Skocz do zawartości
IGNORED

Znajdź różnicę - śłepy test :))

piotrek23

Rekomendowane odpowiedzi

zdecydowanie zgadłem ze A głosniki wbudowane w monitor juz mocno wyeksploatowane nie dały mi szans :( ale podłacze słuchawki od sasiada osobiscie nie posiadam i zobaczymy czy szczerze bede mogł powiedziec ze słysze roznice bo nie mam jakiegos ekstra słuchu tym bardziej absolutnego a przydałby sie tylko w tedy bym nie mogł słuchac czarnej ;)

Gdybyście weszli głębiej na stronę to byście wyczytali, że oba pliki są tekie same i jest to test zmyłka.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Zdzislav, 25 Mar 2008, 20:26

>Ja na b słyszę dokładnie typowe artefakty słabo nagranych mp3.

>

>Czyli świszczenie.

A ja słyszę świszczenie (na początku) w A i B .

na stronie nie ma żadnych informacji, że pliki są takie same.

jest informacja że, są różne.

a tak na prawdę to nikt nie wie jak jest na prawdę.

zreszta jakie to ma znaczenie? liczy sie zabawa w ten audiofilizm ;)) czyli przyjemnosc/rozrywka..

jak ktos dla rozgrywki biega, gra w pilke czy coś innego, to chyba zaraz nikt nie staje przy nim ze stoperem zmierzyc go czy sa dobre wyniki, czy ma postepy itd... ;)

Parodia chłopaki haha, co wy wypisujecie,

zaczynam wątpić w audiofilie

Po co wam te systemy za dziesiątki tysięcy jak i tak nie słyszycie nic na tym, kupujeta chyba dla snobizmu

masakra

>GuS, 29 Mar 2008, 11:57

>wystarczy zajzec do tempów, sa dwa pliki, mozna je skopiowac i sobie odtworzyc poza stroną. Na

>gigaworks T20 creativa z marnej karty laptopa jedno i drugie jest kiepskie

i żadna kompresja nie ma tu nic do rzeczy!

Pasmo >4kHz obu jest osłabione o 30dB w stosunku do podstawowego, o czym ta dyskusja? Tu nie ma co porównywać.

Po czymś takim oba pliki są równie skopane i zarówno 128kbps tu niewiele szkodzi jak i 320 niewieke pomaga. Brak jest linku do pliku źródłwoego wav co uniemożliwia odniesienie się do oryginału.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.