Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  215 członków

Arcam Klub
IGNORED

Klub miłośników ARCAMA

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę, że Tobie będzie łatwiej ja raczej gramofonu nie będę targał ani forsella nie ma zamiaru targać.

Nie ja nie mam ciśnienia ,ale nie boje sie bo wiem co ma hee

No tak ale i tak jesteś daleko daleko sorry , i zmiana funkcji raczej nie pomoże , po prostu jescze nie wiesz o co chodzi

Zeby rozjaśnić stereo to nie tylko guzik , stereo to coś co ma dynamike i przekaz z rezerwą ,czyli np moje proac błagają o jescze i daje gałe na full , brak przesterów , ale wygłuszenie i panele musza być , wtedy zaczyna sie granie

żaden ampli kina nie zagra dobrze w stereo nuczcie sie tego ,nie ta droga to sie nigdy nie udaje i nie wmawiajcie sobie że jak masz ampli za 40tys to juz to ma ,sorry nie ma

Mamy powielać i kłoćic sie kto ma bardziej czarne , to wbijaj do mnie zaskocze cie myśle nie tylko tym :)

Jak masz ochotę porozmawiać to zapraszam na PW bo odbiegamy od tematu ;)

tommi jak dasz na full w domu i niema rozpierduchy tzn jest dobrze ,hmm raczej dobrze , bo ja juz wiem że to sie udaje tylko w dobrym wygłuszeniu

Dojarzałem ma 42lata :)

super

Nie gadamy na pw , bo forum jest włsnie po to żeby wszyscy wiedzieli , ja nic nie kupuje ty nic nie sprrezdajesz

dojrzały dzwięk to dzwięk dociążony uczciwy , nie jest to łatwe ale można

tommi jak dasz na full w domu i niema rozpierduchy tzn jest dobrze ,hmm raczej dobrze , bo ja juz wiem że to sie udaje tylko w dobrym wygłuszeniu

Dojarzałem ma 42lata :)

Odbiegacie od tematu poświęconego Arcamowi, jeśli chcecie się przechwalać to idzcie na PW . Panowie trochę luzu bo forum zejdzie na psy a tego chyba nie chcemy .

Odbiegacie od tematu poświęconego Arcamowi, jeśli chcecie się przechwalać to idzcie na PW . Panowie trochę luzu bo forum zejdzie na psy a tego chyba nie chcemy .

Krzysztof kilka minut temu napisałem, że odbiegamy od tematu.

na full Pani Freju to ja dawałem 23 lata temu gdy mialem altusy 140......teraz to ma byc po cichu i pełne pasmo Panie Kolego ...a siedze w tym dłuzej od Pana ....starszy jestem o 10lat....a ze mam tylko 10 po modzie a nie super Hegla to nie oznacza ze jestem swiezakiem ....jak to mowia nie ucz ojca dzieci robic......

No tak , ważne żeby byc zadowolonym z tego co sie ma , gdzie ja napisałem że kogos uczę ?

Ja jestem po prostu zakochany w muzyce ,ok mojej muzyce , to że masz 10 lat więcej to super naucz mnie czegoś ?

No tak , ważne żeby byc zadowolonym z tego co sie ma , gdzie ja napisałem że kogos uczę ?

Ja jestem po prostu zakochany w muzyce ,ok mojej muzyce , to że masz 10 lat więcej to super naucz mnie czegoś ?

Z wiekiem uczymy sie pokory Szanowny Panie Freju .....masz jeszcze 10 lat na to ......wszystko przed Toba....

Z wiekiem uczymy sie pokory Szanowny Panie Freju .....masz jeszcze 10 lat na to ......wszystko przed Toba....

No tak ja jescze nie jestem spełniony tak jak ty ,takze zakładam tanie słuchawki ,a za 10 lat sie odezwe hmm no tak ale ty znowu bedziesz o 10 lat do przodu ? to kiedy sie spotkamy ?

No tak ja jescze nie jestem spełniony tak jak ty ,takze zakładam tanie słuchawki ,a za 10 lat sie odezwe hmm no tak ale ty znowu bedziesz o 10 lat do przodu ? to kiedy sie spotkamy ?

Chyba nie w tym zyciu Panie Freju....no chyba ze wierzysz w reinkarnacje:)

vice versa

No to dawaj te ważne klimy ?

