Skocz do zawartości
IGNORED

Płyta testowa

fadeover

Rekomendowane odpowiedzi

jesli chcialbym plyte to gdzie wplacic pieniazki?? w "o mnie" fadeovera nie ma nru konta tzn trzeba wplacic przekazem na adres?? moze jednak znajdzie sie nr konta bo to jest duzo latwiejsze:> pozdrawiam i oczywiscie zamawiam plytke jesli nie za pozno

-> mad wpłać na adres - dostosuj się - nie dyskutuj - i nie zadawaj zbędnych pytań.

(Wiele razy o tym było dlaczego, więc badź łaskaw jw. We mnie n-ty raz podnoszona kwestia konta budzi irytację. Pomyśl, czemu właśnie tak jest lepiej, a jak nie znajdziesz odpowiedzi to czytaj wątki. Jak dojdziesz dlaczego tak - nagrody żadnej nie będzie, ale wytarczy, że zaspokoisz swoją ciekawość.

Śledź forum.

Nie jestem złośliwy.

Pozdrawiam.

Gość Urząd Skarbowy

(Konto usunięte)

Czy osoba, która sprzedaje płyty testowe ma zamiar odprowadzić podatek do Urzędu Skarbowego z tytułu dodatkowych dochodów? Bo cena 15 PLN nie jest ceną kosztów wypalenia płytki i przesyłki. Licząc średnio 150 x 15 to nam wychodzi niezła sumka. A kary są wysokie za ukrywanie dodatkowych dochodów.

Właśnie właśnie, drogi Urzędzie Skarbowy, ten Fadeover to od razu mi się taki podejrzany wydał. Brodę nosi jak Saddam nie przymierzając, jakby coś chciał za nią ukryć - ani chybi nieopodatkowane dochody.

A co do tych kolumn, co je w zeszłym miesiącu sprzedałem, Drogi Urzędzie Skarbowy, to proszę mi nie mieć za złe. Ja oczywiście chciałem zapłacić od nich podatek, tylko trochę później. A później jakoś mi się zapomniało...

Urzad Skarbowy->>>

Ja osobiscie mam niedzieje ze osoba sprzedajaca nie odprowadzi podatkow. Bo po co? Urzad skarbowy ma juz dosyc i nie potrzebuje wiecej. Jezeli ma cie manko w kasie to prosze zajac sie tym Prezesami co zarabiaja po 80Kz na miesiac a nie teroryzowac dobrych, pozadnych audiofili.

Pozdr.

“I drink a great deal. I sleep little and I smoke cigar after cigar. That is why I am in the two-hundred percent form” Winston Churchill

=>fade

i masz przerabane ... jak co to ci wysle walkmana do wiezienia bo mam fajnego z mega basem .... buhahahah

A co bedzie jak tez bralem w tym udzial ... o cholera ... walkmana zostawiam dla siebie !!!

Gość Sanepid

(Konto usunięte)

Urząd skarbowy nich sie wali na pysk

Nie zaglądaj komus w kieszeń debilku a jak ci szkoda i nie masz koncepcji na dorobienie paru groszy to ci coś podpowiem wychodząć wieczorem z psem widzę jak facet wyciąga puszki po piwie ze smietnika kiedyś poprosił mnie o papierosa przypalając mu zadałem pytanie jak interes

odpowiedział nie źle 30 do 40 zł za przejście po śmietnikach na moim osiedlu to dobra kasa.

wydaje mi się że jest sposób na zycie dla ludzi takich jak ty

czyli nie zaradnych pokrzywdzonych przez los nie kochanych przez rodziców i opuszczonych przez rozum zastanów się chlopie to jest WIELKA szansa dla ciebie i tobie podobnych zawistnych psów ogrodnika te dwie może trzy godziny dziennie może odmieni twoje życie i zaczniesz doceniac ludzką inicjatywę

Pozdrawiam

Nie mogący zrozumieć ludzkiej zawiści i zazdrości

Gutten->>>

Nie ma juz IRS, teraz sie to nazywa United States Treasury.

Pozdr.

“I drink a great deal. I sleep little and I smoke cigar after cigar. That is why I am in the two-hundred percent form” Winston Churchill

Urząd Skarbowy>

Drogi urzędzie - jak zwykle sie mylisz!!!

Koszt wyprodukowania i przesłania płyty wynosi nie 15 , ale 20 PLN.

A zysk z płyty - no cóż jest tego tak dużo, że nie mam sumienia zarabiać na forumowiczach i ze wstydem przyznaję się do odsyłania mojego zysku

(sześćdziesiąt groszy ) w kopercie , razem z płytą.

=>fadeover

i tak zawsze się znajdzie ktoś, kto stwierdzi, że 1 grosz na każdej płycie zachachmęcisz...

qr**, co za ludzie - cieszcie sie, bo macie po kosztach towar wart wiele więcej - swoją drogą następne produkcje powinieneś zrobić już komercyjnie a nie non-profit, wówczas pozamykałbyś gęby połowie takich "urzędów skarbowych"...

ups, dziś jest dzień bez przeklinania... ;)

sovajazz>

Z całym szacunkiem dla tych którzy nie maja pojęcia o naszym przedsięwzięciu ale wisi mi to co gadają.

A co do komercji to może Masz rację - druga i trzecia płyta ,

lub komplet - 3 razem będe sprzedawał powiedzmy - za 200 PLN-

czyli po cenie płyt jakie spotykamy na zachodzie ?

W zasadzie to już nie moja sprawa ale może zamiast zwracać te 60 gr można by je wpłacić na jakiś szczytny cel. Przy kilkudziesięciu płytach byłoby tego parę złotych.

Przy pierwszej partii nie zdążyłem tego zaproponować.

anlu >

Policz 150 płyt X 60 groszy to tylko skromny ułamek tego co uzbieraliśmy na Pajacyka. Niech lepiej każdy z Was dołoży do tej reszty - no... powiedzmy dychę i będzie więcej. Co Ty na to ?

no to może zróbmy tak - niech cena płyty zostanie bez zmian, a naddatek niech każdy wpłaci w takiej wysokości w jakiej uważa za słuszne - wówczas znów zbierzemy kase np. na Pajacyka... jeśli powstanie taka akcja jak poprzednio to wstępnie poprosze dwie płytki...

jest to oczywiście luźna propozycja, ale gra jest warta świeczki - święta idą, pomyślmy o innych - kasa dotrze do dzieciaków po świętach ale przecież jeść trzeba przez cały rok...

anlu - dzięks za temat!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.