Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz na GM70

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj JT211

Dużo dobrego o Tobie słyszałem;)

Wiem ,że masz jakieś pomysły na stopień wejściowy do Glowmastera.

jestem otwarty na propozycje, z tym, że najpierw chcę osłuchać orginała.

pozdrawiam

jt211

nie wiem jakim cudem, nie wiem jakie parametry ma ta pasywka , ktora podlaczalem, po prostu byl jazgot, tak jak pisalem nie bede sie douczal z techniki hi-fi, nie szukalem dodatkowego wytlumaczenia, wszystko co napisalem to sa informacje od konstruktora, jego sugestie dotyczace podlaczenia i optymalizacji zestawu pod katem wspolpracy z tymi wzmacniaczami, jego tez zdaniem preamp o takim tlumieniu jest wysmienitym jak napisal rozwiazaniem do tych monoblokow, ja tyle tylko, ze znam angielski i sobie czytam mejle, sam nie wymyslam nic, nie dodaje od siebie, facet z sac thailand sporo chyba teraz tego sprzedaje, bo jak ja bym nie wzial tego preampa to byli juz chetni, wzmacniacze , ktore mam nie graja dobrze ani z wyjscia cd, ani tym bardziej z pasywki , ktora mialem, to bym dramat, najlepiej graly z takiego potka valaudio, bylo wszystko OK widocznie pod katem elektrycznym, mysle, ze najlepsze informacje to uzyskasz od producenta, facet jest bezproblemowy, odpowiada na mejle, ma jakies tam swoje filozofie, ale jesli chodzi o wspolprace z pasywka to napisal , ze nie da rady, z jego pasywka napewno, a z tego co wiem promitheusa ma podobne tlumienie co ta z sac thailand, z tego co ja wiem niedopasowanie miedzy preampem pasywnym , a koncowka mocy to cos co istnieje w przyrodzie i zaskakujesz mnie, ze jest to takie dziwne, ja sie spotkalem juz z tym w literaturze, a nawet producenci pasywek o tym pisza....tutaj jak podkreslilem sam producent wzmacniacza NIE ZALECA sterowania przez pasywke....

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

z drugiej strony opierajac sie na informacji producenta mam pierwszą sztuke wzmacniaczy w tym rozwiazaniu ukladowym wiec moze po prostu piszemy o troche innych wzmacniaczach, nie wiem o nikim tutaj na forum kto zamawial te monobloki po mnie, a chetnie bym poznal wrazenia....wzmacniacze przylecialy do mnie w listopadzie, czyli dosyc niedawno...

jt211

tutaj masz odpowiedz na temat tlumienia z mejla:

Your amp need special -68dB attenuator since it has high gain. My normal TVC only able to -48dB which is not enough to play low level music through high sensitivity speaker.

nie wiem, czy to w czyms pomoze? cos rozjasni?

'Elektro jakim cudem miałeś przestery pasywką (TVC) ???'

mialem, po podlaczeniu grala muzyka przy ustawieniu na zero, nie dalo sie ustawic glosnosci bo lekkie podkrecenie pasywki dawalo jazgot, przesterowany dzwiek, takie dziwne dzwieki, klujace wysokie i wogole

'Elektro po co tu w/g ciebie preamp a tłumieniem -80dB ???'

chyba poto , ze jest potzrebny do wspolpracy z tymi koncowkami mocy , innego wytlumaczenia nie moge znalezc

'Wiem ze to net można pisać co się chce ale bez jaj :>)'

a tego juz nie rozumiem, gdyz ja w zadnym slowie nie zartowalem

'Panowie ,

Patrze sobie własnie ma najnowszy schemat Glowmastera i co widzę.

SRPP na 6N1P(10mA) > kond > równolegle 6BL7(25mA) > IT (podwójne wtórne jedno dla kazdej GM70)

Czułość wejscia 1.59V.Stpień wejściowy 295VDC , GM70 1075VDC.'

ja nie mam 6N1P w ukladzie...

ja dziś przywitałem nowe kolumienki do gm-ki :)

jesdk papier ładnie gra z set-em

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

odsłuchy były szarlotka higendowa też była :)

a niech się wypowie pan co zajadłą się szarlotką :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Szarlotka była przepyszna.. (zjadłem 3 sztuki)

MPM + Accutony i Eton - bas, przestrzeń, spójny dźwięk, bez problemu wysterowane przez MPM

MPM + LaScala - mniej dociążony dźwięk, gorsza góra, gorsze nasycenie ale spójnie ;) (w porównaniu z powyższymi kolumnami)

gratulacje za wykonane kolumny, niemniej jednak te trójdrożne kolumny to potrzebują metrażu i zapewne tam rozwiną skrzydła pokazując potęgę.

