Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  809 członków

Dynaudio Klub
IGNORED

Klub miłośników Dynaudio

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj nikt nie proponuje dobrej klasy za dobrą cenę!Księgowi,których to zatrudniono nie pozwalają.

Nikt nie sprzeda teraz wybornego dźwięku za grosze i dotyczy się to również obecnie chińskich producentów audio. Koszty tam dramatycznie pikują w górę . Zapomnijcie o stereotypie chińczyka pracującego za miskę ryżu i pałeczkami w pakiecie ;)

Zapomniałem zapytać, a co innego w tej cenie ma wysoki poziom?

Chodzi o to,że dzisiaj ceny rosną a jakość nie koniecznie.Dlatego żeby się o tym przekonać wystarczy kupić np.wzmacniacz 20-to letni.

Ja kupiłem Sphinx Project 18 i się przekonałem ma w dźwięku wszystko.

Dzisiaj nikt nie proponuje dobrej klasy za dobrą cenę!Księgowi,których to zatrudniono nie pozwalają.

Nie koniecznie no chyba ,ze ksiegowy przedawkowal ryz.Zerknij na cene ,w tym konkretnym przypadku Jungson ja88d(09) i jego zawartosc -wewnatrz.Robi wrazenie ,nie tylko wizualnie.

To zerknij i porównaj Sphinx Project 18 a cena dzisiaj za tą końcówkę około 10kzl

To byly inne czasy,fakt.Holendrzy nacpali sporo kondensatorow w tym wzm.Najwyrazniej bardzo zalezalo im na zdecydowanym wejsciu na rynek.Dziasiaj to juz raczej sie nie zdarza-mam na mysli rozmach oraz cene artykulu.

To zerknij i porównaj Sphinx Project 18 a cena dzisiaj za tą końcówkę około 10kzl

Ile kosztowała nowa 20 lat temu?

200/300W w klasie A.

no niezła :-)))))

Idealna do Dynaudio.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Wybornego dźwięku?Możesz podać przykłady tego wybornego dźwięku?

Rotel RA 1592 + Studio 16 Hertz Minas Anor Premium. Jak widzisz grosze nie kosztuje ale może się okazać docelowym systemem na stałe jak I lata.

Edytowane przez Luk77

A ja wole dzisiejsze czasy w ktorych to azjaci oferuja dobrej klasy klamoty za bardzo dobra cene.

Gitarki też wolisz chińskie? ;-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Było to ok. 20 lat temu , kondy zdechły .

Kondy to nie problem można wymienić,nawet na identyczne ale na razie nic nie zdechło.Tak szybko nie zdechnie jak wiesz w jaki sposób z takimi zabawkami postępować.

Wolę starego ML lub Sphinxa niż dzisiejszy szrot za setki tysięcy złotych.

I do tego Dynaudio.

Wolę starego ML lub Sphinxa niż dzisiejszy szrot za setki tysięcy złotych.

I do tego Dynaudio.

Jasne . Rozumiem :- )))

Edytowane przez Luk77

Kondy to nie problem można wymienić,nawet na identyczne ale na razie nic nie zdechło.Tak szybko nie zdechnie jak wiesz w jaki sposób z takimi zabawkami postępować.

W tym Sphinksie jest chyba z 50 kondziorków. Ile kosztuje jeden oryginalny? Z wiekowym sprzętem zawsze może być problem, a gdy jego cena przekracza ponad 10.000 zł,no to może być już wielki problem. Wyszukanie oryginałów w szczególności. Na chińskich jebajach jest tego mnóstwo, ale czy to są oryginały? 100% NIE.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Pogooglować i widać na zdjęciach są czarne nichicon a na innych zdjęciach zamiast nichicon są rubycony poj. 2200 uF na 63 V około 15 zł sztuka w sklepie.

arcam 23t > synthesis ensemble el84 > excite x16 (mod.)

Biorę się za następny etap upgradu zwrotki w Dynaudio Gemini.

Czy warto zastąpił czarne SCR, białymi Mundkami Mcap jak to robi centrala w wersjach LE..?

Czy można pójść nieco wyżej, tylko te wszystkie super kondy od Supreme górę są wielkie, tu plus dla 250V Mcapów.

Może wyższe modele SCR, np teflon..?

Mam do wymiany w sumie 4 kondy po 15uF, po dwa na stronę, w szeregu do D260 Esotec.

Reszta już po upgradowana.

gemini_xover_original.png

Edytowane przez rambo54
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.