Skocz do zawartości
IGNORED

Muzykalny cd do 3-3,5 tyś

Royber

Rekomendowane odpowiedzi

Dajcie spokój jeden drugiego nie przekona,na razie z propozycji widze że do 3,5 kzł po za meridianem nie padła żadna sensowna propozycja,Marantza 7001 pominę,chyba że mówimy tylko o nowych to jak najbardziej,Musical 3,2 jeżeli jest lepszy od 3,5 bo 3,5 nie wyskoczył wyżej klasą od nowych cd do 3 kzł ( według AV)

annawroc, 7 Mar 2008, 13:34

>nie staram się, tamten wpis nie był skierowany do Ciebie...

Tamten wpis był o mnie, i to publicznie, w tonie kpiny. Zatem fakt, że ktoś inny był adresatem niczego w sytuacji nie zmienia. Wykręcasz kota ogonem.

No, idę na spacerek z dzieckiem.

folab, 7 Mar 2008, 13:36

>Dajcie spokój jeden drugiego nie przekona

Masz rację. Chyba dam se spokój.

>na razie z propozycji widze że do 3,5 kzł po za

>meridianem nie padła żadna sensowna propozycja,Marantza 7001 pominę,chyba że mówimy tylko o nowych

>to jak najbardziej,Musical 3,2 jeżeli jest lepszy od 3,5 bo 3,5 nie wyskoczył wyżej klasą od nowych

>cd do 3 kzł ( według AV)

Brałbym pod uwagę również Linna. A lakże propozycję TomkaL3 (Esound). Natomiast tabelek i rubryczek nie traktowałbym za poważnie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

zlampizować toto zrobić nos dac i za 1/3 kasy otrzymujemy patefon pożerajacy na śniadanie wszystkie wymieniane w wątku.

Ukryta Zawartość

artPaw, 7 Mar 2008, 13:57

>

Ukryta Zawartość

>

>zlampizować toto zrobić nos dac i za 1/3 kasy otrzymujemy patefon pożerajacy na śniadanie wszystkie

>wymieniane w wątku.

Przesada, ale nieduża. Nazwałbym to "hiperbolą artystyczną" ;-)))

Ukryta Zawartość

folab, 7 Mar 2008, 14:00

>trzeba umieć to zrobić

------------

kto nie umie, ten daje do doktora :)

a i tak w sumie zakupem 1/3 przeznaczonego budżetu. Założyciel wątku odnajdzie w nim wszystkie oczekiwane cechy brzmienia.

darkul, 7 Mar 2008, 11:13

>Twój pre i amp miałem możliwość odsłuchać w stolicy u jednego z miejscowych melomanów.

>Do mocniejszego uderzenia może być. Do odsłuchu szerokiego zakresu muzyki już niekoniecznie.

Preamp jest w swojej najnowszej wersji, w końcówce apgrejdowane zasilanie. Jest to inna amplifikacja niż mogłeś słyszeć.

folab, 7 Mar 2008, 14:00

>>trzeba umieć to zrobić

Umieć, to trzeba tylko lutować. Na stronach Łukasza Fikusa jest łopatologiczna instrukcja jak się lampizuje cedeki. W przypadku przetwornika na TDA1541 jest to w sumie dość banalne. W tym 830 jest też wystarczająco dużo miejsca w środku. Co najwyżej się jakieś żeberka wytnie.

Jestem ciekawy jak to może zagrać!? Sam czekam na modyfikację mojego CD820: zostanie zbudowany zupełnie nowy tor analogowy z własnym zasilaniem na toroidzie a oparty na tranzystorach i przekaźnikach - szczegółów dokładnie nie znam ale ma być dobrze.. a nawet lepiej i to za kiklanaście PLN-ów.

Dziękuję za 3 propozycje w trójstronicowym wątku...

Znalazłem recenzję w Audio na temat cd francuskiej młodej firmy Carat 57. Jeżeli rzeczywiście tak brzmi jak wynika z recenzji to jest to strzał w dziesiątkię. A i w cenie się mieszczę. Co o tym cd sądzicie?

Z opisem jest tak,czytam jest tak jak oczekuje jade do sklepu słucham i nie rozumiem dlaczego pisali np. ze świetna stereofonia a dla mnie do du... Nawet jak ktos z kolegów napisze że super to nie wiadomo czy dla niego czy w obiektywnym porównaniu z .....

Mloda firma, ktora nie wiadomo jak dlugo pociagnie. Jesli Ci sie odtwarzacz nie spodoba i bedziesz chcial sprzedac to za produkt takiej firmy nie dostaniesz wiele. Odtwarzacz, ktory wyglada na kolejny chinski produkt w "euro" obudowie. Dla mnie to niw wrozy dobrze. Moze jedna wziac pod uwage cos spradzonego jak na przyklad to:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

tu masz w audio był opisywany ten carat

Ukryta Zawartość

Royber, 7 Mar 2008, 17:20

>Właśnie czytałem tą recenzję. Przetwornik Electrocompanieta, ładna rzecz. Tylko nie wiem jak

>brzmi. Trochę mi się nie uśmiecha brać go bez odsłuchu.

-------------

1 zasada sukcesu:

nie czytaj recenzji.

a druga...

:)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.