Skocz do zawartości
IGNORED

MARANTZ PMD - 201, 221, 222, 230, 430

Korwin

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio dość często pojawiają się na eBay i Allegro magnetofony reporterskie inne niż UHER-y REPORT z serii 4000 MONITOR i zwykłe oraz z serii CR- od UHER-a COMPACT REPORT 124 przez Cr-134, 210, (małe) 160, 240, 260, (duże) po CR-1600 * 1601*. *) nie polecam. Na początku jesieni ubiegłego roku wystawiono Technics-a 686DS. Obecnie spotkały się na aukcjach Allegro dwa reporterskie Marantz-e dwugłowicowy PMD-230 i trójgłowicowy PMD-430. Jest to ciekawy sprzęt reporterski stereo o prostej sprawdzonej konstrukcji bez skrzydeł ale i bez pięt Achilesowych takich jak w całej serii CR- jest wyrzutnik kasety idealny w nowym lub zadbanym magnetofonie a gorszy od brzytwy w rękach pijanego nawet wtedy gdy zaczep plastikowy jest odrobinę tylko wytarty w MARANTZ-ach niema błyskawicznej wymiany kaset w czasie reportażu jest normalna kieszeń z klapką i trochę trwa operacja załadowania lub wyładowania kasety. MARANTZ-e z serii PMD- są tak samo energo oszczędne jak UHER-y z serii CR- .

MARANTZ PMD-430

Features

*3 head stereo

* Stereo and mono recording

* DBX noise reduction

* Doby B noise reduction

* bias fine adjustmen

* 6% +/- pitch control

* LED recording level indicators

* Takes tape types I, II, and IV [Fe, CRO2, and Metal]

* Programable rewind

* headphone jack

* built in speaker

* Individual volumne an tone controls

* Line In/Out RCA and Phono

* Battery power or wall adapter

* Shoulder strap

Pozdrawiam

Zbyszek

* MPX Filter for recording FM

* 2,9 pounds < 1.5 kg

https://www.audiostereo.pl/topic/40438-marantz-pmd-201-221-222-230-430/

MARANTZ PMD-201 PORTABLE CASSETTE RECORDER

Key Features

* 2 Head Mono

* Low battery Led indication

* Normal an half speed recording an playback

* Automatic and Manual record level

* Mono recording 6,3 mm jack mic. input

* Headphones out 6,3mm jack

* Pitch control 20%

* Ambient Noise Control

MARANTZ PMD-221 PORTABLE CASSETTE RECORDER

Features

* 3 Head Mono

* Normal and half speed Rec/Play

* VU Metering

* Peak Indicator

* Manual Recor Level

* Auto Record Level [ALC]

* Limiter

* Pitch Control

* Tone Control

* Ambient Noise Cancel [ANC]

* Memory Rewind

* AC Adapter Includet

* Input/Output

* RCA Line IN/OUT

* Headphone OUT 6,3mm jack

* Microphone IN 3,5 mm jack

* Telephone IN/OUT

* Remote Control [ACCESS] IN (3/32")

* Built-In Speaker

* External Speaker Output (1/8")

Następne wklepię później

Zbyszek

Przeglądałem i porównywałem ceny przenośnego sprzętu Marantza Portable Tape Recorders [in the Netherlands] na Zachodzie i w Polsce [PMD-101, PMD-201, PMD-222 , PMD-430 i CP- 430 i ogarnęło mnie przerażenie

Zostałem wyleczony z zakupu Marantza w sposób skuteczny i dożywotni, zwłaszcza, że spzedający za plastikowy futeral liczą sobie czysta złotych a skórzany do CR- 240 nie osiąga 100 a do 4200 Monitor 150 dlaczego wszystko w tym kraju musi być tak cholernir chore.

Pozdrawiam

Zbyszek

Dziękuję za uwagę miało być trzysta a wódka jest czysta tylko wówczas kiedy ma 75% bo tego żaden wirus nie wytrzyma tylko rosjanin i polak. Dowiedziałem się jednej mądrej prawdy sprzętowoseksualnej, że lepiej się własnoręcznie wykastrować niż zabierać za remont elektroniki jakiegokolwiek Marantza z serii PMD. Ale cóż jeśli z faceta nie będzie świnia lub aptekarz albo połączenie pierwszego z drugim zryzykuję i kupię w myśl zasady tego jeszcze qurwa nie jadłam

Pozdrawiam

Zbyszek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.