Skocz do zawartości
IGNORED

www.audiohobby.pl

lancaster

Rekomendowane odpowiedzi

lancaster

>jacch spoko. Ja tu pisac nie będę, będe tez nalegal na usuniecie wszystkich moich wpisów.

Lancaster, jeśli ty nie będziesz już tu więcej pisał to ja jestem dziewica orleańska.

Po 1-dniowej karencji dostałbyś turbo pierdolca z przerzutką z wszelkimi możliwymi powikłaniami. Tylko widzisz sęk w tym że nic to twoje pisanie nie warte...

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

>Lancaster, jeśli ty nie będziesz już tu więcej pisał to ja jestem dziewica orleańska.

>Po 1-dniowej karencji dostałbyś turbo pierdolca z przerzutką z wszelkimi możliwymi powikłaniami.

>Tylko widzisz sęk w tym że nic to twoje pisanie nie warte...

Dobre :)

maciek_m, 28 Lut 2008, 18:39

>kolega iceman, to widzę z loży szyderców kolegi mulsa?

>

>hehe, haha i hihi

>

>i też tak jak on robisz to BEZINTERESOWNIE?

Przepraszam. Nie mogłem się powstrzymać :-)

Ja nic nie robię bezinteresownie ;-) Tak już jest w tym fachu ;-)

Troszkę ironiczne moje wpisy, ale tak bez złośliwości, poważnie, tylko tak z przymróżeniem oka. Mam sporo kolegów zgrywusów i tak czasami sobie dogryzamy nawzajem, ale w żartach i nikt się nie obraża. Toteż moje wpisy też w tym tonie.

:-)

Dla tych co boją się komercji jak diabeł święconej wody:

Lancaster na początku strony cytował informatyka który tworzy nowe forum. Otóż chodzi o mnie, czyli jednego z Was, może nie tak aktywnego ale obecnego forumowicza. Wobec tego także strona techniczna projektu będzie tworzona z pasją, osobiście deklaruję chęć opieki nad kodem forum wraz z jego rozwijaniem (bez moderacji i administracji ewentualnym serwerem dedykowanym).

Prace są już zaawansowane, szczęście w nieszczęściu że idzie weekend - dużo czasu na pracę, jeśli nie będzie nieoczekiwanych problemów to uda się całość uruchomić na początku przyszłego tygodnia, ale jak we wspomnianym cytacie, trzeba się będzie liczyć z drobnymi awariami i niedociągnięciami.

Projektując funkcjonalność i ergonomię trzymałem się w miarę możliwości AS tak aby nie trzeba było zmieniać podstawowych przyzwyczajeń.

Pozdrawiam,

zhornik

zhornik, 28 Lut 2008, 18:45

>Dla tych co boją się komercji jak diabeł święconej wody:

>

>Lancaster na początku strony cytował informatyka który tworzy nowe forum. Otóż chodzi o mnie, czyli

>jednego z Was, może nie tak aktywnego ale obecnego forumowicza. Wobec tego także strona techniczna

>projektu będzie tworzona z pasją, osobiście deklaruję chęć opieki nad kodem forum wraz z jego

>rozwijaniem (bez moderacji i administracji ewentualnym serwerem dedykowanym).

>

>Prace są już zaawansowane, szczęście w nieszczęściu że idzie weekend - dużo czasu na pracę, jeśli

>nie będzie nieoczekiwanych problemów to uda się całość uruchomić na początku przyszłego tygodnia,

>ale jak we wspomnianym cytacie, trzeba się będzie liczyć z drobnymi awariami i niedociągnięciami.

>

>Projektując funkcjonalność i ergonomię trzymałem się w miarę możliwości AS tak aby nie trzeba było

>zmieniać podstawowych przyzwyczajeń.

>

>Pozdrawiam,

>zhornik

No tak - tylko czy jest sens już myśleć o ewakuacji gdy jeszcze nic się złego nie dzieje? czy to nieco nie przedwczesne? A dwa bliźniacze fora to jednak przesada nieco.

