Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz na GM70

Rekomendowane odpowiedzi

jak ci żal dupe sciska to zrób sobie ''father_PiO™'' albo cos innego i to oflaguj, obsikaj że to twoje a nie sie dopierdalasz. żygac sie chce. już kiedys pisalem,że wiedziałem, że prędzej czy później trafisz na to forum i bedzie kiła przez ciebie. nikt cię tu nie potrzebuje-jakby cię tramwaj przejechał nikt by nie zauważył-nie pamietasz trolu? zmien sobie nicka.

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Jest mi cię szczerze żal i bardzo ci współczuję. Żeby rodzice zrobili taką krzywdę własnemu dziecku... Z tak potwornymi uszkodzeniami genotypu nigdy nie powinni się zdecydować na ciebie. Bardzo mi przykro :-( Chyba, że jesteś wypadkiem przy "pracy"...

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Dzikoosek, 16 Lut 2010, 21:07

>Father_PiO, jak cie boli że ktos inny ma podobna koncepcje, po cholere publikujesz na forum ?

Kolejny ślepiec. Chłopczyku, nie umiesz czytać? Ja zadałem pytanie, nic mnie nie boli. Poza tym, mnie nic do koncepcji A. Ciufollego. Czemu mnie atakujesz? Bo nie masz zielonego pojęcia o czym mowa, o czyjej koncepcji i pakujesz się jak najzwyklejszy troll? Nie odpowiadaj, to pytania retoryczne, gdybyś raczył nie zauważyć (a jak widzę, z czytaniem ze zrozumieniem masz kłopoty). Pozdrawiam.

piotrek zwróc uwage jaką agresje wywołujesz na tym forum... może czas zacząc sprzedawac marchewke na targu? albo nauczyc sie relacji interpersonalnych? dobrej nocy życze:)

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Nie pisz do mnie po imieniu, pomiocie kozy i Quasimodo. Gównem z gęby chlapiesz, piszesz "żal dupe sciska, dopierdalasz, żygac sie chce" - w dodatku z błędami ortograficznymi, godnymi upośledzonego ośmiolatka i masz czelność pouczać mnie o agresji?! Chyba już ostatnia z twoich szarych komórek zdechła w bólu i samotności. Nie było żadnej agresji, póki nie pojawiłeś się ty, obciągaczu.

>utopia

Mam pytanie czy trafo głośnikowe znajduje się na parterze konstrukcji ? a jeśli tak to czy dość długie połączenie przewodami z lampą nie niesie za sobą żadnych negatywnych skutków ? też marzy mi się taka lampka ale... cena za same trafo wyjściowe 1300zł a gdzie reszta :(

na dole są trfa

1.Anodowe gm70 i zarżenie prostowniczej

2.Anodowe 300b, i zarżenie prostowniczej

3.Żarzenia 6sn7,300b,6n6p,gm70

4.dławik do żarzenia gm70

tak sobie przeglądałem wątek i strasznie dużo tego żelastwa ,jaka jest uzyskiwana moc z GM70 realnie ? czy przy tego typu konstrukcji używacie pre aktywnego czy raczej pasywka ?

piotr_37,

tak na szybko licząc koło 25w

ja używał pra aktywnego jadis jp200 DIY

ale na pasywce rezystorowej tez jest oki

na tvc troszkę gorzej spada bas

>Matthew

Też liczyłem w okolicy tego ,co najgorsze iż tak prozaiczna wydawałoby się sprawa jak obudowa potrafi spędzić sen z powiek.Brak dobrych zakładów do jednostkowej produkcji paneli z alu. 8-10mm i reszty obudowy :( , sam męczę obudowę do wzmaka i przez to przechodzę męki.No może w przyszłym roku pokuszę się o jakąś lampę nie wiem czy GM ale coś ...

No robią sie koszta...ale warto przyłożyć się, powoli obmyśleć sprawy.. wykonać porządnie, inżynieryjnie.. awaryjność spadnie do minimum ;) a funkcjonalność wzrośnie do maximum ;)

Rosyjski kit do samodzielnego montażu:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-20127-100001979 1266433789_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No i niepowtarzalne rozwiązanie, co jest ważne dla niektórych userów -;)

Wracając do cen oto odpowiedź producenta z Chin:

Hello

By ebay purchase Zuoshi A88B GM-70 amplifier,

time of delivery: the need for 18 days. FeDEx needs $650 express fee.

