Skocz do zawartości
IGNORED

DENON PMA-1520, 920, 720, 520, 320.

denon.dcd.2560

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Grundig High Fidelity

Chciałem go kupić ale sprzedawca był niepewny i odpuściłem sobie, więc nie dane mi było posłuchać tego modelu.

Xavian XN 250 EVO | Sony TA-N7 | Wiim Pro Plus | AQ Midnight 2 | Sun Audio Reference | Tomanek TAP8

• 2 tygodnie później...

Wracając do głównego wątku i różnic między serią x20 i x60, chciałbym uspokić wszystkich tych mniej doświadczonych użytkowników sprzętu stereo (czyli takich jak ja), którzy czytając powyższe posty mogli przestraszyć się nadmiernie "suchego" brzmienia sześćdziesiątek. Kilka dni temu, nie bez obaw, zastąpiłem PMA-320 modelem PMA-560. I oto moje wrażenia. Nie ma się czego bać. Na pewno brzmią nieco inaczej, ale to nie są kolosalne różnice. Sześdziesiątka ma na pewno wyraźniejszą średnicę, co może sprawiać początkowo wrażenie ostrości dźwięku, jednak nie postrzegałbym tego jako wadę. Dzięki temu wiele dźwięków jest wyraźniejszych, a ja sam usłyszałem na dobrze znanych płytach to, czego wcześniej tam nie zauważyłem. Nie będę się rozpisywał nad innymi aspektami brzmienia, tym bardziej, że obydwa moje wzmacniacze są z ciut innej półki i mają inną moc. Więc takie porównanie może nie mieć większego sensu. Chcę tylko uspokoić tych, którzy mogli odnieść wrażenie, że x60 ma wybitnie suchy, pozbawiony ciepła i muzykalności dźwięk. Jak dla mnie jest ok.

• 3 miesiące później...

denon.dcd.2560, 16 Sty 2009, 23:30

>zawsze będę rękami i nogami bronil starych denonów DRA nawet modeli 325r

>czy 335r. to nie jest sprzet audiofilski, nie jest wysokiej klasy (chyba ze mowimy o dra-935r, to

>juz jest NAPRAWDE COS) ale brzmienie tych amplitunerów jest tak swietne, ze z przyjemnoscią słucha

>się ich całymi dniami. kazdemu kto ma taką mozliwosc radze tego spróbowac, chociaz na chwile schowac

>"audiofilskie czepianie sie neutralnosci", i cieszyc się muzyką. dra-x35r i serie zblizone wiekiem

>to potrafią.

No wlasnie. A ja dalej wisze na tym DRA-735R i nadal mam metlik w glowie. Teraz 735R stoja na allegro za smieszną kase, bo chyba cos kolo 350zl. Niedawno bylem u kumpla z tym ampem i wkoncu jego Heco Victa 700 zaczely grac jak nalezy. Ale nie o tym chcialem. Chce troche odswierzyc temat i moze wkoncu znajdzie sie ktos kto porownywal bezposrednio 735r (lub 835r) z jakims pma-980r?

?👈

Widze ze niemcy nieco sie cenia za 735r i 935r

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

• 8 miesięcy później...
  • 3 lata później...

Odkopie temat po kilku latach. Dość niedawno wpadl mi w ręce topowy PMA-1520 z DAC na pokładzie i muszę tu podzielić słowa rozmówców. Bardzo muzykalny piec. Nie znajdziemy tego w poźniejszych wzmakach Denon-a. Jeden z fajniejszych Denonow jakiego miałem. DAC uciera nosa temu w Marantzie PM-75.

?👈

• 1 miesiąc później...

Czyżby wydawał się tobie za ciemny i zbyt mało muzykalny ?

