Skocz do zawartości
IGNORED

Prosze o pomoc w zakupie kabli

Grzos

Rekomendowane odpowiedzi

W kwestii chomików - polecam Robolowskiego- ciężko zauważyć- ciekawie pooglądać! Jeżeli chodzi o chomiki- polecam Mulsa!

Dużo mówi, mało wyglada, dużo skacze!

Extra chomik!

Będzie wdzięczny przy parkowaniu!

No i kiedyś jechaliśmy z Mulsem i on miał wyrwać panienkę(taka cycatą).

Muls siadł wis -a - wis takiej z piersią i zaczął jej coś pierdzielić o jakości chleba w Lublinie....:)))))Ło Boziu! Mało co w pier**l nie dostał od sierżanta, który niewiedzieć czemu, przyczepił się do mnie! Wyszedł z Mulsem na pogadankę, ja wówczas dotknąłem jej cycka i centralnie dostałem w pysk! Za co?

Skończyło się na tym, że Muls wysiadł wcześniej z bagażami tej pani i z tą panią! Czy jego żona o tym wie?

Panowie muls/Czereśniak,wątpię aby ktokolwiek zaglądając do tego wątku miał ochotę na czytanie o Waszych doświadczeniach z dużymi biustami,sierżantami czy udomowionymi gryzoniami.

l'enfant sauvage

Hotline Spiral Tech Blue wymiata ;-) Jeżeli masz bi-wire to dałbym go na dół. Strasznie sztywny ogólnie co mnie w nim drażni bo niewygodnie się go podłącza. Najlepiej kup gotowy tj. oprawiony.

A tak w ogóle to zabawę w kable to polecam dopiero gdy się ma luźne pieniądze, a nie polecam jeżeli kable miałyby być kupowane kosztem niedoinwestowania w kolumny czy elektronikę, bo i tak moim zdaniem ich brzmienie jest marginalne.

Gość

(Konto usunięte)

octavarium

>Nie

>wszystkie urządzenia reagują na przewody identycznie-podłoże ma to techniczne,czy jednak jest ktoś w

>stanie wyliczyć te wszystkie zależności rezystancji,impedancji,pojemno ści... a potem przełożyć to >na

>barwę dźwięku?Pytanie zgoła retoryczne.

Rozumiem, że nie masz wykształcenia technicznego, ale jeżeli nie masz, to doprawdy nie wypowiadaj się na tematy o których nie masz bladego pojęcia. Te Strasznieskomplikowane zależności są banalnie proste w zakresie częstotliwości akustycznych, można po prostu kabel traktować jako idealny przewodnik o zerowym wpływie na dźwięk, zmiany rzędu 0,01 dB w paśmie słyszalnym. Nie wierzysz, to spytaj się jakiegoś inżyniera.

Powtórzę po raz dziesiąty: w ślepym teście nikt nie słyszy kabli.

pozdro

Paweł

Słuchaj jełopie,niewiem skąd sie urwałeś ale na pewno pomyliłeś fora.Podłozem twojej głupoty jest brak wyedukowania lub brak inteligencji.piszesz w swoim opisie ze od 25 lat masz do czynienia z audio i ze byłes aufiofilem i nawet o tym nie wiedziałes?to zapewne za 25 lat dowiesz sie nastepnego:ze kiedys wypadając z kołyski uderzyłes sie w główke i dlatego nie słyszysz róznicy w brzmieniu okablowania.Nie zasmiecaj tego forum swoimi pseudo-technicznymi wywodami bo tu tez nie masz racji

Gość

(Konto usunięte)

dave37

Wow :)) to lubię, kiedy kończą się argumenty i wiedzą zaczynają się wyzwiska :)) Ale za malutki jesteś , żeby mnie zdenerwować :)) Tak jak bzykająca mucha, czy można się na muchę obrazić ? I od muchy nie można w zasadzie argumentów się domagać...

Paweł

Ale fakt, muszę zmienić opis...

Gość

(Konto usunięte)

jar1

Inżynierem od czego ? Po to wbrew pozorom ważne...

Ja też słyszę, ale tylko gdy wiem co jest włączone. Ty tak samo i cała ludzkość. A gdybyś przypadkiem był elektronikiem, to napisz jak elektrycznie może się różnić jeden kable od drugiego. Przypominam (albo informuje co niektórych), że w kablach płynie prąd zmienny.

pozdro

Paweł

Nie jestem inzynierem i tez słyszę. Nie potrzebuje do tego antykaznodziei a tym bardziej prokaznodziei ani innych technokratów psujacych zabawę.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość

(Konto usunięte)

Ja bym prosił żeby inżynierowie nie elektronicy się tak nie obnosili z tymi inżynierami, bo, przepraszam bardzo, ale inżynier budownictwa, albo środowiska, to się na elektronice zna, tak jak świnia na gwiazdach.

pozdro

mgr Paweł, technik elektronik

XYZPawel

...a Inżynierowie Dusz mogą być?...bo jakby co...

Nie inzżynier, nawet wiecej "nie ściślak"

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość

(Konto usunięte)

jar1

>Po pierwsze napisałeś że w kablach płynie prąd zmienny.... - nieprawda. Kablami płyną rózne prądy.

>

>Po drugie co to jest sygnał Audio i jak płynie?

O jakich kablach rozmawiamy ? Antenowych ?

Sygnał audio to jest ten sygnał, który słyszysz. Jak płynie ?!? Na pewno nie żabką...

Kup sobie dowolny podręcznik z elektrotechniki, taka podstawowa wiedza jest bardzo trzeźwiąca :)

pozdro

Paweł

Gość

(Konto usunięte)

jar1, 12 Kwi 2008, 18:25

>A możesz doradzić jakiś dobry podręcznik?

dowolny, naprawdę, nieaudiofilski

>Bo wiesz, właśnie zmierzyłem i przez moje głośnikowe płynie 5mA stałego....

tak, prąd pasożytniczy

Paweł

>>Bo wiesz, właśnie zmierzyłem i przez moje głośnikowe płynie 5mA stałego....

>tak, prąd pasożytniczy

No to, jednak płynie, co?

A skąd te pasożyty?? A one to płyną zmiennie czy stale?

>jar1

>W którym miejscu napisałem banialuki i nieprawdę ?

Chocby,

1. Że kablami płynie tylko prąd zmienny

2. Ze ten stały, przeze mnie zmierzony w kablu głośnikowym, to pasożytniczy.

Gość

(Konto usunięte)

jar1

jak z dzieckiem

>Chocby,

>1. Że kablami płynie tylko prąd zmienny

Zadaniem kabli audio jest przeniesienie prądu zmiennego o częstotliwości audio.

>2. Ze ten stały, przeze mnie zmierzony w kablu głośnikowym, to pasożytniczy.

A jaki on jest ? Celowy ?!? Zeby cewkę podgrzewać ? ;)

Paweł

XYZPawel, 12 Kwi 2008, 22:40

No dobrze tatuśku, tylko mi powiedz, w jaki to sposób kable są w stanie przenosić (sic!) jedynie prąd zmienny o częstotliwości audio?

>>2. Ze ten stały, przeze mnie zmierzony w kablu głośnikowym, to pasożytniczy.

>A jaki on jest ? Celowy ?!? Żeby cewkę podgrzewać ? ;)

To może wyjaśnij, co to jest prąd pasożytniczy? Może być z książeczki... nie krepuj się. Wal śmiało ja wytrzymam, całe życie się czegoś uczę..

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.