Pozdr

Maciek

.....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie wszystko high-end co się świeci......

>areg ten widok jest zarazliwy :)

no wiem bo sam się lubię na to lampić :)

dopełnia on wrażenia związane z słuchaniem.....

>MPM + Accutony i Eton - bas, przestrzeń, spójny dźwięk, bez problemu wysterowane przez MPM

mała poprawka mpm i accutony+ seas 22 rnx :)

korzystając z pomysłu Piotra upgradowałem trochę GMkę malując cokół na czarny mat (lakier do felg). Jakoś lepiej mi to pasuje do ogółu niż to surowe alu. Cokół na ok 80 st więc farba się nie jara.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

areg jesli sie boisz o temperature to zostaje ci lakier do zacisków

tez wam chciałem zaproponowac ukrycie tej "technicznej" czesci lampy

ładnie tez wyglada zrobienie metalowych pierscieni zakrywajacych podstawe lampy

andrzej analogowy ma takie dodatki z toczonego mosiadzu i z drewnem to extra wyglądało jako całosc

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Father_PiO "oszalał audio cuda rozdaje" (hehehe) ;)

Tylko szkoda że tygodniowy limit na tym chomiku to 50mb przez co mało z tego zbioru można zassać ;/

Gość jt211

(Konto usunięte)

Elektro,

Może mógłbyś nam zdradzić jakie lampy masz na wejściu ?

Podparte jakąś fotką .

electro, 14 Sty 2010, 19:23

>'Panowie ,

>Patrze sobie własnie ma najnowszy schemat Glowmastera i co widzę.

>SRPP na 6N1P(10mA) > kond > równolegle 6BL7(25mA) > IT (podwójne wtórne jedno dla kazdej GM70)

>Czułość wejscia 1.59V.Stpień wejściowy 295VDC , GM70 1075VDC.'

>

jt211

nie podoba mi sie ton jaki nadajesz dyskusji, nie podoba mi sie to, ze probowales zrobic ze mnie głupka , to, ze mam swoje słowa tutaj podpierac fotką takze jest dla mnie obrazliwe, zawsze odpowiadam za swoje slowa, nikogo tutaj nie oszukalem i moje slowo tutaj cos znaczy, nie zamierzam dyskutowac z kims kto nie potrafi sie przyznac do bledu , traktuje mnie w sposob lekcewazacy i probuje z niewiadomych przyczyn osmieszyc

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

> Dzikoosek 17 Sty 2010, 15:46

Nie narzekać. Wrzuciłem tak jak umiem. Inaczej nie umiem i nie chce mi się uczyć. Dodałem zbiór magazynów Sound Practices.

jt211, 17 Sty 2010, 17:29

>Elektro,

>Może mógłbyś nam zdradzić jakie lampy masz na wejściu ?

>Podparte jakąś fotką .

electro, 17 Sty 2010, 17:45

>jt211

>nie podoba mi sie ton jaki nadajesz dyskusji, nie podoba mi sie to, ze probowales zrobic ze mnie

>głupka , to, ze mam swoje słowa tutaj podpierac fotką takze jest dla mnie obrazliwe, zawsze

>odpowiadam za swoje slowa, nikogo tutaj nie oszukalem i moje slowo tutaj cos znaczy, nie zamierzam

>dyskutowac z kims kto nie potrafi sie przyznac do bledu , traktuje mnie w sposob lekcewazacy i

>probuje z niewiadomych przyczyn osmieszyc

Zamiast reagować jak obrażona panienka (a nie dorosły, poważny facet ktorego "słowo coś znaczy") może byś po prostu odpowiedział na pytanie, napisał jakie lampy masz na wejściu, a może nawet pochwalił się fotami? Naprawdę nie ma się o co rzucać, to było tylko pytanie. Nie ma powodu żeby czytać między wierszami i doszukiwać się jakiegoś ukrytego, drugiego dna.

• Pokaż nowe odpowiedzi