Total:A88B GM-70: dollar $2220+$650=$2870. or Euro �1532+443=�1975.

Paypal Charges:3.9%

If the confirmation purchase, I tell you the paypal account number, or, pays email for you

Thanks

左士音响|Zuoshi Audio Shop www.zuoshi.com

grynio, 21 Sty 2010, 20:28

>cyper

>

>Ale ja uwielbiam grzebać we wzmaku...

>Właśnie dostawiłem kondensatory bocznikujące elektrolity.

>Poprawa kontroli basu nie tak spektekularna jak w chinczyku, ale i niewiele było trzeba poprawiać

>;-)))

>Wynika to chyba z zastosowania lepszych kondensatorów elektrolitycznych.

>Ta bestia naprawdę gra potężnym basem o bardzięj potężnym niż "suchotnik" na KT88.

>Następna zmiana - teflony na sprzęgi, tylko jak przetrzymam tą krew z uszu na początku?

odszczekuję

W miare słuchania (osłuchania?) coraz bardziej przeszkadzał mi bas z Glow Mastera.

Dźwięk coraz bardziej mnie męczył, był jakiś przygaszony, bez blasku...

Jeszcze na dodatek z jednego monobloka zaczeły się wydobywać w fazie rozgrzewania czasami jakieś trzaski i lekki brum.

Zateskniłem za chinolem.

Jednak przyszły wreście teflony i za radą JT211 bach do gniazdka na dwie zdrowaśki;)

Niech mu Bóg i partia wynagrodzi za dobre rady.

Jak się okazało na sprzegach były 2,2 mikro PIO(bez ojca) a w orginale 220 nano;(

Wstawiłem wreście teflony 0,47 mikro i nagle wszystko ożyło.

Bas jest szybki, nic nie rezonuje z kontrolą jak z push-pulla, jest blask,wypełnienie,powietrze, bajka...

Dla porównania wielkość 2,2 kontra0,47 mikro farada

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie wiem czy wyznawcę, ale zmiana jest na duży plus.

Jak ostatnio nie mogłem słuchać to dzisiejsze popołudnie spędziłem na słuchaniu z uśmiechem od ucha do ucha ;)

Teflony są na 500V

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki za patent z gniazdkiem( ale zrobiłem to ostrożnie przez regulowany autotransformator powoli podnosząc napięcie)

Ukryta Zawartość

Mam pytanie..

czy da się zrobić w tym przypadku jakoś w pewien nie za trudny sposób dorobić wejście zbalansowane nie wykorzystując trafka wejściowego? chodzi mi o fazę ujemną...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Najprawdopodobniej zwracam honor tym którzy mówili mi ze nie będę potrzebował preampa ;)

Po walce z różnymi przedwzmacniaczmi w tym BAT VK-30 najlepiej mi gra w tej chwili DACT i to o imp. 100k. Dźwięk jest bardziej otwarty, przestrzenny i swobodny..

Dojrzałem już chyba do tego by

1. zamondować DACTy w monoblokach (Sonus Oliva pisał mi że montowali DACTy 10k w końcówkach Audionote'a i był kosmos)

2. kupić cd z regulowanym wyjściem

3. kupić Placette.

4. kupić super preamp...

AD.1. Jaką wybrać impedancję DACT'a? W placette piszą ze przy imp wzmaka 100k i wyżej impedancja regulacji głosności 10k będzie otymalne. Impedancja wyjściowa to podobne są w DACT jak w Placette. (konstrukcja potka typu potek ;))

AD.2. Robią się koszta, mały wybór dobrych takich CD. Jedynie chodzi mi po głowie Audio Aero (słuchałem niedawno wesji Prestige i niestety bardzo dobre cd ;) ale 38kzł odpada )

AD.3. Wymagane są dwa dobre interkonekty. Wolał bym jeden lepszy od tych dwóch co determinuję wykonanie punktu 1.

AD.4. Koszt bardzo duży, do tego kabel zasilający niezgorszy. Lepiej dołożyć i wymienić źródło i wykonać punkt 1.

Jakieś propozycje?

kup s-h wadie 860 za 10000zl i zapomnij o problemach :) tak na serio to mam podobny problem z tym że jak dla mnie zawsze najlepiej grało z reg. wyjscia cd a wcale nie miałem nigdy hi-endowych cd...

• Pokaż nowe odpowiedzi