Wlasnie o to chodzi żeby włsne doświdczenia pisać, jeden czy drugi niech wyrwie z tego 10% i juz jest mądzrejszy czy nie tak jest i nie po to to forum ?

OGólnie rzecz biorąc wydaje mi się że to trafo jest małe zdecydowanie za małe , tutaj znowu sorry pochwale hegla bo jest trafo na 40% skrzynki zajmuje , według parametrów producenta 1kw ,ale znowu nie wiedziec czemu ,ale nie czuje sie tego az tak jak np w Nad c372 czy c370 , bo moc jest tam bardziej jak by odczuwalna ,tylko z jakością dzwieku już jest gorzej ,mniej bardziej mało wyrafinowany jest to przekaz

To tez mówię , dlatego troszke mnie to nie przekonuje do zakupu chyba arcama , bo to jako drugi syetem miało by być , ale drugi to nie oznacza że ma byc gorszy , ma byc tak samo dobry ale inny i napędzic podłogowe kolumny ,ale z rezerwą ,nie cierpie braków ma byc swoboda

Toroid w A38 jest wielkością podobny do tego, co siedziało w NAD C350 - 2x50/8.

Te fotki sam robiłes czy to z neta ,bo dobrej próby są ?

To tez mówię , dlatego troszke mnie to nie przekonuje do zakupu chyba arcama , bo to jako drugi syetem miało by być , ale drugi to nie oznacza że ma byc gorszy , ma byc tak samo dobry ale inny i napędzic podłogowe kolumny ,ale z rezerwą ,nie cierpie braków ma byc swoboda

Te fotki sam robiłes czy to z neta ,bo dobrej próby są ?

Słuchałeś już jakiegoś arcama ?

Miałem taki dziwny jeden z pierwszych kina domowego delta chyba 260 taki z prologik ,ale miał tez wersję stereo i grało to przyzwoicie na monitorach heco jaks tam bieda była nie pamietam , no i 2szt cd miałem 73 i 82 też przyzwoute na owe czasy odtwarzacze bo przesiadałem się wtedy z Nadów 540i i kilku jescze innych ,i co zauważyłem podobna klasa w sensie półka ale arcam je troszeczke zmiażdżył jakością , dlatego pomyslełm o piecyku od tej stajni i czaiłem sie na A90 z allegro ale gość sie uparł i nie chciał zejść chore 100pln i dla zasady nie kupuję od takich ,poczekam

Jak ładnych parę lat temu tuningowałem swoją Alphę 10 to przez pewien czas zasilałem ją trafem EI wywalonym na zewnątrz i to dopiero pokazało różnicę w stosunku do toroida...grało to kapitalnie otwartym ,przestrzennym dźwiękiem ,sami zobaczcie jak zasila wzmaki Vitus,Accu i paru innych,różnica jest naprawdę spora,no ale sporego ei do a38 nie wsadzimy...

vice versa

No to dawaj te ważne klimy ?

Wlasnie o to chodzi żeby włsne doświdczenia pisać, jeden czy drugi niech wyrwie z tego 10% i juz jest mądzrejszy czy nie tak jest i nie po to to forum ?

Ty nie piszesz o doswiadczeniach a o tym co masz i wiesz ze to co masz jest najlepsze ......startujesz do Lukrina ktory ma klocki w cenie niezłej gabloty ....piszesz ze ktos nie ma pojecia...bo jak ktos sie niedawno zalogował to znaczy ze swiezak i guzik wie .....masz tak chrzanic to lepiej omijaj mnie szerokim łukiem .....nie jestem zwolennikiem dacow i nie bede ...po stokroc wole oryginale płyty i tyle ......

A kolega co powtórki robisz z rozrywki ,powielasz posty , i zarejestrowany od wczoraj hmm policja fbi czy ki tam wie , szukasz wiedzy informacji ,to pisz co boli :)

Ty nie piszesz o doswiadczeniach a o tym co masz i wiesz ze to co masz jest najlepsze ......startujesz do Lukrina ktory ma klocki w cenie niezłej gabloty ....piszesz ze ktos nie ma pojecia...bo jak ktos sie niedawno zalogował to znaczy ze swiezak i guzik wie .....masz tak chrzanic to lepiej omijaj mnie szerokim łukiem .....nie jestem zwolennikiem dacow i nie bede ...po stokroc wole oryginale płyty i tyle ......

