Skocz do zawartości
IGNORED

Kabelki technokratycznie

GuS

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Elberoth

To było chyba w innym wątku, ale prawdopodobnie muls jest chętny, znajdą się na pewno inni. Ale przypuszczam, że nie powinno być problemu z zebraniem ekipy w W-wie. Daj wątek, że robisz taki test, chętnych będzie sporo.

Gdzie Ty zauważyłeś, że u mnie "jak kończą się rzeczowe argumenty, zaczynają się osobiste wycieczki i

odwracanie kota ogonem", konkretnie proszę. Za to Ty byłeś uprzejmy nazwać mnie trollem, tylko dlatego , że mam inne zdanie jak Ty, jak to nazwać dobrze ? Bezinteresowne chamstwo ?

Co co wyzwania, to nie zależy mi, aż tak bardzo, żeby Ci udowodnić coś co zostało już 100 razy udowodnione, w tym celu mogę się przejść gdzieś w Poznaniu, ale jechać do W-wy ?!?

Terrapin

Jesteś bardzo wrażliwy na swoim punkcie, ale kultury to mógłbyś sie ode mnie uczyć. Rozdzielasz epitety na lewo i prawo i jeszcze się obrażasz, jak Ci odpowiem ?!?

Gość

(Konto usunięte)

Zbig

Specjalnie dla Ciebie znalazłem test kabli zasilających, bardzo dobrze udokumentowany:

Wyniki ładnie zebrane w Excelu.

http://www.hydrogenaudio.org/forums/lofiversion/index.php/t45432.html

Bardzo mi się podoba jak soczyście niektórzy potrafią opisywać dźwięk kabla od czajnika elektrycznego, czysta poezja :)))

XYZ-->> kultury od Ciebie??? Na szczęście każdy może przeczytać twoje i moje posty i wyrobić sobie własne zdanie na ten temat. Co do epitetów - przypomnij mi jeden, którym cię obdarzyłem. Mam krytyczne podejście zarówno do twoich poglądów i sposobu ich prezentacji i tyle. W żadnym wątku nie nazwałem cię w sposób niecenzuralny ani pogardliwy, co najwyżej ironiczny...

Ale przypominam, ty zarzuciłeś mi BRAK HONORU. Uważam, że przegiąłeś i domagam się, abyś mnie za to po prostu, jako człowiek rzekomo kulturalny PRZEPROSIŁ. Tu i teraz! Chyba przyznasz, ze do naszego sporu o kabelki takich pojęć jak honor mieszać nie trzeba?

“That which can be asserted without evidence can be dismissed without evidence.” (Christopher Hitchens).

XYZPawel, 4 Maj 2008, 14:58

>Co co wyzwania, to nie zależy mi, aż tak bardzo, żeby Ci udowodnić coś co zostało już 100 razy

>udowodnione, w tym celu mogę się przejść gdzieś w Poznaniu, ale jechać do W-wy ?!?

Daj spokój, to tylko jeden dzień. I do tego poświęcony na jakże szczytny cel, jakim jest niesienie kaganka oświaty - taki ewangelizator jak ty, powinien zrobić to dla samej idei ! Trzeba raz na zawsze pokazać tym wszystkim baranom że się mylą !

A ja jako wstrętny kapitalista jeszcze dorzucam bilet na samolot i 5000zł. Mało ?

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Gość

(Konto usunięte)

Zbig

Kolejny prezent dla Ciebie, przeprowadzony na członkach Bay Area Audiophile Society (BAAS), chyba to są audiofile ? ;) Sprzęt pierwsza klasa i wyniki nadzwyczaj dobrze udokumentowane:

http://www.hometheaterhifi.com/volume_11_4/feature-article-blind-test-power-cords-12-2004.html

Jeszcze jakieś zastrzeżenia ? Krój czcionki nie taki ?

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

High-priced cables are based on voodoo science, designed for gullible consumers who are so swayed by their cost, looks, and status symbol appeal that they delude themselves into believing they hear differences when such differences do not exist. The proof that the differences do not exist is that they are neither measurable nor provable in blind testing.

Oto zalozenie naszego guru.

Gość

(Konto usunięte)

Terrapin

>Co do epitetów - przypomnij mi jeden, którym cię obdarzyłem

Proszę bardzo:

"No bo co innego trollować na forum", "Niech się chłopak wykaże",

>Ale przypominam, ty zarzuciłeś mi BRAK HONORU

Owszem, to bo jest nieprawda: "to Ty nam zarzucasz głuchotę i głupotę, to Ty parokrotnie byłeś wobec mnie i innych tu piszących najzwyczajniej podły"

Co chwila mi coś zarzucasz i jeszcze ani razu mi nie dałeś przykładu takiego rzekomego zachowania, dla mnie to widomy znak braku honoru.

Gość

(Konto usunięte)

Elberoth

>Daj spokój, to tylko jeden dzień. I do tego poświęcony na jakże szczytny cel, jakim jest niesienie

>kaganka oświaty - taki ewangelizator jak ty, powinien zrobić to dla samej idei ! Trzeba raz na

>zawsze pokazać tym wszystkim baranom że się mylą !

jeden zmarnowany dzień ? To bardzo dużo.

