Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkanie Sosnowiec 13 IV

vinicjusz

Rekomendowane odpowiedzi

->Vinicjusz

Oczywiśćie możemy zrobić wieczór ,,analogowy,, mogę wziąć też podłogówki,bo ostatnio było cieńko z basem.Na spotkaniu najbardziej podobało mi się brzmienie Phasta ciepłe ,plastyczne z dynamiką , MPM też fajne ale z pre Phasta , póżniej nasza percepcja była zaburzona co widać na zdjęciach:)Oczywiscie winko DIY będzie :].Pozdr

szkoda że przeoczyłem spotkanko, zawsze chciałem posłuchać kolumn maca i yaqina.

a propo czy bębny (membrany) nie robiły jakiegoś pogłosu ? generalnie czasem jak miałem gitare w pokoju gdzie słuchałem (mam na myśli akutyka oczywiście) to pudło dostawało rezonanu, beznadziejny efekt przy słuchaniu.

Jestem ciekaw jak było z bębnami

jerzur54, 17 Kwi 2008, 07:34

>Mnie wszystko jedno,tylko przydałaby się jakaś lampa jako wzmocnienie.

Chcecie lampę? Mogę zabrać. Podłogówki też chcecie? Bo żeście poprzednio marudzili że pomieszczenie za duże na monitory...

Tylko zorganizujcie jakiegoś Meridiana, bo moje CD jest w trakcie dłubania i nie nadaje się do transportu. Ewentualnie jeszcze może być Audionet lub Linn ;-))

No i lipa... Wybaczcie mi tą nieciekawą wiadomość ale nie mogę udostępnić jutro studia na potrzeby spotkania. Niestety takie przypadki są wpisane w profil mojej działalności.

Możemy przesunąć to na inny dzień.

Wszystkich zainteresowanych Przepraszam.

• 1 miesiąc później...

Witam

Moje przebudowane CD z lampowym stopniem analogowymjest gotowe. Chętnie bym je porównał z tak uznanymi konstrukcjami jak Meridian G06, Meridian 506 czy wreszcie Marantz CD10. Jest też DAC Andrzeja Stelmacha, jest MHZS CD88, może ktoś przytaszczy.

To co, Panowie, robimy spotkanie tematyczne z porównaniem cedeków?

Witam !

Mówimy o 27 maja ? Spotanie miałoby być przed obiadem ?

Dla mnie fantastycznie ! Wezmę MHZS.

pozdrawiam

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Nie ma sensu brać starej wersji "mnie" - poprawiłem nową, mam nadzieję, że poradzi sobie z MHZSem (gra tear według mnie lepiej niż poprzednio ale sprawdzałem tylko na mojej Kambodży).

Tylko mam pytanie - spotkanie 25.05 godz. 9 - ALE GDZIE tego nie wiem...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.