Skocz do zawartości
IGNORED

Xindak A-06 czy CA Azur 640A ?

Navi

Rekomendowane odpowiedzi

>Navi

Przepraszam za off top, ale tak przy okazji - jeśli możesz to napisz coś o tych kodach 5000S jak to gra i w jakiej wielkości pomieszczeniu. Ewentualnie z jakimi monitorami to porównywałeś. Dzięki za info.

Porównywałem z Diamondami 9.1 (brak życia, mało detali, grają po prostu basem, średnica musiała wyjść do przodu bo jak inaczej...), MA Bronze BR2 (grają wszystkim na raz, miałem problem z ustawieniem, dźwięk ciekawy ale za bardzo jazgotliwy). Kody grają naturalnie i z ogromną kulturą co z resztą bardzo mnie zadziwiło. Dźwiękowo podobne do AA Phoebe, tylko dołu trochę mniej, tzn nie schodzi tak nisko ale jest go pod dostatkiem. Piękna średnica i góra. Grają teraz u mnie a kolega który ich słuchał u mnie z w/w wymienionymi kupił je na drugi dzień, teraz szuka wzmaka. No i ewentualna modernizacja u Neela tylko 350 zł.

Gość Arek__45

(Konto usunięte)
Gość Arek__45

(Konto usunięte)

A ja polece Xindaka MT3 lub MT-1

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

CA jest lepiej wyposażony, ma lepszego pilota, gra jaśniej i przez to wydaje się że bardziej szczegółowo. mi zależało na pętli magnetofonowej i wyjściu słuchawkowym, wybrałem CA mimo że xindak grał nieco lepiej. możesz azura ocieplić kablami ( cable talk albo van den hul na przykład), albo kupić xindaka i liczyć że sie nie zepsuje.

oj zapomniałem że CA też jest chińskie.

a music angel?? albo MT-1??

• 1 rok później...

Odświeżam temat bo jestem ciekawy czy ktoś może jeszcze od tego czasu miał okazję porównać te wzmacniacze. Wacham się między nimi.

Ogólnie rzecz biorąc szukam używanego wzmacniacza koniecznie z pilotem do 1000zł. Może macie inne propozycje ?

Kolumny to stareńkie Kef'y - niska skuteczność 86db i dość jasne brzmienie, jednak do wyregulowania poprzez DAC z korektorem cyfrowym (Behringer DEQ2496), źródło to Pionek DV-300 a'la Fikus. Szukam poukładanej, głębokiej sceny.

Raczej nie słucham głośno, a w szczególności basu, więc chyba będzie ok. Teraz mam w aplitunerze deklarowane 80w/8ohm, ale wiem, że są to dane mocno na wyrost, a przy moich umiarkowanych poziomach głośności jest ok.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.