>A ja jako wstrętny kapitalista jeszcze dorzucam bilet na samolot i 5000zł. Mało ?

Wybacz, ale pewno na miejscu by się okazało, że akurat nie trzymasz w domu takiej kasy, albo drobnych nie masz... Wybacz, ale Ci nie wierzę.

Ale będę Cię trzymał za słowo, ktoś się na pewno pofatyguje w W-wie, ogłoś challenge i wręczysz tą kasę zwycięzcy.

Czekamy na ogłoszenie :)

_Kuba_, 4 Maj 2008, 16:14

>założenie? całkiem rozsądna teza i na razie nikt jej nie obalił.

Tezy zapisanej w Twoim "o mnie" też się w żaden sposób obalić nie da:

"moje ampli kładzie na łopaty i levinsona i konrada johnsona a mój przedłużacz rozwala tarę labs i van den hula"

bo to typowy resentyment.

Bo gdyby naprawdę rozjeżdżał i naprawdę byłbyś zadowolony, to byś się kolego z tym tak nie miał powodu obnosić. Jest tu sporo ludzi mających albo budżetowy, albo stary, modyfikowany sprzęt, można z nimi normalnie pogadać, wymienić doświadczenia, uwagi. Oni nie czują potrzeby ujadania na każdego, kto się ośmieli mieć inne zdanie... A ja całe lata słuchałem muzyki na byle czym i teraz, kiedy mam ochotę wydać swoje własne pieniądze, mam prawo wydać na co chcę i nie mam zamiaru się tłumaczyć.

Bo to nie są zawody! To wszystko służy do słuchania muzyki, tak jak auto służy do jeżdżenia.

“That which can be asserted without evidence can be dismissed without evidence.” (Christopher Hitchens).

XYZPawel, 4 Maj 2008, 16:23

>Terrapin

>

>>Co do epitetów - przypomnij mi jeden, którym cię obdarzyłem

>Proszę bardzo:

>"No bo co innego trollować na forum", "Niech się chłopak wykaże",

------------------------------------------------

-->> przypomnij sobie łaskawie, co to jest EPITET :-) Na pewno powyższe sformułowania nie były grzeczne, to prawda, ale czy ty naprawdę rozumiesz różnicy między zarzuceniem komuś "trollingu" a oskarżeniem o brak HONORU! Czy ja cię w związku z różnicą zdań w sprawie kabelków nazwałem np. zdrajcą ojczyzny albo opętanym żądzą zemsty szaleńcem? Nie, bo wcale tak nie jest i dlatego żądam przeprosin w tej konkretnej sprawie.

-------------------------------------------------

>>Ale przypominam, ty zarzuciłeś mi BRAK HONORU

>Owszem, to bo jest nieprawda: "to Ty nam zarzucasz głuchotę i głupotę, to Ty parokrotnie byłeś wobec mnie i innych tu piszących najzwyczajniej podły"

>Co chwila mi coś zarzucasz i jeszcze ani razu mi nie dałeś przykładu takiego rzekomego zachowania,

>dla mnie to widomy znak braku honoru.

-------------------------------------------------

bardzo proszę, oto cytaty z Twoich postów, fakt, byłeś traktowany bez taryfy ulgowej, ale gdzie ta twoja kultura? Mogłeś się nie dać sprowokować:

"Niezłe trollowisko się robi :))

Jak mi się znudzi to będę blokował. Tak więc chłopaki ostrożnie ze swoimi głupotami, bo będę cierpliwość tracił.

Może sobie kabli posłuchacie albo gniazdek sieciowych ? Słyszałem, że pojawiły się fajne, audiofilskie."

"Jakbyś tak robił jak mówisz, to świat byłby lepszy, na pewno byłoby mniej Twoich ofiar :)"

"Rozumiem, że ni w ząb angielskiego ? Ale cóż, tłumaczyć Ci nie będę..."

a oto twój uroczy i kulturalny post do mnie:

"Biedaku, żal mi Ciebie zawsze będziesz nic nie wiedzącym szaraczkiem, podążającym za jakimś guru :)

Ban za zaśmiecanie wątku :))"

"Hall of fame" baranów rośnie, a rozsądnych postów jak na lekarstwo..."

"A jest w ogóle definicja hi-endu ?

Te zablokowane barany mają jedną: cenę, im wyższa, tym większy hi-end. Koniec definicji."

"Biedne baranki, oj biedne.

Większośc wpisów w tym wątku, to erupcja ciemnoty i kompletny brak samodzielnego myślenia, szkoda."

"Gdy audiofil nie widzi, przestaje słyszeć różnicę :))"

"Cały czas się zastanawiam, po co taki baran jeden z drugim się tutaj wypowiadają"

"te młoteczki które słyszałeś, to w Twoim uchu były :)))"

"Następnym razem, jak zaczniesz pisać, to policz do dziesięciu i weź zimny prysznic, to może Ci się ręce nie będą trzęsły i nie będziesz liter gubił, jak będziesz pisał swoje popierdółki :)) Albo kup sobie jakiś kabel na ochłodę :)))"

"kablarze mają problem psychologiczny, bo słyszą coś, czego nie słychać :))"

Wystarczy? A teraz oczekuję, ze zachowasz się z godnością i przeprosisz za ewidentnie przesadny atak na mnie.

