Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  19 członków

Sonneteer Klub
IGNORED

Klub Miłośników SONNETEER

Rekomendowane odpowiedzi

kombinuj Dachowiec kombinuj, póki twe wdzięki nie przeminą...jak na razie na detektywa uczyć się nie powinieneś, to nie ten egz., to nie ten sprzedający...ale kombinuj, kombinuj...a przy okazji nie zaśmiecaj wątku, bo klub jest elitarny...

Dachowiec kombinuje??? Przecież Artiq - sam chciałeś tego Sonneteera ( i jeszcze inny ) niedawno na tym forum sprzedać !!! Teraz juz srebrny Angol pasuje do Zollerów? I... nawet do elitarnego klubu ?!!

chciałem, bo głupi byłem...natomiast widzę, że cała reszta to wszystkowiedzący i niebłądzący mądrale...nie uczą się na błędach, bo ich nie popełniają, ba jeszcze uczą innych...no i co Panowie, powinienem dostać po łapkach?

skąd biorą się tacy ludzie?!...no ale nie dowiem się, bo gdzie mi do Was domorośli detektywi...ech, a miało być tak przyjemnie w klubie...

Ja zapisuję się do klubu jako były właściciel (jajakobyły jednym słowem).

Odtwarzacz Byron - co kto lubi, ja nie bardzo :-)

Orton - bardzo zacne urządzenie do wysokoefektywnych głośników, duża klasa.

Kiedyś z guttenem stwierdziliśmy, że Alabaster to taki trochę Callisto dla uboższych, pod wieloma względami podobna stylistyka, choć możliwości oczywiście nie takie.

qb_1

między innymi dzięki Twoim postom i opiniom postanowiłem posłuchać dłużej Alabastra,

no i mimo, że nie od razu mnie przekonał, to teraz nie widzę nic, czym chciałbym zastąpić ten piecyk...

...może w przyszłości będzie nim właśnie Orton?!...

Czyżbyś już zrezygnował z Pliniusa, którego już podobno zamówiłeś i płynie do Ciebie? YBA Integre też była "super" tylko na parę dni - i dobrze, teraz ja się ną cieszę (choć to bardzo nieładnie podbijać swoją aukcję). Coś za często zmianiasz obiekt swoich westchnień.....

Plinius czemu nie, może kiedyś...ale z tego co wiem, to poluje na niego raczej xniwax,

i jaka aukcja, nie wiem ile razy mam powtarzać, że nie wystawiam na sprzedaż Sonneteera!, ludzie czy już nie można tu dyskutować bez podejrzeń i podtekstów!?!

i nie sądziłem, że tylko ja na tym forum przerzuciłem wiele klocków...reszta jak widzę od lat trwa niezmiennie z tymi samymi sprzętami...:-)

Wyjaśniam, jesli nie pammietasz -

Na aukcji http://allegro.pl/item316963529_yba_integre_rare_audiofilska_integra_bcm_.html kupiłem Ybę (notabene uważam, że to naprawde świetny sprzęcik za rozsadne pieniądze) - po skontaktowaniu sie ze sprzedawczynią dostałem numer telefonu do Ciebie (zgodny z numerem z aukcji Sonneteera) Więc jak widać licytowałeś we własnej aukcji (i po co - Yba sama by się sprzedała). Na pytanie co to za "nowe dziecko" za 3x wiekszą kasę kupiłeś (w opisie aukcji) odpowiedziałeś, że pliniusa i już do Ciebie płynie. Szkoda, bo po prostu kręcisz, a nieżle się czyta twoje posty - niestety teraz jesteś mało wiarygodny. A można było po prostu powiedzieć, że YBA była u Ciebie krótko, ale przegrała z Sonneteerem. Chyba sie trochę zapetliłeś w swoim kręceniu.

Ja poluję na Pliniusa ale mniejszy model SA-50mkIII i tracę nadzieję ;( (rarytas, czy jak?).

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• 4 miesiące później...

Również i ja posiadam Cd Beyron.

I jakoś dość długo już z nim obcuję.W miedzy czasie było trochę innych Cd głównie droższych ale nie przypadły mi do gustu.No chyba,że dzielony parasound 2000 to tak.Jeszcze coś z wyższej półki audio-note i na tym bym zakończył.

Z całą pewnością nie jest za słodziutki czy też cieplutki.Kwestia polega na tym aby całość była odpowiednio dobrana i chciała ze sobą grać.Notabene w ostatnim czasie kiedy miałem do czynienia z różnymi lampami to brzmiały one właśnie mało kolorowo czy też ,że tak powiem za mało było tego ciepełka. W odbiorze były mniej przyjemne i bardziej męczące.A kilka z nich po prostu grało bardzo słabo. Ja lubię posłuchać bardzo długo, jak już mnie weźmie to niemal całe późne popołudnie, aż do godzin nocnych.Gdzie wtedy najlepiej mi się słucha.Ten Cd ma swój charakter i barwę charakterystyczną chyba dla całej serii SONNETTERA.Jak już mowa o Sonnetterze to bardzo podobał mi się wzmacniacz alabaster.Bił na głowę o wiele droższe tranzystory.Pięknie brzmiał jak na tranzystor szczególnie ta jego barwa i niesamowity spokój zawodowca-naprawdę fajne urządzenie.

co do Alabastra zgadzam się z Tobą w 100%,

ja też lubię długie, wieczorne odsłuchy - gdy zapada zmrok muzyka brzmi najpiękniej :-),

a Byrona może uda mi się kiedyś wypożyczyć do testów - firmowe zestawienie może zagrać ciekawie choć nie jest to regułą...

Podobno zestaw sonneterra świetnie wypada na zollerze.Ja kupiłem go od kolegi który miał PS.5,1 i do tego subasy wzmacniacz lampowy Burdiak i grało mu to naprawdę bardzo dobrze.Alabastera słuchałem z trudnymi kolumnami furioso i trochę się na nich męczył ale już na innych było dużo lepiej.

Do Artq.

Co możesz powiedzieć na temat kabli Audioquest GIBRALTAR.Czy nadają się na 18W w SE.Do zestawu dość ciepłego i wielkimi monitorami studyjnymi w obudowie zamkniętej.Widziałem na allegro w dobrych pieniądzach biorąc pod uwagę cenę kiedyś.

-> ArtiQ - za cygaro to dziekuje, ale zapraszam na szklaneczke znakomitego Taliskera ;-)

-> audio - dzieki :-) calosc brzmi rzeczywiscie znakomicie. jesli chodzi o kable to znajac zycie niedlugo zaczne kombinowac i wtedy sie okaze czy The Breeze wytrzyma probe czasu. poki co to on uratowal brzmienie w poprzedniej konfiguracji.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.