Skocz do zawartości
IGNORED

Sprzęt którego używamy ponad 3 lata

TUX

Rekomendowane odpowiedzi

Jak na razie widać najmniej wymieniane są Kolumny głośnikowe widocznie to jest najbardziej przemyślany element w torze przed i w trakcie zakupów,no ale dla czego z innymi elementami takie rozprężenie ? nie podejrzewam aż tak niskiej trwałości u mnie jeszcze hula 18 letni cd zakupiony w sklepie a wzmacniacz robiony ma aż 28 lat i 0 napraw .

Tak więc co decyduje o tym że pozostałe elementy toru zmuszani jesteśmy tak często wymieniać,czy to aby nie moda i pogoń, nie za króliczkiem; tylko za designem urządzeń,wstydzimy się przed gośćmi posiadaniem staroci mimo że dalej dobrze grają ?

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

rowno po 3 lata byly

- dali 104

- dali 450

teraz elac 209 jest 3 rok i na razie nie widze konkurenta :))) choc z rozkladu zmian widac ze czas by cos zmienic...

audiolab 8000s byl przez 5 lat - bardzo dobrze wspominam - klasa sama w sobie!

sony 9000 ES - pre i power - 5 rok... z kina domowego konkurecji na normalnym poziomie cenowym nie widze :)))

najdluzej marantz 63 mkII KIS - co chce zamienic to sie broni :))), PowerPrice jest niesamowity dla tego staruszka :)

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

Mój Radmor... co prawda u mnie od 3 lat, ale tak w ogóle to gra od 25 i nadal mnie czaruje dźwiękiem. Niedalej jak wczoraj przy płycie On every street Dire Straitd utwierdziłem si.ę w przekonaniu, że za śmieszne w sumie pieniądze można cieszyć się fajnym dźwiękiem. Gdyby jeszcze był nieco mocniejszy i posiadał sterowanie pilotem (wiem, że to akurat jest do zrobienia) to nie myślał bym o nowym wzmacniaczu.

Luxmany i winyle 

Od 14 lat używam NADa 302. (...i chyba będzie grał, aż się nie spali :-) )

JM Lab Symbol II grały u mnie również przez około 14 lat (zastąpione ponad rok temu przez ESA Vivace 1)

Marantz 63 SE grał u mnie chyba z 8 lat (zastąpiony ponad rok temu przez NAD C542)

Jak widać jestem konserwa... ;-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.