Iceman,

to nie o to chodzi

ja na przykład, jeśli mam wybór, to nie mam ochoty działać w ramach spółki akcyjnej

nie mam nic przeciwko zarabianiu przez ludzi pieniędzy

ale jeśli mogę nie być częścią koncernu, to wolę nie być

świat korporacji bardzo mnie nie kręci

>> Iceman

Powienieneś zauważyć że prace nad serwisem z mojej strony trwały już od jakiegoś czasu. Tyle że dzisiejsze wydarzenia zmieniły moje podejście i motywację z dwóch względów:

1. Część kolegów forumowiczów nie chce dalej być na AS

2. Perspektywa zdobycia wielu userów na autorskim serwisie - nie chodzi tu o pieniądze ale o wieeeelką satysfakcję, podobną jak ze zbudowanego własnoręcznie i docenionego powszechnie sprzętu.

Gdzie Ty będziesz pisał - Twoja sprawa. Zostaniesz pewnie tam gdzie merytoryczna dyskusja będzie na lepszym poziomie. Oby to było nowe forum :-)

Witam

Problem przejścia na nowe forum jest raczej w tym, że na AS jest juz pożądna baza danych, archiwum z masą dobrej informacji, nowe forum tego nie ma, więc oprócz rozmów nic jeszcze zawierać w sobie nie będzie...

Jednakże zobaczymy pozyjemy jak sie sprawa rozwinie, ja czekam ;)

Pozdrawiam wszystkich! ;)

>> p.f.pawlikowski

Trzeba by zobaczyć jaki jest status prawny wpisów na takim forum. Jeśli nie są one związane z właścicielem serwisu to mógłbym napisać program-robota który by to wszystko pobrał, i stworzyć na nowym serwerze archiwum AS bez możliwości edycji - dyskusja toczyła by się na forum które teraz tworzymy.

Także jedynym problemem a w zasadzie niewiadomą jest prawo...

Przypomina mi się historia forum tweak.pl, gdzie po podziale na forum tweak.pl oraz purepc.pl (przy jednak dosc ostrej konfrontacji) doszlo takze do sklonowania bazy danych. uzytkownicy wybrali niemalze jednogłośnie jedno forum, purepc.pl, tweak.pl upadł...

Jeśli prawdą jest że portale są traktowane jak gazety a my - piszący w takim razie jak dziennikarze, to znaczy że Lukaszenko rabnął nas w rogi...

Mowa była że portal jest non-profit. A tu sru i nagle Lukaszenko ma zysk a my g....

Lancaster - może by tak wyciągnąć od niego tę kasę! Przecież to nędzne forum stało się rynkowym towarem tylko dlatego że przyciągało dyskutantów różnej maści, a nasza była w tym niemała zasługa :)

Patrząc obiektywnie jakiś tam Darkul czy McGyver guzik na tym forum znaczą - to tylko małe handlarzyny wciskające kit naiwnym i czerpiące z tego jakieś niewielkie korzyści...

A publikę to robiliśmy MY - Lancaster i tacy jak MY... Kiedy zaczynałem zdanie np. per >głuchy matole

Wszelkie wpisy na AS są własnością ich autorów. Nikt nie podpisywał z wami umowy na przeniesienie praw autorskich na jakikolwiek podmiot. Macie prawo przenieść je na inne forum, jak również zażądać usunięcia ich z obecnego forum, tak samo jak swoich danych osobowych, adresów e-mail itd. To MA wartość rynkową a wy nigdzie nie wyrażaliście zgody na komercyjne wykorzystywanie swoich tekstów i co najważniejsze - swoich DANYCH!

