Skocz do zawartości
IGNORED

Propozycje i uwagi dotyczące Forum

EDDY

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Tak też zibterpretowałem, ale wolałem się upewnić :)

Tak też myślałem, ale wolałem wyjaśnić dla pewności :)

Podoba mi się to nowe określenie zibterpretowałem - może bardziej adekwatne byłoby zBITerpretowałem? :) ;)

• Administratorzy

Ciekawie wyszło, całkiem adekwatne.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:

https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Gość JAudio

(Konto usunięte)

Zdecydowanie brakuje możliwości wyrażenia dezaprobaty na wpisy prezentujące niski (czasami zerowy) poziom wypowiedzi.

Przykład takiej wypowiedzi „merytorycznej” (prawie z ostatniej chwili czyli "njus"):

„…Problem w tym, że niektórzy tego nie kumają i swoje pierdolenie (przepraszam, inne słowo byłoby mniej dobitne) wciskają do każdego tematu. Co gorsza - idą dalej - robią personalne podjazdy bez żadnego powodu i to nie żartem ale na poważnie i dosadnie. A to że ktoś jest ukrytym sprzedawcą, a to kogoś system jest do dupy, a to że to nie ma prawa grać, a to że bla bla bla. Rzygać się chce. …

…. uległa moderacja, która nawet jak da bana delikwentowi to ten zaraz poleci z podkulonym ogonkiem, poliże dupkę, przeprosi i wraca z nową siłą :) Konsekwencji trochę!....

… A jak kilku innych szczekaczy robi jazdy w tematach, to nic się nie dzieje, dochodzi nawet do wyzwisk od fiutów itp….”

Proponuję dać możliwość – np. „wygwizdać go” czyli „-1”

• Użytkownicy+

Zdecydowanie brakuje możliwości wyrażenia dezaprobaty na wpisy prezentujące niski (czasami zerowy) poziom wypowiedzi.

Przykład takiej wypowiedzi „merytorycznej” (prawie z ostatniej chwili czyli "njus"):

„…Problem w tym, że niektórzy tego nie kumają i swoje pierdolenie (przepraszam, inne słowo byłoby mniej dobitne) wciskają do każdego tematu. Co gorsza - idą dalej - robią personalne podjazdy bez żadnego powodu i to nie żartem ale na poważnie i dosadnie. A to że ktoś jest ukrytym sprzedawcą, a to kogoś system jest do dupy, a to że to nie ma prawa grać, a to że bla bla bla. Rzygać się chce. …

…. uległa moderacja, która nawet jak da bana delikwentowi to ten zaraz poleci z podkulonym ogonkiem, poliże dupkę, przeprosi i wraca z nową siłą :) Konsekwencji trochę!....

… A jak kilku innych szczekaczy robi jazdy w tematach, to nic się nie dzieje, dochodzi nawet do wyzwisk od fiutów itp….”

Proponuję dać możliwość – np. „wygwizdać go” czyli „-1”

POPIERAM!!!

kiedyś był pomysł oceny moderatorów

Czas wrócić do pomysłu.

Niektórym podsyłane sugestie w nożyce się zamieniają bo nie sądzę by bywała to tylko bezwiedna głupota.

POPIERAM!!!

Najpierw przemyśl dopiero popieraj.

Obosieczne działanie ma ten pomysł szczególnie jeśli chodzi o modów.

Poza tym prowadzi to zwykłej zlośliwości i zakamuflowanego w cyferkach chamstwa.

Ja nigdy bym np. wladzowi nie dał "-" wystraczy, ze nie dam mu "+".

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość JAudio

(Konto usunięte)

"-" / "+" - to możliwość wyrażenia swojej opinii. Brak oceny to często obojętność. W takim przypadku jaki zacytowałem obojętność jest szkodliwa.

Wszystko może być nadużywane,spaczone. Nie ma rozwiązań idealnych ale niech jakieś będą. Brak ich to jawna zgoda na takie zachowania.

Jeżeli nie "-" to co?

Jeżeli nie "-" to co?

To pytanie raczej do Paltona-bo jesli nie minus to ban na pewno..................to byłoby na tyle.

Jeżeli nie "-" to co?

To nic

Przykład?

" Nie podoba mi się nowa płyta XXX JEST DO BANI"

ocena: 10+ / 10 -

"Bolek jest głupi jak but"

Jaki to ma sens?

