Skocz do zawartości
IGNORED

Klub miłośników Musical Fidelity

Rekomendowane odpowiedzi

Jak odepne chincz to wiadomo nie słychać nic. Lekko piszczy co jakiś czas. A jak dam przełącznik z tyłu na AUX i np cd to jest cisza. Tylko na końcówce buczy i strzela. Kable zmieniałem 

21 minut temu, Patryk89_896 napisał:

Tylko na końcówce buczy i strzela.

Nawet bez kabli ? rozumiem, że bez kabli cisza,a  końcówka z kablami bez źródła ?

Edytowane przez Renia239
37 minut temu, Renia239 napisał:

Nawet bez kabli ? rozumiem, że bez kabli cisza,a  końcówka z kablami bez źródła ?

bez rca lekko syczy. jak dam rca i wybiorę źródło ale nie włączę dźwięku buczy. Np na stronie głównej YT bez włączeniu filmu jest buczenie i szeleszczenie. Mam filmik ale nie mogę tu dodać. Jak dam na AUX z tyłu i wybiorę CD to jest cisza

Edytowane przez Patryk89_896

Podłączony jest do Marantz 5015 z nim jako końcówka mocy a mam odtwarzacz sieciowy arcam st60. Podłączałem na próbę końcówkę emotive i jest cisza na m5si dziwne trzasko

Po cholera tyle pytań wada fabryczna dziś sprawdziłem u siebie nie mam buczenia ale za to chrapliwy dźwięk w prawym kanale. Żeby zakończyć tą dyskusje ze zbędnymi pytaniami o kable itp. Na innej końcówce wszystko ok. MF wypuścili bubla M5si wzmacniacz jedzie na serwis. W 80% obstawiam ten budżetowy przełacznik on ma przerwę pracuje nierówno stąd te usterki i to już nie ujednego użytkownika nie tylko w Polsce.

Edytowane przez RemikS
21 minut temu, RemikS napisał:

Po cholera tyle pytań wada fabryczna dziś sprawdziłem u siebie nie mam buczenia ale za to chrapliwy dźwięk w prawym kanale. Żeby zakończyć tą dyskusje ze zbędnymi pytaniami o kable itp. Na innej końcówce wszystko ok. MF wypuścili bubla M5si wzmacniacz jedzie na serwis. W 80% obstawiam ten budżetowy przełacznik on ma przerwę pracuje nierówno stąd te usterki i to już nie ujednego użytkownika nie tylko w Polsce.

Mogę żądać wymiany urządzenia na nowe skoro kupiłem je wczoraj? czy pojedzie na serwis i będą w nim grzebać;/ ?

Hej
Różnica w cenie tych urządzeń to jakieś 300£ .dla czego bsn przegrywa według ciebie  z aniołkiem????

Opieram się na opinii forumowiczów. Ja mam w drugim systemie BSN 2i z liniowym zasilaniem i to dobrze bardzo gra jako combo czyli zrodlo cyfrowe i DAC ale w głównym systemie mam Lumin T2 i jest sporo lepiej ale i sporo drożej . Patrząc na klasę twojego ML DAC to laczylbym z jakimś klasowo równym mu źródłem .

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
7 minut temu, Patryk89_896 napisał:

Problemem buczenia jest UPC. Jak wyjmę antenę z dekodera jest cisza . Jak mogę to ominąć ?

Sprawdź czy telewizor obsługuje moduł CI + UPC  (pcmcia) jak obsługuje to zlikwiduj dekoder i  przejdź na moduł, chyba wszystkie telewizory o d 10 lat  maja możliwość włożenia karty (modułu)

5 godzin temu, Renia239 napisał:

Sprawdź czy telewizor obsługuje moduł CI + UPC  (pcmcia) jak obsługuje to zlikwiduj dekoder i  przejdź na moduł, chyba wszystkie telewizory o d 10 lat  maja możliwość włożenia karty (modułu)

Cieszyłem się przed wcześnie, fakt buczenie to UPC ale szmery i szumy zostały ;/

Musical Fidelity M6si i M6scd w wykończeniu CHROME

Musical Fidelity M6si CHROME ma bardzo niskie zniekształcenia, wysoką moc wyjściowa wynoszącą 220 W / 8 Ω na kanał, oferuje dynamiczne i muzykalne brzmienie. Wejścia wzmacniacza to: 4 o poziomie liniowym, Phono (MM/MC), 1 zbalansowane XLR i 1 USB 'B' do 24bit 96kHz asynchroniczne.