Ludziska, skończcie z tą sraczką, błagam !!! Jak się to Lukarowe forum wysypie, bo się jeden z drugim obrazi, to pozostanie JEDNO WIELKIE NIC. Jeśli nastąpi rozdrobnienie na kilka forów, lancastera i temu podobne, to będzie też kalpa. Uspokoić się wszystkim trzeba i robić swoje. Pozostańmy na audiostereo.pl !!! bez względu na właściciela ...

Działania separatystyczne z pobudek ambicjonalno-uczuciowych jeszcze nigdy się do niczego dobrego nie przyczyniły.

... żeby był jakiś porządek i sens tego wszystkiego nieznanego i tajemniczego, stworzył człowiek bogów, osadził ich w miejscach niedostępnych i ich mocom oddał swój los ...

Zamiast chlopaki zakladac nowe fora, proponuje zawiazac jakies kolko audiofilii i spotykac sie na opowiesci o sprzecie audio pod blokiem, albo w parku, wowczas nikt na tych Waszych rozmowach nie zrobi kasy i nikt Was nie oszuka niecnie, nie bedzie tez zadnych podejrzanych zmian szaty graficznej (no chyba, ze liscie spadna na jesieni i zakwitna ponownie na wiosne), bedzie prosto i tanio, a przede wszystkim zdrowo bo na swiezym powietrzu :D

-> Lancaster - czekam na nowe forum;)

Hmm, fakt że to jest baza informacji niezłą no to co? można by na nowym ( taki pomysł ) zrobić tez dział opinie, tylko teraz było by dobrze jakby ludzie tam ich więcej wpisali, i w jakichj warunkach z czym słuchali, i jak będzie tego sporo i będzie upożądkowane to niebędzie źle;)

Hehehe - jaka klapa??? To zwykły interes! Jak Lukaszenko zrobił biznes na naszym pyskowaniu to my powinniśmy robić tym bardziej!

Ja i Lancaster to jeszcze nic! Te moje ledwie 5700 wpisów (i drugie tyle na bocznicy)

Ale jak się po kasę zgłosi Atops i jego klony oraz Senicz, wtedy Lukar się nie będzie mógł wysrać z mortusu... A SITE S.A. z przybudówkami polityczno-walterowsko-onetowymi naprawdę będzie musiało płacić nam za aktywność :)))

Ja nie widzę problemu z brakiem informacji na nowym forum. Byle tylko forumowicze dopisali a baza szybko się będzie powiększać. Co ktoś zechce znaleźć w starym to sobie wejdzie na audiostereo i poszpera a udzielał się będzie na nowym. Dodatkowo przez jakiś czas jak ktoś o coś zapyta, to nie będzie funkcjonowało odesłanie do wyszukiwarki;).

Ktoś będzie miał pytanie, założy wątek i wszyscy jak jeden mąż mając świadomość że właśnie budują nowe rzucą się w wir udzielania nowych rad, które będą zapełniać nowe forum.

Klują się już nowe projekty do DiY. Myślę, że nowe może "wypalić". Baza z czasem powstanie.

Wiem! Bo sam ją gniotłem... Pomyleńców od brzmienia kabli sieciowych też... Tak samo jak sprzedajne kuwy dziennikarskie... Jeśli Lancaster założy nowe forum tam też będę ich gniótł. Tym razem w imię wspólnego z Lancasterem zysku :)))

>clo2,

>Ja nie widzę problemu z brakiem informacji na nowym forum. Byle tylko forumowicze dopisali

ja myślę że spokojnie dopiszą, choć sam nie mam takiej wiedzy jak inni to chętnie się wyniosę, ważne jest dla mnie że inni chcą się dzielić doświadczeniem i wiedzą,

tutaj może sie okazać ze pojawią sie wpisy jedynie słuszne i będzie jak z pewnym "niezależnym" forum foto, okazało się manipulowane...

Piotr

maciek_m, 28 Lut 2008, 23:22

>spytaj McGywera

a tam, lankaster ma mi zapewnic McGyvera na nowym forum i juz! :D

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.