Nie jestem tego w stanie fachowo okreslic,ale czegos mi brakuje...jedno wiem,ze niskich i wysokich jest duzo,nawet az...moze cos mi nie gra ze srednimi,czy detalami.Nie bierzcie mojej opini od uwage,gdyz sie nie znam :) Ale ogolnie wzmacniacz zrobil na mnie super wrazenie :) Teraz zastanawiam sie nad PMA-920,PMA-1060,PMA-900V,PMA-1080R,PMA-1315R Yamahami A-1020,A-1060,AX-700,AX-730, a nawet Sony 550es.Mam tylko metlik od czytania.Wiem,ze chce mocniejszy i wydajniejszy pradowo sprzet.

To jak w tym pma-720 draznia cie wysokie to zastanawiam sie co by bylo z pma-1060... Zdaje mi sie ze te kolumny poprostu tak graja.

Moze nie draznia,idzie to wyregulowac.Skoro kolumny tak graja to musze cos pod nie dobrac,bo chce je zostawic.Chyba trzeba kupowac,sluchac i moze sie uda.Teraz mysle kupic PMA-1315R 500 to dobra cena?? tylko srebrny :(

To jeszcze gorsze od pma-1060. Jazgotliwy, suchy.

Na twoim miejscu celowal bym w jakies cieple kluchy typu maranzt pm-80.

Ukryta Zawartość

chyba,ze zaszalec :)

Ukryta Zawartość

Ten sprzedajacy juz sprzedal niedawno takie pma-1520. Ciekawe czemu znow sprzedaje, bo zdjecia wygladaja na takie same. Co do pma-1520 to wypowiedzialem sie na jego temat kilka postow wyzej.

?👈

ehh...czyli moze po naprawie,a foty z poprzedniej aukcji

to dokladnie z 3 grudnia.ciekawe co padlo.spora kasa aby ryzykowac grzebanego

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

wzmacniacz upadl podczas pakowania i jest uszkodzony

Jak taki wzmacniacz upadł z metra podczas pakowania to nie bardzo jest co naprawiać. Waży nieco ponad 13 kg.

Ściema i tyle.

"cytat usunięty przez moderację" -  Bernard le Bovier de Fontenelle

• 1 miesiąc później...

Tak czy siak sprzedawca jest niepoważny i tyle.

Ten sprzedawca ma 750 pozytywnych komentarzy i 530 ocen sprzedaży na najwyższe oceny. Myślisz, że jest niepoważny czy może właśnie wie co robi jeżeli coś się stało to nie wysyła niepełnowartościowej rzeczy do momentu aż nie sprawdzi co się stało? bo raczej tylu ludzi się nie pomyliło ze swoimi ocenami ale moży Ty jednen wiesz lepiej bo zobaczyłeś to w fusach porannej kawy?

O widze ze uaktywnil sie nasz mily sprzedawca, ktory nie wie czy sprzedaje sprawny sprzet czy nie. Na moje pytanie, czy dziala DAC w PMA-1520, ktory ma w sprzedazy? Dostalem odpowiedz zebym sobie gdzie indziej kupil, bo marudze za bardzo i nie chce mu sie sprawdzac i ze za duzo oczekuje jak za 1300zl. Haha. No i jak kupie wzmak za 50tys to dopiero bede mogl z nim porozmawiac o muzyce i dzwieku tymczasem nasz mily Pan nie zna nawet podstaw, bo nie wie na czym wogole polega podlaczenie transportu cyfrowo pod DACa w PMA-1520, cytuje: "Dla mnie optyk to profanacja...". No i do tego jeszcze "naskrobalem" (czy jakoś tak) sobie 1300zl i chcialbym nie wiadomo co, tymczasem cena wzmacniacza z 1200zl wskoczyla na 1400zl. Kutfa, taki biznesmen, a o 200zl sie szarpie. To o czym my tu rozmawiamy?

Albo jest jeszcze inna strona medalu. Tzw "rznięcie głupa", bo może kości w tym PMA-1520 są spalone i DAC jest martwy.

Wiec tak jak napisali przedmówcy. Niepowazny facet, odradzam jakichkolwiek kontaktow i biznesow z panem tudik.

?👈

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.