• Użytkownicy+

"-" / "+" - to możliwość wyrażenia swojej opinii. Brak oceny to często obojętność. W takim przypadku jaki zacytowałem obojętność jest szkodliwa.

Wszystko może być nadużywane,spaczone. Nie ma rozwiązań idealnych ale niech jakieś będą. Brak ich to jawna zgoda na takie zachowania.

Jeżeli nie "-" to co?

Plusy i minusy gdy kiedyś były to się znosiły, nie było i nie będzie dwóch ocen jeśli do tego by ponownie doszło. Ilość ocen (łącznie + i - ) być może powinna być ograniczona np. do 5 dziennie. Ile może być wpisów wybitnych, lub skrajnie negatywnych? Nie mówimy oczywiście o przypadku, gdzie ktoś uważa jakieś wpisy za głupie tylko ze względu na swoje fobie. Ograniczenie ilości ocen, miałoby właśnie przeciwdziałać takim działaniom socjotechnicznym, bijącym w przeciwnika bez względu na wszystko.

Jednak wydaje się, że w naszym piekiełku, trudno będzie uzyskać rozsądne dawkowanie ocenami. Każdy chce mieć większego, upokorzyć innych, nie szuka się tego co dobre tylko tego co złe. Zawiść, złośliwość i obśmiewanie wszystkich dookoła, to tutaj cnota...

Trzech rolników złapało złotą rybkę, pierwszy miał życzenie - krowę, coby dużo mleka dawała, drugi chciał mieć stado takich krów, a trzeci ... żeby im te krowy zdechły.

W normalnym świecie, byłbym zdecydowanie za wprowadzeniem możliwości pełnego ocenienia. Jednak choćby spoglądając na powyższe wpisy, sam mam wątpliwości...

To nic

Przykład?

" Nie podoba mi się nowa płyta XXX JEST DO BANI"

"Bolek jest głupi jak but"

Jaki to ma sens?

10+ / 10 - = 0

Jednak wydaje się, że w naszym piekiełku, trudno będzie uzyskać rozsądne dawkowanie ocenami. Każdy chce mieć większego, upokorzyć innych, nie szuka się tego co dobre tylko tego co złe. Zawiść, złośliwość i obśmiewanie wszystkich dookoła, to tutaj cnota...

Jak coś gra żle-to nalezy być obiektywnym,a nie popadać w zachwyt-co jest tu często praktywowane.

Czekam na szczerą odpowiedż.

Najlepiej, jak byłyby, tylko minusy, bez żadnych plusów, piwek itp, wtedy każdy uważałby co pisze, aby nie dostać minusa.

nastałby ład i porządek.

Taa, porządek i i ład to by był na pewno,

wynikałby z braku uczestników na tym forum :)

Pozdrawiam

Tomasz

Gość JAudio

(Konto usunięte)

A co mu szkodzi wlepić 3k plusów?

Proszę, wymyślcie sposób aby takie wypowiedzi jaki zacytowałem nie pozostały bez echa.

Plusy i minusy gdy kiedyś były to się znosiły, nie było i nie będzie dwóch ocen jeśli do tego by ponownie doszło. Ilość ocen (łącznie + i - ) być może powinna być ograniczona np. do 5 dziennie. Ile może być wpisów wybitnych, lub skrajnie negatywnych? Nie mówimy oczywiście o przypadku, gdzie ktoś uważa jakieś wpisy za głupie tylko ze względu na swoje fobie. Ograniczenie ilości ocen, miałoby właśnie przeciwdziałać takim działaniom socjotechnicznym, bijącym w przeciwnika bez względu na wszystko.

W normalnym świecie, byłbym zdecydowanie za wprowadzeniem możliwości pełnego ocenienia. Jednak choćby spoglądając na powyższe wpisy, sam mam wątpliwości...

10+ / 10 - = 0

Jeżeli miałyby być powinny być niezależne, niech nie będą anonimowe, niech będą ograniczenia 1+ lub 1-

Gość partick

(Konto usunięte)

bezinteresowna zawiść mu nie pozwoli.

Jeżeli miałyby być powinny być niezależne, niech nie będą anonimowe, niech będą ograniczenia 1+ lub 1-

to nic nie da ponieważ troll będzie minusował wszystkie Twoje wpisy i co wtedy? - wszak mają prawo mu się nie podobać, czyż nie...

