Skocz do zawartości
IGNORED

Wypadek M. Zientarskiego

Robert Gdansk

Rekomendowane odpowiedzi

=> electro

Ale ja nic takiego nie piszę, naprawdę nie rozumiesz...przykre....

Jedno pytanie - czy jeśli nie byłoby hopy byłby ten wypadek ? Ja nie mówię wszyscy by tam zpierdalali, ja nie bronię Zientarskiego, ja wykazuję coś zupełnie innego a co ? - to mozna poczytać w moich postach :)

>a ty skad wiesz jaka to byla predkosc?czy myslisz za Zientarski nie znal tego uskoku?ze dorwal sie

>do nowego ferrari i przykozaczyl?

?tomuś, podobno zajmujesz się samochodami... Widziałeś Ty tak "rozjechany' samochód na szczątki przy wypadku z 50 km/h ? Proponuje więcej realizmu a mniej wybuchów emocji związanych z 'linią polityczną".

Zyzio

ale z faktami sie nie dyskutuje, droga byla jaka byla, proponujesz mi myslenie magiczne, a myslenie magiczne (co by bylo gdyby czegos nie bylo) nie przystoi mezczyznom, jest to domena dzieci i czesci kobiet...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Tak rozjechany samochód przy uderzeniu bocznym mógłby być nawet wtedy gdyby w momencie uderzenia było 100 km/h, nikt nie mówi że jechali 50 km/h, ale też nikt nie wie czy na pewno było 200- mogło być np. 150 km/h, na oko prędkosci nie zmierzysz, mozna jedynie pwoiedzieć, ze na pewno była znacznie przekroczona.

maciek_m

o mnie | ignoruj | PW

stat: 97 / 235 / 0 1 Mar 2008, 22:15

Tomek,

mamy prawo żądać płaskich dróg

ale nie po to, żeby ferrari mogło rozwinąć się do pełnych 300 km/h

Dobrowolski pobil supra rekord polski 361km?h na szosie,na berlince.

coz to takiego nadzwyczajnego miec drogi z odcinkami,gdzie mozna sobie przycisnac,tak jak w niemczech.co w tym dziwnego???

zyzio,

już ktoś to napisał - jakby nie było hopka to mógł być pies

albo 15-latek, który by sobie skracał drogę z osiedla po jednej stronie drogi na Służewiec po drugiej

to jest MIASTO

'Owszem, jechał za szybko, ale główną przyczyną była tak czy siak zdradliwa nawierzchnia, na której od lat dochodzi do tragedii' NIE ZGADZAM SIE PRZYCZYNA BYLA GLUPOTA

'Ale zaprawdę powiadam wam, ze każdemu, który tak się puszy na tym forum, że przenigdy tak by nie pojechał na tej drodze, gdyby dostał w łapy Ferrari mogłby przydarzyc się identyczny incydent...bo coś by go podkusiło.....' BZDURY

'Bezposrednia przyczyna - gdyby nie było uskoku mógłby ciąć 250 i nie wyleciałby, a to ze przegiął Robert ujął w swojej wypowiedzi, ludziska czytajcie całość ze zrozumieniem, bo czasami mi sie wydaje że nic a nic nie kumacie :))))'BZDURY

=> Tomek

W Niemczech takie drogi i takie auta sa po to by własnie czerpać przyjemnosć z jazdy, ale nie wszyscy to rozumieją, bo dla nich ten kieroca w Mercu to po prostu zabójca i samobójca w jednym.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jar1

o mnie | ignoruj | PW

stat: 1572 / 7049 / 0 1 Mar 2008, 22:20

>a ty skad wiesz jaka to byla predkosc?czy myslisz za Zientarski nie znal tego uskoku?ze dorwal sie

>do nowego ferrari i przykozaczyl?

?tomuś, podobno zajmujesz się samochodami... Widziałeś Ty tak "rozjechany' samochód na szczątki przy wypadku z 50 km/h ? Proponuje więcej realizmu a mniej wybuchów emocji związanych z 'linią polityczną

czemu jak nie masz argumentow,to sprowadzasz to do linii politycznej?

co do tego co widzialem,to widzialem auta na pol rozerwane,w zaleznosci od uderzenia.

i kolejna sprawa,uderzenie boczne w takim aucie jak ferrari ,mysle ze juz od predkosco 50-60km/h jest smiertelne.

a pozatym pozar dokonal dziela,temu auto tak wygladalo .

a największa przyjemność, to spalony kolega

a jeszcze większa, że mnie się udało

śmierć frajerom, co mają niefart

k**wa, wysiadam

zyzio, tacy jak ty powinni robić za kierowców w crash-testach

na płaściutkich drogach

spadam stąd

=> maciek_m

Gdybać, mozna zawsze, pies, kamień, starucha... a jak Ci samobójca wlezie na maskę przy 50 km/h i go zabijesz....też czułbyś się winny.....wszystkiego nie przewidzisz.....

