kiedy jej niema. Dlatego zawsze zostawiam ostatni krążek w odtwarzaczu. Pewnie też zabezpieczam przed kurzem.

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

32 minuty temu, marek-1969 napisał:

Fajny patent z wysuwaniem szuflady . Inny patent którego mi brakuje w współczesnych odtwarzaczach to samodzielne zamykanie się tacki po np. po 30 sekundach . Dla bezpieczeństwa .

Ale wracając do MF , firma mogła być popracować nad oprogramowanie napędu w CD 2s.

Po podaniu zasilania napęd do nieprzyjemnie szuka płyty w slocie kiedy jej niema. Dlatego zawsze zostawiam ostatni krążek w odtwarzaczu. Pewnie też zabezpieczam przed kurzem.

Miałem Sony 630QS model koniec lat 90tych i pod względem obsługi miał te wygody, zamykał szufladę sam po czasie i można było przesłuchiwać początki po 10,20, 30 sekund MusicScan, miał CD Tekst. W porównaniu MF nie lubi pośpiechu w obsłudze zdarza się mu zawiesić gdy dostaje polecenie po poleceniu bez lekkiej przerwy wówczas nie przyjmuje komend ale muzykę gra nadal i wyświetlacz ma zatrzymany. M2SCD i M6SCD z praktyki w użytkowaniu moje wnioski.

Edytowane przez DLL

Napęd CDM-14 plus równie popularny laser KSS-213

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Cześć, proszę doświadczonych uzytkownikow o poradę czy dobrym pomysłem jest łączenie Musical Fidelity M2si z Audiovector QR3? Kolumny kupuję jutro i pozostaje mi jeszcze zakup wzmacniacza i CD. Dziękuję 

16 minut temu, andryman napisał:

Cześć, proszę doświadczonych uzytkownikow o poradę czy dobrym pomysłem jest łączenie Musical Fidelity M2si z Audiovector QR3? Kolumny kupuję jutro i pozostaje mi jeszcze zakup wzmacniacza i CD. Dziękuję 

To najlepszy wzmacniacz w tej kwocie, od niego zaczynałem w komplecie z M2SCD, ten zestaw jest nie do pobicia na tym poziomie wydatków ale jeśli chcesz zostać z MF to M6si jest kolejnym poziomem ceny do jakości. Poczytaj test Wojtka Pacuły jak te klocki grają i zestaw to z charakterem kolumn.

Zastanawiam się ile jest wart M6Si z dugiej ręki.

Ja z używka nie pomogę ale pojawiają się na olx i allegro lub eBay. Tylko uważajcie na inne portale - też niemieckie - bo masa oszustów. eBay przynajmniej daje gwarancję. No i w PL polecam odbiór osobisty chco we wzmakach to praktycznie nic się nie dzieje. W starszych modelach trafo bywa wrażliwe na składowa stała zasilania i brumi jednak DC bloker na zasilaniu załatwia sprawę .

Marcin ja pytalem od strony potencjalnie sprzedajacego... Nie używam już, leży spakowany. A niech leży☺️

Lubie elektronike, ktora prezentuje moje dzwieki, tak jak to sobie wymarzylem..

Marcin ja pytalem od strony potencjalnie sprzedajacego... Nie używam już, leży spakowany. A niech leży

To również survey po portalach i masz pogląd . Wg mojej wiedzy realnie między 7-8k PLN no bo za niedużo więcej u takiego jednego można mieć nówkę

W dniu 14.05.2022 o 02:46, jimmi napisał:

Zastanawiam się ile jest wart M6Si z dugiej ręki.

Cześć Jimmi. 

Jaki kierunek, "audiorewolucji" planujesz? Tylko, nowy  przedwzmacniacz?

Zakres cen które podał  Marcin, jest, jak najbardziej realny.

W dniu 14.05.2022 o 00:52, DLL napisał:

To najlepszy wzmacniacz w tej kwocie, od niego zaczynałem w komplecie z M2SCD, ten zestaw jest nie do pobicia na tym poziomie wydatków ale jeśli chcesz zostać z MF to M6si jest kolejnym poziomem ceny do jakości. Poczytaj test Wojtka Pacuły jak te klocki grają i zestaw to z charakterem kolumn.

Na tą chwilę 5 oraz 6 poza moim budżetem, pewnie pomyślę o nich w przyszłości. Stoję przed wyzwaniem pomiędzy 2 a 3, który lepszy? Różnica cenowa jest niewielka.

22 minuty temu, andryman napisał:

Na tą chwilę 5 oraz 6 poza moim budżetem, pewnie pomyślę o nich w przyszłości. Stoję przed wyzwaniem pomiędzy 2 a 3, który lepszy? Różnica cenowa jest niewielka.

Jeśli składasz system. Pomyślał bym w "budżecie", od razu o lepszej sieciówce do wzmaka. jeśli masz budżet na "3", i nic więcej, brałbym "2" plus extra kabel i odrobinę "akustyki" Taka moja teoria. 🙂 

49 minut temu, Adah napisał:

Jeśli składasz system. Pomyślał bym w "budżecie", od razu o lepszej sieciówce do wzmaka. jeśli masz budżet na "3", i nic więcej, brałbym "2" plus extra kabel i odrobinę "akustyki" Taka moja teoria. 🙂 

Źródłem będzie Bluesound, na kabel głośnikowy planuję przeznaczyć max 500-1000zl. Jaki kabel będzie  rozsądny w tej kwocie?

Źródłem będzie Bluesound, na kabel głośnikowy planuję przeznaczyć max 500-1000zl. Jaki kabel będzie  rozsądny w tej kwocie?