Proszę, wymyślcie sposób aby takie wypowiedzi jaki zacytowałem nie pozostały bez echa.

jedyny obecnie dzialajacy sposób to zgłoszenie wpisu do moderacji

wpis jest rzeczywiście wyjatkowo prymitywny

wczesniej juz proponowałem aby przynajmniej w zakladce hi-end ustalic od razu ostre reguły moderacji

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

przynajmniej w zakladce hi-end ustalic od razu ostre reguły moderacji

W zakładkach tematycznych dot. "audio" czemu nie.

Byle nie na zasadzie, że zostaną tylko wpisy Elba (który ma moim zdaniem rewelacyjną "nirwanę") lub porady Q21

Gość rydz

(Konto usunięte)
<br />…. uległa moderacja, która nawet jak da bana delikwentowi to ten zaraz poleci z podkulonym ogonkiem, poliże dupkę, przeprosi i wraca z nową siłą <br />

Tak, to jest naganny fragment wpisu usera LUKASIQ który przytoczył kolega JAudio

a to jest fragment odpowiedzi w tej kwestii Moderatora CIR.

TEKSTY O LIZANIU D**PY PROSZĘ KIEROWAĆ DO WŁAŚCICIELA WĄTKU KTÓRY ZDEJMOWAŁ BANY.

Moderator sugeruje tym samym że zbanowani pisząc na priv do założyciela tematu lizali mu d**pę by zdjął bany.

Pytam się więc,czy to jest godne zachowanie się osoby pełniącej funkcje Moderatora?!

jestes jedyny na tym forum który rozumie to jak rozumie jak równiez czuje podmuchy basreflexu z 3 metrów

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Cir ja cię coraz mniej rozumiem. Najpierw piętnujesz mnie, że zgłaszałem wątpliwe wpisy, a teraz już ma być to jedyna słuszna droga. Zdecyduj się w końcu chłopie czy sam przeglądasz i weryfikujesz zawartość forum czy czekasz, noga na nogę, aż ktoś zgłosi problem.

• Użytkownicy+

palton, minusowanie nie ma zupełnie sensu - a to dlatego, że zaraz jakiś troll usiądzie i wlepi trzy tysiące minusów...

Przeczytaj mój poprzedni wpis, napisałem, że wtedy trzeba by wprowadzić ograniczenie ilości dobowej takich opinii (np. do pięciu).

Gość partick

(Konto usunięte)

Przeczytaj mój poprzedni wpis, napisałem, że wtedy trzeba by wprowadzić ograniczenie ilości dobowej takich opinii (np. do pięciu).

to w niczym nie przeszkodzi abyś dostawał kilkadziesiąt minusów dziennie od forumowiczów, którym gdzieś tam kiedyś podpadłeś - zawiść ludzka nie zna granic, niestety.

Gość JAudio

(Konto usunięte)

Cytując jedną z wypowiedzi starałem się wskazać na jakie postawy nie ma możliwości reakcji bezpośredniej.

Odpowiedź przecież może być jedynie co do merytorycznej treści związanej z tematem. Dodatkowo, próba zwrócenia uwagi jest traktowana jako pretekst do pyskówki. Ocena w formie symbolu tego typu wypowiedzi jest więc chyba jedynym sposobem reakcji.

Rozumiem, że "-" zbytnio kojarzy się z oceną "+", która jest poparciem / akceptacją merytoryczną wpisu..

Osobiście podobałoby mi się przydzielenie "buraka" ( czerwonego :) ).

Rozumiem jednak wszystkie wątpliwości - pozostawienie bez zmian jest najprostsze.

Szkoda. Czasami trudno jest być obojętnym

EOT

Wyświetl postUżytkownik cir dnia 09.06.2013 - 18:37 napisał

przynajmniej w zakladce hi-end ustalic od razu ostre reguły moderacji

W zakładkach tematycznych dot. "audio" czemu nie.

Byle nie na zasadzie, że zostaną tylko wpisy Elba (który ma moim zdaniem rewelacyjną "nirwanę") lub porady Q21

kto miałby merytorycznie moderować DIY i Lampa, może i Analog?

po za Misiomorem i łabądkiem brak Wam kadry

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.