Ja piszę o tym konkretnym incydencie - nie ma hopy - nie ma wypadku - proste :)

jest odwrotnie niz wielu pisze tzn.im lepszy samochod tym wieksze stawia wymagania kierowcy, dlatego podawali niedawno w stanach ze odsetek rozbijanych 'muscle cars' czyli samochodow wielkiej mocy zwieksza sie, bo ludzie sa coraz bogatsi, stac ich na super auta , ale nie potrafia nimi jezdzic, w skrocie chyba o to chodzi, i nie ma co wybielac 'rajdowcow', kazdy popelnia bledy za kierownica, niestety niektore kosztuja zycie, a mozna rownie dobrze jezdzic bardzo ostroznie i miec czolowke z 'rajdowcem' , ktorego wyrzucilo z przeciwleglego pasa ruchu na zakrecie, niestety gina tez niewinni, to jest najbardziej tragiczne...

to jest właśnie ta różnica

samobójca, to facet który chce umrzeć

50 km/h, to prędkość, przy której czujny kierowca jest w stanie zminimalizować skutki wypadku

gadasz, jak 15-latek

"zrzućmy krzesło z 10 piętra. na dole pewnie nikogo nie będzie"

ja, jak potrzebuje adrenaliny to idę pograć w siatkówkę

inni wsiadają w motolotnię

jeszcze inni bawią się na bungie

i do tego momentu absolutnie jest "kul"

ale są też tacy, co na Puławskiej testują, na co stać Ferrari

i tego nie trzeba komentować

Dobra Panowie

Nie kwestionuje głupoty Zientarskiego ze popierdzielal autem o zawieszeniu sztywnym jak beton ktore WYMAGA dobrej nawierzchni po drogach ktore na bryczki sie nadaja. JEGO WINA GLUPOTA I PROBLEM

Nie kwestionuje tego ze jak by jechal 50km/h to moze by sie na wymianie felg skonczylo.

Probowalem w tym watku pokazac jak sluzby drogowe dbaja o nas- kierowcow. Przeciez ten uskok nie powstal 2 dni przed wypadkiem. Jest tam od kilku lat skutecznie wkurwiajac ludzi tam jezdzacych i JEST POWODEM co najmniej 3 OFIAR SMIERTELNYCH !!!!!!

ALE NIE ...MOSCI POPRAWNI KRZYCZA " PREDKOSC PREDKOSC GLUPOTA I BRAWURA" i jakos tego zaniedbania ze strony sluzb drogowych nie widza. Widza tylko szalencow ktorzy chca przemieszczac sie ze srednia predkoscia zblizona do europeskich. No coz ...

Natomiest tego widac przyzwyczaili sie iz podatek z paliwa idzie w kieszenie rzadzacym a my mamy sie wogule cieszyc ze POZWALAJA NAM jezdzic.

Krotko mowiac - nie dziwie sie ze w tym kraju jest h*jowo.

SAMI WY OBYWATELE RP porzadni az do bólu pozwalacie robic z siebie wała. Krzyczycie na tych co jezdza szybciej od Was zapominajac ze np w niemczech dzieki sieci autostrad przejazd 50km twa 20min. I wtedy kazdy w terenie zabudowanym jezdzi nawet 30km/h jak jest znak. Bo za 300m ma zjazd na autobane i leci 160km/h. Jaka ma srednia?? Co mosci PANOWE? Proponuje tutaj kazdego by przejechal polske przepisowo. Wzdłuz i wszerz..

Jak go kurwica nie zaleje to z nudów zasnie i zabije niewinne dziecie na przystanku....po 24 godz jazdy.

Zycze rowniez kazdemu z tych poprawnych by trafil na takiego suprisa drogowego. Nawet jadac przepisowo...by mu rozwalilo koło albo wachacz urwalo. Moze wtedy zrozumie ze takie rzeczy sa niedopuszczalne.

Ze koleiny na wiekszosci dróg krajowych sa powodem wypadkow z pierwszych stron gazet. Bo na aquaplaning nie ma mocnych nawet jak jedziesz 70km/h.

Ze wjazd w kałuze moze skonczyc sie tragicznie bo pod nia moze byc wyrwa 1m w asfalcie.

Wtedy to predkosc bezpieczna zmienia znaczenie.....

ale zaraz bedzie znowu z uporem maniaka, nie byloby hopki nie ma wypadku i tak w kolko, takze trzymajmy sie wszyscy cieplo, uwazajmy na drogach, bo jak widac trzeba sie pilnowac...

