Skocz do zawartości
IGNORED

Głośniczki komputerowe 2.0

Mart2M

Rekomendowane odpowiedzi

te sony to jak pamietam to nawet w electro world były;D ale jakoś mnei nie urzekły niczym, ot taki se głośniczek. Inna spawa że były podlączone pewnie do źródła z dupy, ale...

też pomysł,ale to zależy od preferencji;) dźwięk uzyska się ze słuchawek lepszy za taką cenę, jednak np ja... nieiwem czemu ale jakoś bardziej odpowiada mi głoś z kolumn;) jednak słuchawi również można pomyślec nad dobrymi, tylko ze do nich by sie przydało jakiś wzmacniaczyk. Edgary m isie podaobają ( wiem, to nie ta cena i wogle nie ten temat,a le jakoś mnie urzekają, niby takie drewniane tylko ale...;)

Ja proponuję nie kupować pierdziawek komputerowych.

Według mnie najlepszym wyjsciem będzie kupno używanego wzmaka za 100 zł i używanych kolumn za 300 zł.

Za te 400 zł można kupić cos znacznie lepszego od pierdziawek komputerowych. Chociaż nie trzeba wydawać tych 400 zł. Ja mam wzmaka za 50 zł i kolumny za 100 zł (czytaj w opisie). Gra to lepiej od pierdziawek, mniej kosztuje i dorównuje sprzętom za 500 zł.

Mam swiadomosc, ze bedzie o niebo lepiej. Nie chce jednak drugiego hi-fi, nie chce kupowac podstawek, kabli itd. Komp stoi w malym pokoju, w ktorym nie ma wolnego miejsca. Glosniczki maja stac obok monitora na biurku. Ma grac po prostu dobrze jak na pierdziawki lub piszac inaczej chce najdoskonalsze pierdziawki na rynku w podanym zakresie ceny :)

tonsil od niczego nie gra "o niebo lepiej";D. M80 + Prodigy Hd2 albo nawet X-fi elite pro ( ktos może chce kupić?:D ), mówisz że zagrają "o niebo gorzej od tych tonsili podłączonych do... odtwarzacza mp3 creativa z tego co widze w opisie?;)

Morven

Miałem ten sam dylemat, JBL kosztują 200 - 250 zł. Ostatnio kupowałem w prezencie głośniki komputerowe bratu, trochę straciłem czasu szukając czegoś co zagra podobnie do JBL, miałem okazję pobawić się Creativami, Logitechami itp. Zdziwiłbym się gdybyś przynajmniej ich nie posłuchał przez chwilę w jakimś sklepie, ktory prowadzi sprzęt komputerowy Apple i Harmana. Po co wywalać 400 zł jak można za 200 zł. mieć naprawdę fajną rzecz. Te głośniczki grają dość żywo i czysto, bas a raczej basik potrafi zaskoczyć.

Zwrotnik, 21 Lut 2008, 23:07

Zgadza się Morven wybierz się wreszcie do MM czy Saturna i weź sie wreszcia za słuchanie! :-) i nie daj się namówić na żadnego wzmaka i kolumny skoro wiesz na pewno że chcesz głośniki komputerowe, one też są na rynku w jakimś celu, trudno w każdym pokoju stawiać kompletne zestawy HiFi.

Gość Przemski

(Konto usunięte)

Jestem ciekaw opinii na temat ESI nEar, są trochę droższę od powyższych propozycji, nie wyglądają tak ładnie i efektownie jak niektóre z nich. Czy ktoś miał okazję ich słuchać?

Morven, 21 Lut 2008, 20:03

>to ma stac na biurku :)

No a Mietków to na biurku nie można postawić? przecież to maleństwa, postawione na biurku to zagrają dużo gorzej niż głośniczki komputerowe postawione na biurku? Ja myślę, że nie.

>Morven, 21 Lut 2008, 20:03

>

>>to ma stac na biurku :)

>

>No a Mietków to na biurku nie można postawić? przecież to maleństwa, postawione na biurku to zagrają

>dużo gorzej niż głośniczki komputerowe postawione na biurku? Ja myślę, że nie.

Problem może sie pojawić jedynie, jeżeli masz monitor stary tj. CRT, bo nie wszytkie kolumny mają ekranowanie magnetyczne. Jeżeli masz LCD to nie widzę problemu.

blitzkrieg, 21 Lut 2008, 22:21

>mówisz że zagrają "o niebo gorzej od tych tonsili podłączonych do...

>odtwarzacza mp3 creativa z tego co widze w opisie?;)

tosile mam podłączone nie do mp3 tylko do amplitunera. I gra lepiej od większości pierdziawek w tej cenie.

hahaha:D:D:D no tego jestem pewnien ze mp3 ich nie wysteruje:D:D ni eno spoko, przynajmniej troche sie uśmiałem dzisiaj;) niezaliczyłem pszedmiotu musze brać warunek to chociaz nieco śmiechu;)

To norlamne że nie sa bezpośrednio podłączone do mp3 (:D:D:D ) , ale chodziło mi o źródło dźwięku, nie o wzmacha;)

Pierdziawki komputerowe 2.0 za 30 zł mają jedną zaletę: odsłuch tego czegoś na biurku przy odległości 1m od uszu pozwala pominąć akustykę pomieszczenia. Nie ma basów ale za to słychać wtedy autentycznie ostre, efektywne stereo. Pisałem o tym przy okazji opisywania moich problemów z kolumnami B&W DM302 i ktoś potwierdził, że "szerokopasmowe" (czyli wąskopasmowe) pierdziawki też mają swój urok.

blitzkrieg, 22 Lut 2008, 19:25

>hahaha:D:D:D no tego jestem pewnien ze mp3 ich nie wysteruje:D:D ni eno spoko, przynajmniej troche

>sie uśmiałem dzisiaj;) niezaliczyłem pszedmiotu musze brać warunek to chociaz nieco śmiechu;)

>

>To norlamne że nie sa bezpośrednio podłączone do mp3 (:D:D:D ) , ale chodziło mi o źródło dźwięku,

>nie o wzmacha;)

Mi jednak sprzecik odpowiada. Gra to bardzo dobrze.

Gość Przemski

(Konto usunięte)

I to jest bardzo istotne stwierdzenie!

W takiej właśnie konfiguracji oceniałem trochę droższe T20, gdy dwa głośniki i głowa słuchacza tworzą trójkąt o bardzo małych odległościach od wierzchołków. Inaczej taki sprzęt się nie sprawdzi, T20 postawione na podstawkach, gdzie normalnie grają Infinity Alpha, rozstawionych w odległości ok 200 cm, 60 cm od podłogi, 80 od ściany; miejsce odsłuchowe ok 200 cm od linii głośników - efekty są tragiczne.

=> Morven

Companion 3 można wyłączyć wyłącznikiem, poza tym nie ma żadnej dziury między satelitkami a subem, bas wydobywa się jakby z satelitek, a stereo jest zajefajne dzieki TRUE SPACE, słuchałem Companion 2 i nie mają startu do 3-ek moim zdaniem, na allegro sa w dobrej cenie obecnie - nie zastanawiałbym się.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.