Skocz do zawartości
IGNORED

Sieciówka za 300$ z węża ogrodowego

_Kuba_

Rekomendowane odpowiedzi

folab, naprawdę przestań pierniczyć... Technika jest już znacznie dalej od gównianego CDP i za kilka (naście) setek możesz mieć taka w kazdym kompie albo na kablu usb... I żaden złoto[gł]uchy nie odczuje najmniejszego dyskomfortu w odsłuchu (chyba ze mu umysł płata figle).

Cocine, 10 Lut 2008, 15:48

Cocine czy toś brałeś, ni cholerę nie rozumiem co ty chciałeś tym wpisem przekazać.

Poza tym zdanie pierwsze rozumiem, że jest cytatem z mojego wpisu z godz. 9:41 PO POŁUDNIU (???) LOL

Możesz coś jaśniej, bo zgubiłem się o co chodzi z tym 4 października 1977 r. i co ma do tego Toruń... bo ja tego nie napisałem. Cocine ale ty jesteś zakręcony :))

Qubric,sam mam mp3 Iriver u10 i do tego KPP,świetny sprzęt ale daleku mu do stacjonarnego cd.Jeżeli więc słuchasz z komputera albo super mp3 to pomyliłeś fora wejdź na Mp3Store.

-> folab

Co wy się tak czepiacie tych kompów? W studiach to myślisz na czym nagrywają? Proszę nie uogólniać.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

-> zoltar7

Bingo! Wydaje mi się, że Cocine to też zed :)

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

ta 1/3 jego wpisów to krytyka sieciówek Velum, ale jednocześnie jest to miłośnik sieciówek...

-Who's is the "sieciowka"?

-It's not a "sieciowka", it's a Zelum!

-Who's is the Zelum?

-It's Zed's.

-Who is Zed?

-Zed is dead babe... Zed is dead! ...

Ja jestem wielbicielem DODY (to znaczy wole na nią patrzeć nisz jej słuchać), za to ty jesteś wielbicielem sieciówek (i domyślam się, że wolisz ich słuchć niż na nie patrzeć)... Czy tak? Jeśli tak to mamy tzw. "jasność w temacie" ;-)

clo2, 10 Lut 2008, 14:49

>>kichanadeta

>

>"Wywieranie wpływu na ludzi" Cialdiniego - bez urazy, ale to książka dla gimnazjalistów lub

>ćwierćinteligentów. Jak kobieta na psychologii przyniosła toto i polecała do czytania to kupiłem.

>Przekartkowałem i oceniłem, że szkoda było pieniędzy. Zastanawiałem się tylko dlaczego na

>uniwersytecie pani psycholog poleca studentom taki szajs;).

>Ale potem z kolei dowiedziałem się, że to rozreklamowana pozycja z której wszelkiej maści

>clo2

wybacz ale nie kazdy zna moze nie tyle psychologie , co jej podstawy na pioziomie akademickim w zwiazku z tym zaproponowalem cos lekkiego do zrozumienia dla wszystkich . Skoro wielu dr, prof poleca te pozycje tzn , ze chyba nie jest taka zla. Ale skoro uwazasz sie za osobe ponad to... Polecam Ci w takim razie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Clo - nie przesadzaj. owszem to książka latwa i przystępna. rzeczywiście rozchwytwana przez młodych japiszonów po MBA. tak jak zimbardo czytany przez studentów na sgh. jak platon i cicero przez studentów prawa. jak "ptasiek" przez studentów informatyki.

>zoltar7

>clo2 no to p. "FAtyga" ;-) spełnia twoje kryteria, jest inteligentna (inaczej) i zawiana (jak to rzekłeś) "nimbem >tajemniczości..." a na powyższym zdjęciu płacze, bo jej Kaczorek przestał być Prime Minister.

No nie zoltar7, gdybyś mi za swata robił to ładnie byś mnie urządził, nie ma co;)

>parmenides

Nie mieszaj do tego zestawu "lektur" boskiego Platona;)

>kichatandeta

>Skoro wielu dr, prof poleca te pozycje tzn , ze chyba nie jest taka zla

Tytuł dr lub prof. nie gwarantuje umysłu najwyższej próby, sam miałem okazję się o tym przekonać. Na swojej drodze spotkałem osoby o wielkiej umysłowości i osobowości, ale było też kilka takich co do których poważnie się zastanawiałem co w ogóle na uczelni w roli pracowników robią. Tak to już jest.

A swoją drogą "polecający" tego typu pozycje są do tego dzisiaj zmuszani przez często bardzo niski poziom intelektualny nowego studenckiego narybku. Wiem coś o tym. Powiem tyle, że jeszcze kilkanaście lat temu w uczniowie liceum kończący je maturą stali na znacznie wyższym poziomie intelektualnym i często posiadali więcej wiedzy niż wielu dzisiejszych absolwentów wyższych uczelni. Już jest źle a zapowiada się, że będzie jeszcze gorzej.

clo2, 10 Lut 2008, 18:13

>Powiem tyle, że jeszcze

>kilkanaście lat temu w uczniowie liceum kończący je maturą stali na znacznie wyższym poziomie

>intelektualnym i często posiadali więcej wiedzy niż wielu dzisiejszych absolwentów wyższych uczelni.

>Już jest źle a zapowiada się, że będzie jeszcze gorzej.

No co ty clo2... to tylko dobrze rokuje takim wytwórcom jak Velum, Zelum czy VP :))

Klienteli nie zabraknie.

>zoltar7

Jak ktoś chce to może przecież kable za kilkanaście kzł kupować. Skoro robi to za swoje pieniądze i jest z zakupu zadowolony to w czym problem?

Sam jestem ciekaw wpływu sieciówek. Chętnie sam bym potestował, ale bez doświadczeń w tej materii jestem na tyle sceptyczny, że na krok typu "wydanie ponad 400zł na sieciówkę Vincenta aby sprawdzić czy będzie różnica" raczej się nie zdecyduję. Może jakoś się kiedyś ułoży tak, że będę miał okazję na takie testy w komfortowych warunkach bez uprzedniego angażowania się finansowego.

>Qubric

Forumowy spór w sprawie sieciówek to jak pisałem, świetne miejsce aby rozładować poziom nagromadzonego napięcia przez co niektóre osoby;).

Ale jest rozwiązanie. Osoby które słyszą i mają różne sieciówki niech zorganizują spotkanie na które zaproszą największych forumowych antysieciowców. Jeśli kablowcy są w stanie dobrać tak kable i materiał muzyczny do porównań aby było ten wpływ słychać dość wyraźnie to zawsze byłby to jakiś krok naprzód w temacie, a nie tylko wirtualne okładanie się od nowa.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.