Robert

WIDZĄ

podejrzewam, że znakomita część wypadków w Polsce to wina drogi, a nie kierowcy

ale zyzio mówi, winę ponosi:

1. droga

2. kierowca

a ja twierdzę:

1. kierowca

2. pasażer (chyba że krzyczał "wypuść mnie idioto z tego samochodu!")

3. właściciel auta

4. ojciec kierowcy

5. droga

Robert,

żeby była jasność

moim zdaniem winny głupocie kierowców w tym kraju jest przede wszystkim ... kraj

bo produkuje bzdurne przepisy, które uczymy się lekceważyć od dziecka

ale tu mamy do czynienia z potworną prędkością i 37-letnim doświadczonym specjalistą od samochodów

co tu dodać?

zapomniałem... hopka

Guzik prawda. Jeżdżę już ponad 20 lat i większość tragicznych wypadków, jakie widziałem wynikała głównie z głupoty i brawury kierowców a nie z powodu kiepskich dróg.

A że drogi są w kiepskim stanie i są niebezpieczne - to również prawda. Ale jak widzę kretyna, który wyprzedza jadąc pod górę i zakłada, że z przeciwka nikt nie wyjedzie - to sama droga nie ma tu nic do rzeczy.

Sposób jazdy i prędkość należy dostosowywać do drogi - ona się nie dostosuje.

Robert Gdansk

ale stan drog jest poza dyskusja, tego nie zmienisz, to jest stale, trzeba tak jezdzic zeby nie dac sie zabic, a to jest niestety pochodna predkosci, wszystko co sie dzieje z samochodem to pochodna szybkosci, przy 50-u w miare wprawny kierowca wyprowadzi samochod z poslizgu, przy 100-u dobry, przy 150-u najlepszy, ale widzisz nikt sie nie przyzna do tego ze nie umie dobrze jezdzic samochodem , bo to wstyd:)) kazdy mial mokre plecy wiele razy za kolkiem z roznych powodow, a ten wypadek to po prostu nie mial prawa sie stac, tak po prostu nie mozna , w zadnej sytuacji...widzialem mase trupow przy mniejszej szybkosci...

jar1, 1 Mar 2008, 22:50

>Sposób jazdy i prędkość należy dostosowywać do drogi - ona się nie dostosuje.

Liznałem troche sportów samochowych. W tej chwili buduje auta do szybszej jazdy. Znam sie troche na zawieszeniach itd...

Zmartwie Cie poniewaz wiekszosc dróg II kat nienadaje sie nawet by jechac 70km/h BEZPIECZNIE.

Niektore I kat pozwalaja na troche wiecej ale za to zaraz mamy auta z videofilmowaniem gratis (uwaga pirat)

Twoim tokiem rozumowania nie powinienem wiecej niz 30km/h jechac np wjezdzajac do gdanska od strony pruszcza (ograniczenie do 50km/h). Sa tam takie dziury i wyrwy ze w kazdym deszczu gdyby cos lub ktos wybiegło mi przed maske to dzieki systemom ABS droga hamownia by sie tak wydłuzyla (kolo wiecznie sie odrywa od podłoza) ze BEZPIECZNA PREDKOSC tam to naprawde max 2gi bieg i to bez wiekszego gazu....

Mysle ze to bylby paraliz komunikacyjny...

I teraz syt: jedzie czlowiek 60km/h wbiega mu dziecko 20m przed maska. Normalnie by sie zatrzymal na ok 15m ale dzieki dziurom ABSy szaleja i auto leci dalej...jest wypadek....znowu bedziesz obwinial kierowce?

JA MYSLE ZE DROGI POWINNO SIE DOSTOSOWAC DO DZISIEJSZYCH SAMOCHODÓW.....bo to co jest to skandal. I nie bylo by problemu.

Robert Gdansk, 1 Mar 2008, 23:04

Nie rozumiemy się. Ja też wymagam i chcialbym, że by drogi były super.

Ale.... Wiedząć jakie są zaczynać jechać, zapominając o tym, jest głupotą. I to śmiertelną.

JA MYSLE ZE DROGI POWINNO SIE DOSTOSOWAC DO DZISIEJSZYCH SAMOCHODÓW

ja bym poszedl dalej, umiejetnosci kierowcow trzeba dostosowac do dzisiejszych samochodow

oprocz tego oczywiscie pensje powinny sie dostosowac do naszych wymagan, wyglad dziewczyn na ulicy BEZWZGLEDNIE powinien dostosowac sie do naszych wymagan, WSZYSTKICH dziewczyn itd,itp.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.