Skocz do zawartości
IGNORED

maly telwizor 19-22 cale

qot

Rekomendowane odpowiedzi

potrzebna mi rada na temat telewizora malych gabarytow ( ma sie zmiescic na szafce w mniejszym pokoju - ok. 12m2 )

myslalem o jakims 19-24 cale, najlepiej wysokiej rozdzielczosci z dodatkowym wejsciem DV-I do kompa Podlaczony bedzie do kablowki, taniego odtwarzacza dvd i czasem jako "wiekszy monitor do gier" dla dziecka.

podpowiedzcie co wybrac...

https://www.audiostereo.pl/topic/41349-maly-telwizor-19-22-cale/

Polecam Samsunga monitor z funkcją tv

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Albo coś takiego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Kupiłem taki córce i jest ok. Podłaczone DVD, a zaniedługo będzie dekoder Polsatu. Próbowałem już na Polsacie, bo mam już jeden dekoder i jest ok.

Ukryta Zawartość

no ładne :)

czy ktos jeszcze ma jakieś propozycje ??

może cos bardziej zaawansowane w celu poprawienia jakości wyświetlania obrazu ( sygnał z UPC bywa różnej jakosci ).

jako "drugi monitor" to wersja sporadyczna; blue ray-a nie bede podłączał do tego;

nastawiam sie na dobry obraz ze średniego dvd i sredniej kablówki...

Ha ha a lg to gdzie robi ??? nie bądźmy śmieszni - matryce produkuje się w 2-3 miejsca na świecie i dalej pakuje się je jedynie w pudełka z różnymi napisami . To nie tajemnica , a szajsung jak pisze sporo osób czai się w sony bravi tak że pisanie że to szajs jest nieco na wyrost . Mam 19'' samsunga TV i powiem że jest więcej niż ok ( dość pokombinowana instalacja antenowa z modulatorem - sygnał z polsatu cyfrowego ) i monitor LG do kompa i myślę że ten drugi nieco gorszy. A tak ogólnie co do całego wątku - to Twoje pytanie czy na rynku jest więcej TV tej wielkości troszkę chyba niefajne - podjedź do pierwszego z brzegu sklepu typu euro czy mm pooglądaj , spisz modele a poźniej pytaj czy ktoś tego używa. W końcu wystarczy odpalić ceneo i allegro ......to tak tytułem wyjaśnień . Pozdrawiam ;-)))

Najważniejsza jest muzyka - później sprzęt , a najlepszy jest ten który dla mnie brzmi najlepiej .

Dzieci to przyszłość narodu więc słuchają tego co tata ;-))

thomason, 31 Mar 2008, 12:32

>Daj spokoj zdecydowanie lepiej brac LG, szajsunga nigdy w zyciu. Matryce maja robione w chinach.

Buahaha

Akurat matryce Samsunga są jednymi z lepszy ( i jak kolega wyżej pisze siedzą w Sony Bravia ).

moje pytanie nie jest bez podstawne...

widziałem kilka TV w M@M, Euro AGD, Mix Elektronic ... ale tam jest "moda na 37-50 cali" - wybór w małych TV - naprawde n apozionie kilku sztuk ( najczesciej modele z przed 2-3 lat ). Pytanie jest o tyle sensowne - ze mógłbym zapytac o konkretny model ale ( UWAGA ! ) jakoś zaczynam wątpić w wysokiej rozdzielczosci LCD ...

widziałem samsunga 22 cale o matrycy HDready i obok grundiga 800x600 ( TV ! ) i ten drugi lepiej wyświetlał obraz z "kablówki sklepowej" ( takie coś co leci we wszystkich TV bez zwiąsku i składu )... Możecie mi wyjaśnic dlaczego ?? Czy "podstarzały" Grundig ma lepsze paramatry ?? Czy samsung niepowinien z racji nowoczesnych technologii przynajmniej dorównywać starum TV ??

Szukam modelu uniwersalnego - nie koniecznie z najlepszą rozdzielczaością i nieśmiertlną matrycą...

Obecnie w kablówce masz obraz o proporcji 4:3, telewizor 4:3 jest lepszy do takiego obrazu od 16:9. Aby prawidłowo wyświetlić obraz 4:3 na wyś. 16:9 to trzeba go ucinać, często jest też obraz skalowany co prowadzi do wielkich zniekształceń (a nooby biedne nie wiedzą dla czego - a to takie logiczne), jeszcze są modele które minimalnie przycinają i obraz np. 3:2 dopiero skalują - daje to mniejsze zniekształcenia choć mamy obraz przycięty.

Jak chcesz świetny obraz do TV analogowej 4:3 to kup monitor CRT i samodzielny tuner zewnętrzny.

Też szukam malego (do 20-22`) lcd i postanowiłem wstrzymać się z zakupami do drugiej połowy roku.

Mają pojawić z kilku przyzwoitych firm całkiem nowe propozycje , m.in. seria d z sharpa , ale i jvc i sonny...

A to co jest w tej chwili do kupienia mnie po prostu rozczarowuje...

Myślę więc ,że chyba warto i wręcz trzeba poczekać .

• 3 tygodnie później...

dziś ogladałem "alternatywe": monitory z tunerami TV,

- LG M228WD

- Samsung SM 225 MW

dlaczego wziolem pod uwage monitor z tunerem TV ? - wyższa rozdzielczość, i przedewszystkim czas reakcji matrycy: 5 ms ( w TV jest 8 ms ) - co w przypadku ogladania relacji sportowych to raczej ważny element ( mniejsze smuzenie ) no i cena 0 1/4 mniej niż TV

Czy ktos może mi wytłumaczyć słabość tunerów w monitorach w stosunku do TV ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.