Dobra starczy. Sami tego trolla sobie wychodowalismy. Poda przełamać w sobie to swędzenie łapy, aby mu odpisać, i czas odłączyć go od kroplówki.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

poza całą pyskówką personalną pojawiło się parę ciekawych linków jednak:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

XYZPawel

4 Maj 2008, 16:29

>Elberoth

>Ale będę Cię trzymał za słowo, ktoś się na pewno pofatyguje w W-wie, ogłoś challenge i wręczysz tą >kasę zwycięzcy.

>Czekamy na ogłoszenie :)

Nie ma to jak z wrodzonym wdziękiem publicznie poszczekać, a potem podwinąć ogon i dać dyla.

Brawo, tak trzymaj! Nauka i instynkt zachowawczy dają znać o sobie. Zapraszamy do cyrku na następne przedstawienie:)

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

_Kuba_, 4 Maj 2008, 18:18

>poza całą pyskówką personalną pojawiło się parę ciekawych linków jednak:

>

>

Ukryta Zawartość

Skomentowałem te niewątpliwie ciekawe wyniki, chętnie z kimś sensownym na ten temat bym podyskutował. Piszesz się?

Ukryta Zawartość

Elberoth, 4 Maj 2008, 18:14

>Dobra starczy. Sami tego trolla sobie wychodowalismy. Poda przełamać w sobie to swędzenie łapy, aby

>mu odpisać, i czas odłączyć go od kroplówki.

Masz rację, dla mnie sprawa zamknięta. Myślę, że nie doczekam się i tak przeprosin za ewidentne przegięcie... Do takich gestów trzeba godności i kultury.

Gość

(Konto usunięte)

Terrapin

Jesteś mistrzem odwracania kota ogonem, te wszystkie wyzwiska, którymi byłem obrzucany kwitujesz: "fakt, byłeś traktowany bez taryfy ulgowej", to jest naprawdę śmieszne, ale dzięki że przytoczyłeś moje cytaty, wybrałeś najgorsze, jak rozumiem, wyraźnie widać, że próbuję zachować kulturę, szkoda, że nie przytoczyłeś tych postów na które odpowiadałem, to jest dopiero szambo, cześć usunięta przez moderatora. Wszystkie te cytaty to były odpowiedzi na czyjeś chamstwo.

Wystarczy obejrzeć tylko tą stronę wątku.

A jakieś testy masz na poparcie swoich tez ? W końcu ?

XYZPawel, 4 Maj 2008, 18:36

>Elberoth

>

>Ooo, ogon podwijasz i uciekasz ? Już nie chcesz organizować testu ?

XYZ - Twoja bezczelność jest jednak nieprawdopodobna. I to już ostatni post pod twoim adresem.

Gość

(Konto usunięte)

Terrapin

>I to już ostatni post pod twoim adresem.

I tak nie miałeś nic do powiedzenia w kwestii merytorycznej, oprócz bzdurnych cytatów z ulotek kablarzy, więc mała szkoda.

Może wzorem swoich szanownych kolegów obrzucisz mnie błotem na pożegnanie ?

XYZPawel

czy ty człowieku wiesz co to w ogóle test? ,bo ja myśle,że nie ,tylko piszesz te swoje farmazony,daj sobie na luz,odpusc, bo z tym swoim ampli.. to możesz testowac tylko i wyłącznie wytrzymałość obudowy na lądowanie z wysokości.TROLL..

?

>Skomentowałem te niewątpliwie ciekawe wyniki, chętnie z kimś sensownym na ten temat bym

>podyskutował. Piszesz się?

Możemy założyć wątek o ślepych testach, choć parę już było jak podaje wyszukiwara.

>XYZPawel, 4 Maj 2008, 15:48

>Zbig

>

>Kolejny prezent dla Ciebie, przeprowadzony na członkach Bay Area Audiophile Society (BAAS), chyba to

>są audiofile ? ;) Sprzęt pierwsza klasa i wyniki nadzwyczaj dobrze udokumentowane:

>

>

Ukryta Zawartość

>

>Jeszcze jakieś zastrzeżenia ? Krój czcionki nie taki ?>

Drogi XYZ, dowiedz się proszę najpierw co to jest niepewność pomiaru, zrozum co to jest a potem odpowiadaj, bo czytanie odpowiedzi nie na temat jest doprawdy męczące.

Dla ilustracji przypomnę pewien eksperyment, przeprowadzony dawno temu przez ówczesną elitę naukową. Na dwóch wzgórzach umieszczono reflektory. Włączano reflektor na pierwszym, jak obsługa drugiego zauważyła światło pierwszego natychmiast włączała swój. Na pierwszym stanowisku dokonywano pomiaru czasu do włączenia pierwszego reflektora do ujrzenia światła drugiego. Na podstawie eksperymentu wysnuto wniosek że światło przemieszcza się z nieskończenie wielką prędkością.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.