Tania prowokacja , ty startujesz to dwa nie patrzyłem co ma lukrin to 3 , wolisz płyty czy musisz ? po 4 nie opowiedziałeś na pytanie ,po piąte chrzanisz to ty

Lucrin nie znam człowieka hmm , nie pamietam żebym startował do kogoś , ale jak juz tak cisniemy panie nowy , to po pierwsze odpis na pytanie , bo nie sądze żebys był wielkim fanem od wczoraj firmy arcam ? , pisze o swoich doświadczeniach i zachwalam swój system bo uważam że jest dobry i warto w to uderzać , jak bedziemy wszyscy po zamykani w sobie to nikt sie tutaj nic nie dowie , warto tez przestrzegać nowo kupujących aby nie moczyli kasy w czymś co nie jest dobre doskonałe ,a nie raz cza wydać krocie , i kolego nie podoba ci sie to nie pisz i nie powielaj pustych postów i nie prowokój taniej bajery , bo uwazam że jesteś własnie chyba nie jesteś nasz

A kolega co powtórki robisz z rozrywki ,powielasz posty , i zarejestrowany od wczoraj hmm policja fbi czy ki tam wie , szukasz wiedzy informacji ,to pisz co boli :)

Tania prowokacja , ty startujesz to dwa nie patrzyłem co ma lukrin to 3 , wolisz płyty czy musisz ? po 4 nie opowiedziałeś na pytanie ,po piąte chrzanisz to ty

Lucrin nie znam człowieka hmm , nie pamietam żebym startował do kogoś , ale jak juz tak cisniemy panie nowy , to po pierwsze odpis na pytanie , bo nie sądze żebys był wielkim fanem od wczoraj firmy arcam ? , pisze o swoich doświadczeniach i zachwalam swój system bo uważam że jest dobry i warto w to uderzać , jak bedziemy wszyscy po zamykani w sobie to nikt sie tutaj nic nie dowie , warto tez przestrzegać nowo kupujących aby nie moczyli kasy w czymś co nie jest dobre doskonałe ,a nie raz cza wydać krocie , i kolego nie podoba ci sie to nie pisz i nie powielaj pustych postów i nie prowokój taniej bajery , bo uwazam że jesteś własnie chyba nie jesteś nasz

no spoko przestrzegac tak doradzac tak ale chwalic hm to nie przystoi Freju ....to ze Tobie sie to podoba nie oznacza ze komus siadzie ....byc moze u Ciebie ten hegel sie u Ciebie zgrał......z kolumnami jakies tam pro acki ....ale kumpel słuchał to audio phisic i pupska nie urwało ....lepiej zagrało to z c372....takze byc moze u Ciebie jest super ....ok .....ale jak wiesz kazdy woli co innego jeden pomarancze a drugi kozy z nosa.......wole płyty .....nie jakies tam flacki z neta ....to nigdy nie podskoczy dobrze wytłoczonej płycie ...takie jest moje zdanie .....a chrzanie o czym niby?//////piszesz ze dojrzałes hm?do czego?????do sciagania flackow z neta??????:):):):):):):):):):)

ok

no spoko przestrzegac tak doradzac tak ale chwalic hm to nie przystoi Freju ....to ze Tobie sie to podoba nie oznacza ze komus siadzie ....byc moze u Ciebie ten hegel sie u Ciebie zgrał......z kolumnami jakies tam pro acki ....ale kumpel słuchał to audio phisic i pupska nie urwało ....lepiej zagrało to z c372....takze byc moze u Ciebie jest super ....ok .....ale jak wiesz kazdy woli co innego jeden pomarancze a drugi kozy z nosa.......wole płyty .....nie jakies tam flacki z neta ....to nigdy nie podskoczy dobrze wytłoczonej płycie ...takie jest moje zdanie .....a chrzanie o czym niby?//////piszesz ze dojrzałes hm?do czego?????do sciagania flackow z neta??????:):):):):):):):):):)

Mam cos opóznione transfery bo znowu dostałem powielony post , ale jest poprawka , tak żeby nie zaśmiecać tommy buziaki Edytowane przez freju
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.