Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  809 członków

Dynaudio Klub
IGNORED

Klub miłośników Dynaudio

Rekomendowane odpowiedzi

Jaki wzmacniacz do dynaudio dm 2/6 sprawił by się najlepiej?

Obecnie z cyrusem one jest strasznie neutralnie i kulturalnie.

Nie wiem czy to wina v-daca czy tego cyrusa.Czy harman hk 970

dałby radę?Myślałem też nad cambridge 640A.

Ponoć v-dac to inna szkoła brzmienia niż wzmacniacze musicala.

Porównywałem go z xonarem st i gra wręcz identycznie.

Ja słucham głównie rocka i czasem metalu i elektronicznej.

Bardzo dobrze to ująłeś - tak jest własnie natura Cyrusa; można jeszcze rzec że jest bardzo przejrzysty.

Bardzo dobrze to ująłeś - tak jest własnie natura Cyrusa; można jeszcze rzec że jest bardzo przejrzysty.

Może micromega ia60 albo audiolab 8000a?Zastanawiam się czy zmiana źródła czy wzmacniacza w tym wypadku

by pomogła.

Edytowane przez thomaz

roksan kandy, jakis NAD...- mozna duzo pisac- najwazniejszy jest odsluch jak wiekszosc radzi- ale najwazniejsza zasada to odsluch po wszelakich radach na forach wiadomo dlaczego........

roksan kandy, jakis NAD...- mozna duzo pisac- najwazniejszy jest odsluch jak wiekszosc radzi- ale najwazniejsza zasada to odsluch po wszelakich radach na forach wiadomo dlaczego........

Ja gustuje w sprzęcie używanym dlatego więc odsłuch nie jest do końca możliwy zwłaszcza jak sprzęt ma parę dobrych latek.

Muszę zawsze kupować w ciemno i testować w domu , tak właśnie było z cyrusem one którego już nie kupi się w sklepie a ma

sporo dobrych opinii.Do tych dynek 2/6 przydałby się raczej wzmacniacz grający nieco ciepłym dźwiękiem bo one też są chyba

dość neutralne.

Edytowane przez thomaz

skoro cyrus one jest dla Ciebie zbyt kulturalny to kup sobie rotela.

Ja gustuje w sprzęcie używanym dlatego więc odsłuch nie jest do końca możliwy zwłaszcza jak sprzęt ma parę dobrych latek.

Muszę zawsze kupować w ciemno i testować w domu , tak właśnie było z cyrusem one którego już nie kupi się w sklepie a ma

sporo dobrych opinii.Do tych dynek 2/6 przydałby się raczej wzmacniacz grający nieco ciepłym dźwiękiem bo one też są chyba

dość neutralne.

ja bym powiedział że 2/6 jednak troszkę ocieplają miałem je, są to bardzo sympatyczne monitory poniżej 2tys,,

Focal + Naim

ja bym powiedział że 2/6 jednak troszkę ocieplają miałem je, są to bardzo sympatyczne monitory poniżej 2tys,,

Wydaje mi się że z poprzednimi wersjami cyrus zgrywa się lepiej.Miałem kiedyś audience 52 i grały cieplejszym

dźwiękiem niż obecne 2/6.Zobaczę jeszcze z jakimś rotelem.

tak audience grają cieplej ale to generalnie oleiste już monitory polane lukrem :) natomiast 2/6 lekko lukrują w całym paśmie

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

mam cyrusa 8vs2 z dynkami 52se,gra kulturalniej od rotela ale i bardziej przejrzyscie,rotel ma wiekszy dol i dynamit,cyrus lepiej akcentuje wysokie i uwypukla srednice.dla audiofila lepszy cyrus,dla rockmana raczej rotel

Panowie czy słuchał ktoś Audiolaba(np.8000, 8000S, 8000SE) z Dynaudio (jakimikolwiek)? Jakie tworzą połączenie? Rozważam zakup zestawu pre 8000Q + końcówka 8000P + CD 8000CDE. Moje Dynki to podłogowe DM 3/7. Wiem ,że najlepiej posłuchać ale nie chcą wypożyczyć do domku a mi szkoda targać kolumny do salonu.. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.

To wszystko zależy do jakich...Dynek.Ja znam lepsze...JTL i lepszych chyba nie ma.

Witam,

Czy osoby, które posiadają Dynaudio Facette mogłyby cos napisać o ich dźwięku. Jak się ma w porównaniu do dzisiejszych konstrukcji Dynaudio. Czy nadal warto je kupować? Jakie dokładnie głosniki w nich siedzą? NIe ma takiej informacji nigdzie w sieci i mam tutaj na myśli NI-GOOGLE-DZIE. Bedę wdzięczny za wszystkie odpowiedzi.

Na sprzedaż: kable głośnikowe Dynaudio Ocos + konwertery 4/ 8 ohm,  projektor JVC X5000, oprogramowanie do kalibracji video Calman Home Enthusiast  plus kolorymetr, procesor video eecolor box do korekcji 3d lut

tak audience grają cieplej ale to generalnie oleiste już monitory polane lukrem :) natomiast 2/6 lekko lukrują w całym paśmie

Zmieniłem zasilanie w v-dacu na akumulatorowe i dźwięk zmienił się na plus.Jednak cyrus zostanie :)

To wszystko zależy do jakich...Dynek.Ja znam lepsze...JTL i lepszych chyba nie ma.

A ja znam co najmniej tak dobre jak JTL standy, jednak o bardziej klasycznym designie - Stand Art. Ja mam dość prostą i popularną wersję - model 4 (jakieś drobne 33kg/szt.), i odkąd je nabyłem pozbyłem się dylematów związanych z podstawkami.

