Skocz do zawartości
IGNORED

Elberoth ja tylko chcialem wykazac....

himan

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Wełniany, można wiedzieć, o co ci chodzi? Czy to jest przypierniczanei się dla samej sztuki, czy też mimo strasznego kryzysu gospodarczego, którego objawy widzimy na każdym kroku, zamierzasz otworzyć konkurencyjną imprezę? Na razie wyrżnąłeś w płot z tym 7 piętrem, nie przeprosiłeś i niezrażony walisz dalej. Dokąd?

Redaktor, 27 Wrz 2008, 12:10

Nie wcinaj się między wódkę a zakąskę

Zadałem pytanie elberothowi jakbym chciał zadać je Tobie to bym napisał Redaktor.

Dla Twojej informacji działalność w/w jest typowo komercyjno nachalna, nie lubię jak się ludziom na chama wciska kit-choćby słynny temat Passa rozwalającego wszystkie klocki dookoła . Rozumiem ze zaraz mi wyjedziesz z gustami ze jednemu pasuje to a drugiemu tamto.

Mnie pasuje high end w stosunkach sprzedawca klient i kupiecka uczciwość ale jak widzę pewnie to jest moja jakaś ideefix i w związku z tym nie będę sobie zawracał dupy interesem maluczkich

Zadowolony ?

Od tej chwili wszystko jest cacy i super

BANER REKLAMOWY PROSZĘ

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość

(Konto usunięte)

Elberoth

Tak jak pisałem wcześniej i co widać na zdjęciu, kabel ten zrobiony jest z węża ogrodowego. To czego na zdjęciu nie widać, to specjalny granulat (wielkości kostek cukru) wykonany z jakiegoś metalu (ołowiu ?) którym wypełniony jest wąż. Najprawdopodobniej ma to jakiś wpływ na wytłumienie wibracji/efektu mikrofonowania.

Jak widać nie zawsze trzeba inwestować w drogie wtyki furutecha i srebrne druty wyciagane przy pełni księżyca aby kabel grał - wystarczy mieć dobry pomysł.

================================================================

Jako, że mam zaszczyt być blokowany przez Elba ;) muszę mu zadawać pytania w antywątku :)

Elb się przerzuca na promocję i sprzedaż "tanich" elementów (jeśli dla kogoś tani jest kabel zas za 400 zł, to musi się udać na leczenie)

Drogi Elbie:

1. możesz wytłumaczyć jakim cudem efekt mikrofonowania występuje w kablu zasilającym ?!?

2. Piszesz "jak widać", otóż widać tylko wąż ogrodowy, NIC więcej, Ty twierdzisz bezpodstawnie, że to gra lepiej do kabla za 15 zł... (już nie piszę o 15kzł...)

Gość

(Konto usunięte)

Znowu z ulubionego wątku o nirwanie :)

Paweł Skurzewski

27 Wrz 2008, 13:05

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 48 / 35 / 0

Jeśli nie jest to trick,to jest to oszustwo,trochę szkoda,bo manufaktura,która produkuje te kable ma niestety niezły ubaw z osób kupujacych ich wyroby.Smutne to

=========================================================

:)))

KAŻDA firma kablarska to oszustwo: KAŻDA. Piszę to świadomy ciążącej na mnie odpowiedzialności za rzekome oszczerstwo :)

Czy myślisz, że w puszeczkach MIT jest coś innego ?!? Że kable Audioquest z bateryjkami COŚ robią z dźwiękiem ?

Gość

(Konto usunięte)

Jazzz, 27 Wrz 2008, 13:19

>ale cot znaczy 50? 50 za metr? interkonektu czy glosnikowego? z konfekcją czy bez?

Jest tylko jedno sensowne kryterium oceny kabli: pewność wykonania. Jeśli wtyczki i kable są "porządnie" zrobione, to jest to wystarczające i takie można dostać już za 2,5 zł za wtyczkę i kabel za 3-4 zł za metr (zależnie od sklepu). Głośnikowy i interkonekt.

Ale można przesadzić, ostatnio kupiłem banany za 1,7 zł, spróbowałem jeden i pół zostało w gniazdku... Więc warto dołożyć te parę złotych...

Uczciwy sprzedawca poinformował by Cię że to są tylko zaślepki nie izolujace do gniazdek :)

Paweł nim sie rozpuscisz w swych monologach poczytaj o działanosci przemysłowej MITa w dziedzinie kabli i przesyłu energii elektrycznej robia rzeczy naprawde wyjatkowe co rzadko sie zdarza wsrod garażowych skretaczy kabelków

W kablach MIT sprzedaje działajace patenty a ze drogo ? ludzie sami chca

możesz zrobic sobie taki sam lub nawet lepszy wystarczy bardzo chciec :)

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość

(Konto usunięte)

cir, 27 Wrz 2008, 14:28

>rzekome oszczerstwo :)

>Czy myślisz, że w puszeczkach MIT jest coś innego ?!? Że kable Audioquest z bateryjkami COŚ robią z

>dźwiękiem ?>

>Paweł nim sie rozpuscisz w swych monologach poczytaj o działanosci przemysłowej MITa w dziedzinie

>kabli i przesyłu energii elektrycznej robia rzeczy naprawde wyjatkowe co rzadko sie zdarza wsrod

>garażowych skretaczy kabelków

Nie wiem co sprzedają na rynku przemysłowym, nie interesuje mnie to, wiem że oszukują na rynku kabli audio, to wystarczy.

>W kablach MIT sprzedaje działajace patenty a ze drogo ? ludzie sami chca

co robi ten opatentowany kabel to pewnie tylko oni wiedzą :)

>możesz zrobic sobie taki sam lub nawet lepszy wystarczy bardzo chciec :)

wystarczy zwykły kabel ekranowany...

