Skocz do zawartości
IGNORED

Pioneer A-201 i Magnaty

raptor

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem całkiem nowy na forum, przewertowałem tematy do ok 2 lat wstecz ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi, otóż mam wzmak Pioneer A-201 pobór 330W imp A,B 4-16Ohm A+B 8-32Ohm i podłogówki Magnat Monitor 880 140Wat 92dB 4-8 Ohm ( mniejszy brat MM 1000), w specyfikacji magnatów piszą że zalecany wzmak to 30-300Watt, mój pionek ma ok 50-60W przy 8 Ohmach, przy 4 powinien mieć jakieś 80, i teraz noszę się z pytaniem czy wymienić go na jakiś mocniejszy (tylko pioneer) czy mogę grać bez przeszkód, fakt że przy godź 10 juz niezłego kopa daje zestawik, głośniej nie słucham, ale wzmak wyraźnie się grzeje, nie wiem czy tak powinno być, wcześniej grał na altusach 140 (wiem, no comments) na 3/4 gałki nic się nie działo, więc nie wiem szukać czegoś mocniejszego czy zostawić to co mam ( bardzo odpowiada mi barwa pionka, wyostrzona z pożądnym basem, słucham w direct'cie z wszelakimi eq na off, karta w kompie to Audigy palyer + foobar).

Otwarty na wszelakie słowa krytyki, dopiero wchodzę w ten świat ;)

https://www.audiostereo.pl/topic/41315-pioneer-a-201-i-magnaty/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.