Skocz do zawartości
IGNORED

Harman z Onkyo ? Wina INTERKONEKT?

sterox

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam wzmacniacz ONKYO INTEGRA A-8780 , gra z nim HARMAN KARDON DVD 22 , Glosniki jesli to istotne MISSION M32i . Mam jeszcze do tego PIONEER GR-777 . Jeden INTERKONEKT to Klotz IY106 a drugi jakis noname. Gra to jakos dziwnie , bo porzednio mialem jakas starsza yamahe DVD z lepszem INTERKONEKTEM i gralo to lepiej. Potrzebne sa dwa takie same Klotz IY106? czy wine ma Harman?

https://www.audiostereo.pl/topic/41420-harman-z-onkyo-wina-interkonekt/

Witam , tzn mniej dynamicznie , mniej przestrzeni w dzwieku , ociezale , mniej szczegolow , Dodam tylko ze jak grala yamaha DVD to byl inny korektor Kenwood KE-2060 i lepszy drugi interkonekt, Teraz Harman - korektor pionner GR-777 i gorszy drugi interkonekt. Szukac winy w polaczeniu interkonekt czy harman - pionner?

Korektor to nieporozumienie ,tylko wydaje ci sie ze jest wiecej dynamiki sopranu itd to jest najgorsze co moze byc w muzyce .Kiedys za Komuny sam mialem super wieze DIORE RAZEM Z KOREKTOREM I KOLUMNY ALTONY I TO BYL SZCZYT MAZEN.Wyrzuc korektor albo sprzedaj napewno znajdziesz jakiegos maniaka,a za kase ktora wezmiesz kup moze jakies kabelki glosnikowe,i bedzie napewno lepiej,albo jakis cd bo dvd to nie najlepsze wyjscie tym bardziej ze masz bardzo dobry wzmacniacz i dobre kolumny ,a to jest podstawa.

Ok jestem wlasnie w trakcie wymiany kabli , jaki odtwarzacz Cd jest godny polecenia? Cenowo do 600zl , Czy MARANTZ CD-63SE bedzie ok czy moze DENON DCD-755AR - szukam czasami na allegro i niewiem jaki brac...

CD 63 SE JEST OK.Mozesz tez poszukac yamahy modeli od 870 w gore,a dvd 22 jest naprawde przecietnym odtwarzaczem plyt cd bo nie zabardzo sie do tego nadaje .Napewno tez duzo lepsze bedzie dokupienie cd Onkyo 7510,7511.Zastanawia mnie jedno skąd sie bierze taka duza popularnosc klockow Harmana zafascynowanie Ameryką tam ten sprzet to najnizsza polka i taniocha.Tak wychwalane przez nie ktorych amplitunery 435,i inne mozna tam kupic za 330 dolcow,u nas prawie 3000 ,ciekawe za co .Chyba za ten blyszczacy plastyk.

Moze zmienie Harmana na CD a jesli chodzi o DVD itp kupie jakis tanszy Wieloformatowy - np pionner jakis lub samsung. Poszukalem na allegro taka Yamahe - bedzie ok?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

dvd 22 jest naprawde przecietnym

>odtwarzaczem plyt cd bo nie zabardzo sie do tego nadaje .Napewno tez duzo lepsze bedzie dokupienie

>cd Onkyo 7510,7511.Zastanawia mnie jedno skąd sie bierze taka duza popularnosc klockow Harmana

stek bzdur, za przeproszeniem, ciekawe na podstawie jakich doswiadczen wysowasz takie wnioski, ze to odtwarzacz DVD to nie znaczy ze nie potrafi zagrac w stereo, miesiac temu sprzedalem CD Onkyo 7711 Integre, to naprawde dobra maszyna ale bezposrednio porownujac go do dzwieku z Harmana (DVD 37) to nie przekonal mnie na tyle zebym go zostawil na dluzej. Harman ma jeden mankament, ktory powtwierdzaja inni urzytkownicy, zaczyna grac po 1-1,5 słuchania

w kazdym razie proponuje autorowi tematu poprobowac pierw z kablami a na koncu szukac innego zrodla....

Mysle ze to jest dobry model i jesli wlasciciel rzeczywiscie wymienil laser to bardzo dobra oferta,tu na forum sa jeszcze tacy szpenie ze moga zmodyfikowac niektore yamahy tak ze po takiej operacji zagra to tak jak by kosztowalo ze 3000 tys.Ale to mozna zrobic kiedy znudzi sie nam dzwiek swojego cd.

I To chyba najpierw zrobie :) , bo mam zwykle ze sklepu po 5zl za metr ( to moje poczatki z audio - chcialem miec odniesienie ) i tak mialem go wymienic. Co mozna polecic do tych Mission M32i ? Interkonekt Klotz IY106 zostawic czy tez patrzec za innym?

To jesli chodzi o CD znalazlem poprawiony Onkyo

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kable za wiele nie wniosa,a odnosnie mojej wypowiedzi,to mam do ciebie pytanie na czym porownywales dvd Harmana z cd Onkyo bo moge sie zalozyc ze na swojm AV 245 I Dlatego nie odczules wielkiej roznicy,i zaraz mi napiszesz ze nie ma roznicy w grze twojego AVR a sredniej klasy wzmacniacza stereo.Bo Harman to taka rewelacja.

O ten model Onkyo po modyfikacji to sie zapytaj kogos na forum poszukaj w wyszukiwarce,czy to co zostalo wymienione poprawi jego dzwiek .Czasami bywa tak ze ktos kto nie ma odpowiedniej wiedzy potrafi jeszcze zepsuc fabryczny dzwiek.

sterox, 1 Kwi 2008, 23:46

>Zostaje poki przy Harmanie :) zmieniam kable glosnikowe

I słusznie , DVD22 to bardzo przyzwoite żródło

Zmień ten tani interkonekt na jakiś przyzwoity ( może być Klotz lub Belkin Gold )

Koniecznie wyeliminuj korektor !!!

dariusz964, 29 Mar 2008, 23:01

>Zastanawia mnie jedno skąd sie bierze taka duza popularnosc klockow Harmana

>zafascynowanie Ameryką tam ten sprzet to najnizsza polka i taniocha.Tak wychwalane przez nie ktorych

>amplitunery 435,i inne mozna tam kupic za 330 dolcow,u nas prawie 3000 ,ciekawe za co .Chyba za ten

>blyszczacy plastyk.

Pewnie stąd, co i popularnośc Technics'a, swego czasu. Do tej pory są tacy, co się dadzą pokroić za "hi-end" tej firmy :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.