Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkanie Sosnowiec 13 IV

vinicjusz

Rekomendowane odpowiedzi

gabler, 24 Lis 2008, 09:56

>ogromnym zaskoczeniem była zamiana kabli głośnikowych z molibdenowych niepamiętam nazwy na

>taśmy,bodajże nordosty ,na taśmach znikną bas,zrobił się bardzo szczupły, to było dobre porównanie

>dla niedowiarków kablowych

Ciekawe, z doswiadczenia wiem, ze molibdenowe kable maja obciety dol. Na gorze graja swietnie, na srednicy fajnie, ale dolu to kable molibdenowe nie maja.

Rzeczywiście fajnie zgrał sie zestaw Arka (AR3 BAT) ze studyjnymi Dynaudio. Słychac było ze wzmak trzyma dynki za morde i robi to z gracja i kulturą. Harbethy odsłuchiwane bezpośrednio po Dynaudio (z tym samym zestawem) brzmiały dość ciemno, dźwięk wydawał mi się wręcz zamulony. Potwierdziły sie sugestie kolegów co do lampowej amplifikacji herbatników. K6 zagrały ładnie dopiero z lampą McGyvera i Meridianem. Było ciepełko i miły relaksujący klimat - czyli to co lubie :) To taki mój wymarzony zestaw na długie zimowe wieczory…

Już na sam koniec w bardzo kameralnym gronie podpięliśmy jeszcze Naita 5i który nie zdołał juz utrzymać tego lampowego czaru. Jestem ciekaw jak brzmi kompletny system Naima z Harbethem moze wtedy efekt jest ciekawszy… nie wiem. Po tym spotkaniu chyba zacznę rozglądać się za jakąś lampką…

Pozdrawiam

Dziękuję wszystkim że mieliście ochotę wpaść. Faktycznie sprzętu było za dużo, już kiedyś mieliśmy z tym problem.

Dla mnie dźwiękiem no1 byłby zestaw BAT + jakiś lampowy pre.

Reszta nie zawiodła. Niespodzianką dla mnie była wspomniana wymiana kabli głośnikowych, martwiłem się już że moje molibdeny przestały działać ;p

Kropką nad i był miotacz plastykowych kulek ;]

Pozdrawiam

Vinicjusz

witam,

jeszcze raz dziękuje za zaproszenie na odsłuch. Cieszę się, że usłyszałem jak potrafi zagrac dynaudio z moimi urządzeniami i teraz barzo intensywnie zastanawiam się czy nie iśc w tym kierunku i kupic własnie dynaudio. Dwie opcje wchodzą w rachubę; S 25 które mają tak jak kraft esotera na wysokich i ponoc są bardzo udanymi hi-endowymi monitorami lub C1 które są w tej chwili do sprzedania za "rozsądne pieniądze" ponoc to najlepsze monitory na swiecie i to opinia wielu fachowców z branży, mają na wysokich jeszcze lepszy esoter 2. Niestety w obu przypadkach zakup możliwy jest tylko w ciemno, bez odsłuchu. Bądź tu k... mądry i kup monitory za kilkanaście tys. bez słuchania. Sam nie wiem.

tdrozd, 24 Lis 2008, 16:54

>octavarium>>>> to ja jestem z rybnika:)

>plyte kupilem dzis sampler fajny>>

Faktycznie,Ciebie pamiętałem tylko nie potrafiłem powiązać osoby z nickiem.

Jaka zawartość sampla?

l'enfant sauvage

A u mnie sampler Stockfischa leżał sobie spokojnie w domu na półce, zakurzony i zapomniany ;-)))

Taki:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

tdrozd, 24 Lis 2008, 21:32

Samplery stanowią 0,00285% mojej płytoteki,nie jestem ich zwolennikiem,tego jednego co to mam to dali z gazetą-więc go mam.To sampler Naima.Fajny jest tylko na nim jeden kawałek.

l'enfant sauvage

>>tdrozd>> prawie dobrze,przesuń tylko przecinek o dwa miejsca i okaże się że tyle to miałeś 10 lat temu :))

A tak przy okazji,przypomniał mi się reportaż z domu Wojtka Manna tak gdzieś z połowy lat osiemdziesiątych,do tej pory mam przed oczami ścianę winyli którą prezentował.Nie wiem ile tego było,2,3 może 5 tys.Zaznaczam,że to było około 20 lat temu....

l'enfant sauvage

>Arek

W Anniversary 25 to jest chyba modyfikowany Esotec+. Sprawdzę tyo po południu. Opinie o tych monitorach są zróżnicowane.

Na HiFi.pl masz z drugiej ręki zarówno C1 jak i C3.

Pozdrawiam,

Jarek

jareks, 25 Lis 2008, 10:34

>>Arek

>W Anniversary 25 to jest chyba modyfikowany Esotec+. Sprawdzę tyo po południu. Opinie o tych

>monitorach są zróżnicowane.

>Na HiFi.pl masz z drugiej ręki zarówno C1 jak i C3.

>Pozdrawiam,

>Jarek

C1 są rzeczywiście ale bez możliwości odsłuchu a C3 nie znam. Poszukam chociaż coś w sieci o tych głośnikach.

>Arek

Nawiązując do mojej wypowiedzi na temat monitora Dynaudio Special 25 wydanego na 25-lecie firmy pragnę dodać, że oficjalnie wysokotonowiec nazywa się w nim Esotar^2 a nie jak podałem Esotec+. Nie ma on co prawda trzech śrubek w rzędzie, ale wg Kisiela kontynuuje tradycję tej nazwy. Kto chce niech wierzy. Ma też ferrofluid co według mnie jest wadą a nie zaletą.

Patrz AUDIO 2/2003.

Pozdrawiam,

Jarek

Arek A co myślisz o tym?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

wojtas, 27 Lis 2008, 15:30

>Arek A co myślisz o tym?

>

>

Ukryta Zawartość

Widziałem juz to ogłoszenie i też o nich myślałem. Totemy słyszałem tylko raz na audioshow w pokoju SoundArt i nie jestem pewien które modele, natomiast podobały mi się bardzo. Jak tylko skończy się miesiąc to będe miał trochę luźniej w pracy i wtedy wezmę się za odsłuchy. Ale najbardziej korci mnie zakup Dunaudio C1 mimo możliwosci odsłuchu w swoim systemie(-:

Ukryta Zawartość

• 1 rok później...

a odbywaja sie jakies regularne spotkania na slasku (okolice Katowic Sosnowca?)

jesli tak to jestem zainteresowany posluchaniem sprzetu wprawdzie zagorzalym audiofilem nie jestem ale lubie posluchac jak graja urzadzenia pozniej zawsze mozemy wykorzystac wiedze podczas kupna sprzetu

a jesli nie ma to moze zorganizujmy regularne spotkania na slasku (okolice Sosnowca Katowic)?

chwilowy brak działalności w audio.

Jak ktoś będzie zainteresowany, to ja także jestem chętny na jakieś odsłuchy na górnym śląsku(okolice Katowic,Sosnowca,Zabrza,Chorzowa,Rudy Śląśkiej). W grupie raźniej ;)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.