=>Wuelem

27 Wrz 2008, 21:10

>Idealny płyn do mycia naczyń powinien być bezzapachowy, bo wtedy każdy bez względu na preferencje >węchowe mógłby z niego korzystać. A tak jest ryzyko, bo jednemu się podoba taki zapach, a drugiemu >inny. Trzeba produkować całą serię różnych. Kto nie kupuje płynu o jakims orzeźwiającym zapachu?

>Z kablami powinno być tak samo - nie wnoszący niczego od siebie powinien sprzedawać się najlepiej/>najwięcej. Ale kto taki chce kupić - tym bardziej, że płaci się więcej niż kilka złotych? Jak nie >może pachnieć, to chociaż niech fajnie wygląda, jest bardzo sztywny, jest ze srebra, itp.

>Albo ma bardzo dobrą opinię w środowisku.

Masz rację; moja połowinka bardzo nie lubi zapachu płynu do naczyń o nucie Kubala-Sosna; zapytana przed chwilą powiedziała, że ma alergię co najmniej jak na ksiażki grafomana P.Coelho. Sadzę, że dobry bezzapachowy kabel powinien brzmieć jak twórczośc Lwa Tołstoja, Johna Irvinga lub Wojciecha Kuczoka,Wiesława Myśliwskiego,Stanisława Dygata,Jarosława Iwaszkiewicza. To czy wydanie jest broszurowe czy w twardej oprawie zależy od zasobności portfela, ale nie ma wpływu na dżwięk.

• 2 tygodnie później...

No Elberoth przyznaj się; ile już firm wycofało się z planowanych na 8 listopada targów Audio Show?

Słuchając komunikatów w środkach masowego przekazu wynika ze kryzys się ostro rozszerza i będą to na pewno utopione dla wystawców pieniądze !!!

=>wovo, 7 Paź 2008, 16:38

a ty namordnik taki dla psów i pałą

hei Hitler

Nie piszę w twoim wątku, nie rozbijam innym wątków wiec co się wpier...sz; nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu i do dupy nie musisz elberothowi wchodzić. Jesteś czytaty i pisaty to może to nie prawda żę np. kryzys już do nas dochodzi przykładowo Opel w Gliwicach zaprzestał czasowo produkcji to jakieś kłamstwo.Napisz jeszcze że motoryzacja to nielicząca się branża w gospodarce to sie pośmiejemy z ciebie do rozpuku

z tymi oszustami od kabli to przegiecie. naprawde. ludzie potrzebuja dobrego samochodu dobrego wzmacniacza i dobrego kabla..... czy rolex cartier ferrari to tez zlodzieje.. przeciez opel i kruk to tez produkty dla ludzi a tansze o wiele, czy armani szyje garnitury bo jest zlodziejem czy dobre perfumy to tylko perfumy czy juz produkt o nucie ekstrawagancji indywidualnosci pewnego artyzmu duszy. nie kazdy woli brutala na nieogolone gembe. bo chlop to chlop. tak samo z kablami wzmakami itp... LUDZIE TEGO POTRZEBUJA.. a jak nie to nie musza innych od zlodziejii i idiotow wyzywac.

cena jest wyznacznikiem niczego. to tyle pewnych rzeczy na logike brac nie warto bo sie czlowiek zatraci a i przyjemnosci zadnej z tego nie bedzie. pesymizm rodzi pesymizm,,, na co to komu

plazma kiedys jej cena pamietaci pierwsze 60 cali.... byle co byle jak za dwa lata zolty ekran,,, majatek to kosztowalo a lepiej sie sprzedawalo jak dzis. dzis kosztuje malo swieci 10 razy lepiej zyje 20 lat... ale co z tego teraz trzeba cos nowego... ramka od swarowskiego i pionieer za 80tysiecy ... bo kowalski nie kupi... rozumiesz

Audio Show nie będzie !!!

Dla czego? popatrzcie co się wokół dzieje, kapitał spekulacyjny ucieka z kraju, będzie mocne tąpniecie złotówką w dół, ceny sprzętu sprowadzanego ostro w górę, czyli kupujta sprzęt teraz przed targami albo d4 Na targach będą już ceny znów z kosmosu.

FIAT potrafił w reklamie zatrzymać czas o godzinę a przy okazji u siebie produkcję, hamulcowych jest masa i będą zatrzymywać gospodarkę a raczej sytuacja ją przerośnie

=>gizmov90

Kolego pisz na temat ! czyli do Elberotha.

Osobiście w zeszłym roku nie narzekałem na Audio Show na złe wyposażenie toalet.Inna sprawa wyglądała z tym że nawet bardzo drogie systemy z tych lub innych powodów nie zagrały (raczej brak umiejętności zestawiających i ustawiajacych sprzety).

Sygnalizuje jedynie że sytuacja ekonomiczna tak się dynamicznie zmienia na świecie i u nas w kraju że Audio Show po prostu w Ciągu 30 dni może być odwołane; na przykład złotówka poleci na pysk bo kapitał spekulacyjny zostanie z kraju wyprowadzony,.....

• 3 miesiące później...

Elb atakowany w swoim watku sięga po wypróbowany oręż sprowadzając wszystko do kasiory :D :D :D

"Twoje wpisy przypominają żale nieszczęśliwego DIYowca, który chciałby mieć lepszy sprzęt, tylko go nie stać" i ban dla gagacka - biednego DIY-owca, którego nie stać na żródło za 10.000 $ :)))

• 5 miesięcy później...
Gość Arek__45

(Konto usunięte)

28.05.2009....

"Ongaku wyladowal"..............i cisza...prawie dwa miesiace..

......czyzby legenda ..eksplodowala?

A moze..........?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.