Musical Fidelity M6scd CHROME to równie znakomite urządzenie. Wykorzystuje przetwornik DAC 32-bit/192kHz, ma wspaniałe parametry techniczne i nieprzeciętne walory dźwiękowe. Można podłączyć do niego pięć źródeł cyfrowych.

Cena zarówno modelu M6si, jak i M6SCD wynosi 18 199 zł.

Jak ktoś lubi swoje odbicie w panelu frontowym to okazja 😉

Edytowane przez DLL
1 godzinę temu, Patryk89_896 napisał:

Cieszyłem się przed wcześnie, fakt buczenie to UPC ale szmery i szumy zostały ;/

To kombinuj dalej, odłącz wszystkie źródła od Marantza i sprawdź czy szumi i są szmery.

2 godziny temu, DLL napisał:

Cena zarówno modelu M6si, jak i M6SCD wynosi 18 199 zł.

😉

Kompletnie nie warte tych pieniędzy. Sorki ale MF odbiło z tymi cenami. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

28 minut temu, Piopio napisał:

Kompletnie nie warte tych pieniędzy. Sorki ale MF odbiło z tymi cenami. 

Prawo Saya  "podaż kreuje swój własny popyt"  🙂

4 minuty temu, Renia239 napisał:

Prawo Saya  "podaż kreuje swój własny popyt"  🙂

"Współcześnie część ekonomistów uważa, że prawo Saya źle opisuje rzeczywistość"

Ale i tak się uśmiałem 😉 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

7 godzin temu, Renia239 napisał:

To kombinuj dalej, odłącz wszystkie źródła od Marantza i sprawdź czy szumi i są szmery.

Wszystko odłączyłem zostawiłem tylko tv przez earc. Na Netflix czy muza przez heosa to samo, jest takie strzelanie z głośnika. Dekoder też wywaliłem z UPC i bez zmian. 

3 godziny temu, Patryk89_896 napisał:

Wszystko odłączyłem zostawiłem tylko tv przez earc. Na Netflix czy muza przez heosa to samo, jest takie strzelanie z głośnika. Dekoder też wywaliłem z UPC i bez zmian. 

Oddaje dziś na serwis ;/

W dniu 25.01.2023 o 14:40, Patryk89_896 napisał:

Problemem buczenia jest UPC. Jak wyjmę antenę z dekodera jest cisza . Jak mogę to ominąć ?

Izolator galwaniczny na przewód.

Pozdrawiam,

Michał

Zapraszamy na odsłuchy i do wypożyczeń - www.natemataudio.pl

Buczenie to już ustalił zadający pytanie. Problem jest w wadzie fabrycznej m5si pracującej jako końcówka mocy mam to samo trzaski lecz tylko w prawym kanale  wzmacniacz poszedł na serwis .

Witam.

Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś z was miał kiedykolwiek możliwość porównania brzmienia wzmacniaczy MF E11 z MF M2si. Co się straci a co zyska przechodząc z E11 na M2si. Ciekawi mnie jak zmieniła się szkoła brzmienia przez lata. Po za tym chciałbym wzmacniacz "na co dzień", szkoda katować mi ponad 20 letniego klasyka.

aaaaaa.png

Edytowane przez sk91

A kontra A/B

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

11 godzin temu, sk91 napisał:

Witam.

Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś z was miał kiedykolwiek możliwość porównania brzmienia wzmacniaczy MF E11 z MF M2si. Co się straci a co zyska przechodząc z E11 na M2si. Ciekawi mnie jak zmieniła się szkoła brzmienia przez lata. Po za tym chciałbym wzmacniacz "na co dzień", szkoda katować mi ponad 20 letniego klasyka.

aaaaaa.png

Może coś się z tego dowiesz:

Godzinę temu, sk91 napisał:

Oglądałem to. Na podstawię tego filmu i różnych recenzji najbardziej mi E11 pasuje do M3si... ale ... 

pożycz, posłuchaj, oceń - wybierz dobrze

Na wstępie witam wszystkich miłośników i entuzjastów Musical Fidelity. Poszukuję nowych kolumn do MF Nu vista 600. Obecnie zostały po wymianie z M5si Audiovectory qr3. Jakoś tragicznie to nie gra ,ale na pewno może być lepiej. Poszukuje czegoś z większą sceną we wszystkich pasmach,no może poza góra która mi nawet odpowiada w tych qr3, choć często brakuje im detalu i zaczyna się rozmywać(syczeć). Muza bardzo zróżnicowana, poza ostrym graniem. Pokój ok 17m2 akustyka w miarę możliwości  ogarnięta. Budżet do max 20k za nowe. Pozdrawiam...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.