Masz Bluesound Node z liniowym zasilaniem? Jeśli tak to że źródłem jesteś "w domu" i nic nie zmieniaj to świetny strumieniowiec i niezły DAC.

W dniu 15.05.2022 o 14:05, Marcin Wielgus napisał:

Masz Bluesound Node z liniowym zasilaniem? Jeśli tak to że źródłem jesteś "w domu" i nic nie zmieniaj to świetny strumieniowiec i niezły DAC.

Dopiero rozpoczynam kompletowanie zestawu, bluesound jest jeszcze oryginalnie zapakowany. Czekam na dostawę Musicala. W jaki sposób podpiąć TV, muszę dodatkowo zakupić przetwornik? Jeśli tak prosiłbym o sugestie.

Dopiero rozpoczynam kompletowanie zestawu, bluesound jest jeszcze oryginalnie zapakowany. Czekam na dostawę Musicala. W jaki sposób podpiąć TV, muszę dodatkowo zakupić przetwornik? Jeśli tak prosiłbym o sugestie.

A jakie masz wyjście z TV? Optyk ?

A gdzie MF kupowałeś ?

11 godzin temu, andryman napisał:

Czekam na dostawę Musicala. W jaki sposób podpiąć TV, muszę dodatkowo zakupić przetwornik? Jeśli tak prosiłbym o sugestie.

Którego Bluesounda zakupiłeś? 

Jeśli chcesz podłączyć tylko telewizor do wzmacniacza spójrz na Fiio D03.

Którego Musicala zamówiłeś?

Pozdrawiam,

Michał

Zapraszamy na odsłuchy i do wypożyczeń - www.natemataudio.pl

Czy mamy jakieś przecieki nt nowości MF na Monachium ?

O nowym dac'u serii 6 oczywiście wiemy.

W dniu 17.05.2022 o 14:58, Marcin Wielgus napisał:

A jakie masz wyjście z TV? Optyk ?

A gdzie MF kupowałeś ?

Cześć,

Poniżej przesyłam zdjęcia z TV, ma już ponad 10 lat i nie ma HDMI eARC, czy jedyna opcja żeby go podpiąć do Bluesound do optyk? Jeśli tak to gdzie mam go wpiąć w Bluesound?

image.thumb.png.49c47a11b14f8e4a9e90999eff1382e8.pngimage.thumb.png.7c902784cad8f518956df02fe48f42da.png

image.thumb.png.ef2bd91928a2bfdb4186f9a6f75cf097.pngimage.thumb.png.b8dd76ad9ff9b1406eaa188472090b7d.png

Jaki kabel optyk polecacie? Dodatkowo, czy warto kupić lepszej klasy interkonekt niż ten z Bluesound, np:

https://allegro.pl/oferta/nakamichi-kabel-stereo-2rca-2rca-cinch-ofc-0-5m-10884613427?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Aquery&bi_c=ODFhZmM5NzctZTAwZC00MTFmLWFhYmUtYTg2NDJkNzFjYzdkAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=a3be8bd4-5826-49d3-9762-705993766dfc

Są nowe NuVisty . Pre z wycieraczkami i końcowka . Potwory.

Cześć,
Poniżej przesyłam zdjęcia z TV, ma już ponad 10 lat i nie ma HDMI eARC, czy jedyna opcja żeby go podpiąć do Bluesound do optyk? Jeśli tak to gdzie mam go wpiąć w Bluesound?
image.thumb.png.49c47a11b14f8e4a9e90999eff1382e8.pngimage.thumb.png.7c902784cad8f518956df02fe48f42da.png
image.thumb.png.ef2bd91928a2bfdb4186f9a6f75cf097.pngimage.thumb.png.b8dd76ad9ff9b1406eaa188472090b7d.png

Jaki kabel optyk polecacie? Dodatkowo, czy warto kupić lepszej klasy interkonekt niż ten z Bluesound, np:
https://allegro.pl/oferta/nakamichi-kabel-stereo-2rca-2rca-cinch-ofc-0-5m-10884613427?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Aquery&bi_c=ODFhZmM5NzctZTAwZC00MTFmLWFhYmUtYTg2NDJkNzFjYzdkAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=a3be8bd4-5826-49d3-9762-705993766dfc

0b260f0f5d03b0842bd8c6d492b8ad2f.jpg
W Node 2i masz wejście ale potrzebujesz przejściówkę która jest na wyposażeniu.
Z kablem optycznym nie ma co szaleć z wydatkami - takie moje zdanie
Jak nie masz pomysł o liniowym zasilaniu to dopiero daje kopa jakościowego !

Są nowe NuVisty . Pre z wycieraczkami i końcowka . Potwory.

Gdzieś je widziałeś w necie ?

Jakiś amatorski filmik z Monachium .

Wycieraczki i w pre i końcówce !!!

( A kusiło mnie żeby pojechać...)

Cześć,

Ja właśnie kupilem Fiio D03? Z tego samego powodu. Dam znać jak zagra z TV

Nu vista

A jednak powrót do Nu-vista i wygląda to jak jakaś super Nu-vista 800. Ciekawe ile będzie kosztowała tj czy jedna nerka starczy ?

8 minutes ago, Marcin Wielgus said:

A jednak powrót do Nu-vista i wygląda to jak jakaś super Nu-vista 800. Ciekawe ile będzie kosztowała tj czy jedna nerka starczy ?

Ale po co te wycieraczki????Z przodu ta nu vista wygląda jak ENCORE.

Screenshot_20220522-085629_Samsung Internet.jpg

Edytowane przez Ronaldo9
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.