Sfinxy z linku ważą bez wypełnienia 26g. Nie wyglądają przy tym "ciężko". Wykonanie jest bajeczne, ale rozumiem że dla niektórych mogą być zwyczajnie za tanie;)

Edytowane przez EMiL

Sfinxy z linku ważą bez wypełnienia 26g. Nie wyglądają przy tym "ciężko". Wykonanie jest bajeczne, ale rozumiem że dla niektórych mogą być zwyczajnie za tanie;)

Żeby była jasność :) - dla mnie bardzo fajne podstawki, tym bardziej, że wizualnie są bardzo zbliżone do moich. Chciałem nawet podobne sfinxy nabyć jakiś czas temu ale udało mi się kupić z drugiej ręki w bardzo okazyjnej cenie Stand ARTy w idealnym stanie (nowych za prawie 2kzł raczej bym nie kupił i pozostałbym najprawdopodobniej przy Sfinxach).

Edytowane przez alcol

zakupilem kolumienki dm 2/6 docelowo na surrondy do kina ale z ciekawosci podlaczylem je pod caspiana m2- normalnie jestem zaskoczony jak to ladnie gra- nie jest to moze focus ale nawet nizsza seria dynaudio powoduje pozytywny dreszczyk w rozkoszowaniu sie w dobrym dzwieku....

zakupilem kolumienki dm 2/6 docelowo na surrondy do kina ale z ciekawosci podlaczylem je pod caspiana m2- normalnie jestem zaskoczony jak to ladnie gra- nie jest to moze focus ale nawet nizsza seria dynaudio powoduje pozytywny dreszczyk w rozkoszowaniu sie w dobrym dzwieku....

sympatyczne maluchy miałem je :)

Focal + Naim

Witam

Jestem w trakcie kompletowania swojego pierwszego systemu audio. Prosze o wypowiedz szanownych wlascicieli Dynek.

Swoj sprzet chcialbym a raczej napewno oprę o kolumny Dynaudio. Aktualnie mozna dostac w podobnej cenie Contour 1.8 MK II (uzywane), Audience 72 SE (uzywane) oraz DM 3/7 (nowe).

Pierwsze pytanie czy w tym przypadku jest sens kupowania wyzszej serii, lecz uzywanej, bo z tego co czytalem to sa bardzo podobne konstrukcje.

Drugie pytanie czy Heed Obelisk SI pociagnie wyzej wymienione kolumny? Jesli nie to co byscie polecili w cenie do 2,5k zl.

Oraz ostatnie pytanie, ktore mnie gnebi tak jak w przypadku wszystkich elementow audio, czy jest sens kupowac uzywany sprzet, kolumny, wzmacniacz, kable, itd. Jak to ma sie do jakosci, awaryjnosci?

Wiem ze pytanie rozlegle ale prosze o Wasze przemyslenia poniewaz aktualnie po podwyzkach, ktore srednio wynosza 20-25% nie widze chyba mozliwosci zakupienia nowego sprzetu (ceny a raczej dystrybutorzy oszaleli w mojej opinii)

Edytowane przez gali1987
Jestem w trakcie kompletowania swojego pierwszego systemu audio. Prosze o wypowiedz szanownych wlascicieli Dynek.

Swoj sprzet chcialbym a raczej napewno oprę o kolumny Dynaudio. Aktualnie mozna dostac w podobnej cenie Contour 1.8 MK II (uzywane), Audience 72 SE (uzywane) oraz DM 3/7 (nowe).

Dynaudio ocenia trwałość głośników na 25 lat intensywnej eksploatacji, więc jeśli masz w dobrym stanie choćby te Contoury 1.8 Mk. II to nie obawiałbym się ich zakupu.

Dynaudio ocenia trwałość głośników na 25 lat intensywnej eksploatacji, więc jeśli masz w dobrym stanie choćby te Contoury 1.8 Mk. II to nie obawiałbym się ich zakupu.

Witam

Contoury 1,8 nie do końca były udane jak choćby jego wyższy odpowiednik czyli Contour 3.0 które są genialnie zestrojone i w dobrym systemie grają tak że nie którzy z niedowierzaniem słuchali by tych kolumn. Starsze wersje różnią się brzmieniowo od nowszych. Po prostu trzeba posłuchać. A cha i jeszcze jedno Dynaudio lubią prąd więc nie wszystkim je dobrze wysterujesz. Trzeba posłuchać. Ja swojego czasu grałem na Audnience 50 napędzane Densenem B100 i było super, ale gdy Audnience 50 zastąpił Contour 1,3 mk2 to nie dało się tego słuchać i musiałem wymienić wzmacniacz.

Życzę owocnych poszukiwań i trafnych decyzji, bo jak zgrasz system to będzie radość ;-) Czasami nożna wydać naprawdę potężne pieniądze ale jak nie polubią się elementy to będzie porażka, słyszałem już takie systemy.

Pozdrawiam

Dziekuje bardzo za odpowiedz.

Co do tych Contourow to sie powaznie nad nimi zastanawiam. Caly czas sie zastanawiam nad tymi Contourami 1.8 MK II, kotre sa na allegro i teraz moje pytanie. Czy to moze ktos z klubowiczów probuje sie ich pozbyc ? Zawsze byloby pewniej niz od obcej osoby z allegro tym bardziej ze aukcja jest z malopolskia a ja niestety WLPK :/ wiec niezly kawalem zeby sie przejechac i obejrzec w jakim sa stanie

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.