Skocz do zawartości
IGNORED

Banowanie - apel do ADMINISTRATORA

gutekbull

Rekomendowane odpowiedzi

Dostałem maila od kolegi - Piotra Ryki ,że został zbanowany i nie może brać udziału w dyskusji - cytuję jego słowa ;

" Mam prośbę. Ponieważ zostałem bez ostrzeżenia na tym forum zbanowany przez anonimowego moderatora, chciałbym abyś w osobnym wątku powiadomił o tym innych, bo według najnowszej mody zbanowany nie ma nawet prawa do uwidocznienia tego faktu, w związku z czym powstaje fałszywa sytuacja i inni mogą myśleć, że milczy, gdy w istocie pisać nie może. Zwracam się do Ciebie, bo na cenzurę poglądy mamy podobne."

Powoli robi się z tego reguła na tym forum , ktoś komuś nie pasuje to ban, bez wzgledu na to czy ma rację czy nie.

W pewnych wątkach uniemożliwia to obronę swoich racji - dyskuja staje się monologiem jednego autora i przytakujących mu klakierów. Powstaje swoiste towarzystwo wzajemnej adoracji, przeczy to podstawowej zasadzie internetu - swobodnej - wolnej wypowiedzi.

Dostalem maila od paru kolegów ,którzy jak ja zostali tak potraktowani.Zrobiła się zabawa w głupiego Jasia.

Apel do ADMINISTRATORA forum o zmianę zasad - likwidację banowania

To przyklad w jednym z watków niedługo zostanie sam autor ;-) ;

"Autor tematu Molibden zablokował możliwość pisania w tym wątku użytkownikom: tekila, gutekbull, wladz, Nana, Niebieska pigułka, injekcjoner, Weronika, PiotrKuamca"

https://www.audiostereo.pl/topic/41953-banowanie-apel-do-administratora/

Ja nie widzę problemu z tym banowaniem. Mamy wolny rynek - jeśli połowa userów wyloguje się z danago forum na dobre ze względu na zachodzące tam pewne negatywne w ich rozumieniu zjawiska indukowane poczynaniami adminów, wówczas takie forum straci rację bytu i powstanie nowe - być może na innych zasadach. Konkurencja, jakże wspaniały mechanizm!

Gutekbull, dostałeś bana po tym jak prosiłem byś nie obrażał misiomora. Poza tym, skutecznie, jak się chwaliłeś, doprowadziłeś do usunięcia (nawet nie moderacji i zamknięcia) starego wątku. Pozostałe zablokowane nicki to jedna i ta sama osoba/tożsamość lub osoby użyczające jej kont.

Rolandsinger,

Mamy konkurencję, to prawda - jedyne co jest ok, to że takie banowanie jak wczoraj robione jest po cichu.

Gdyby nie kontakty pozaforumowe, to inni użytkownicy nawet by się o tym nie dowiedzieli, bo administracja po prostu nie pozwoliła się zbanowanym zalogować - skąd masz wiedzieć, że oni po prostu nie wyjechali na wakacje?

Molibden,

"Pozostałe zablokowane nicki to jedna i ta sama osoba/tożsamość lub osoby użyczające jej kont"

Wiec jestem

"Autor tematu Molibden zablokował możliwość pisania w tym wątku użytkownikom: tekila, gutekbull, wladz, Nana, Niebieska pigułka, injekcjoner, Weronika, PiotrKuamca"

Proponuję umożliwienie banowania po przedstawieniu zaświadczenia o stanie zdrowia psychicznego.

Proponuje - wnioskuję zniesie banowania przez poszczególnych userów ,w życiu tego nikomu nie zrobiłem ,obojętnie co o mnie wypisywał.

PRZECIEŻ JEST COŚ TAKIEGO JAK "IGNORUJ" !!!!!

I to w zupełności powinno wystarczyć obrażonemu autorowi wątku , ale dlaczego mają być winni inni uczestnicy tego wątku - a przecież ich wpisy budują wątek.

Blokowanie/banowanie przez założyciela wątku, to jeden z najszczęśliwszych pomysłów dotyczących organizacji forum w ostatnim czasie. Pozwala na wpływanie na przebieg dyskusji zgodnie z intencjami ojca-założyciela, zapobiega w dużej mierze bałaganowi i sprowadzaniu wątków na manowce.

Jeszcze nikogo nie zbanowałem.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Less=>

ale kij ma dwa końce ,daje też możliwość chorego kształtowania wątku - tworzenia towarzystwa wzajemnej adoracji - wystarczy popatrzeć na niektóre wątki ?!

Mam administratora od banowania ?? I jemu można zgłaszać swoje sugestie.

Po za tym jest IGNORUJ.

Nikomu nie dałem bana ,ale z funkcji bardziej subtelnego banowania - "ignoruj" już skorzystałem.

W danym wątku autor powyrzuca wszystkich ,którzy nie przyklaskują mu ideowo i zostawi tylko grono kolesiów .........

przecież to paranoja - nie twierdzę ,że tak jest ,ale może być .............

>Less=>

>ale kij ma dwa końce

Wszędzie można doszukać się pozytywów i negatywów. Pozytywy zdecydowanie tu przeważają.

> tworzenia towarzystwa

>wzajemnej adoracji - wystarczy popatrzeć na niektóre wątki ?!

Nie ma obowiązku czytania wszystkich wątków. Z tego co pamiętam, to zbanowanie jednego z dosrywaczy w wątku, którego autor dba o czystość merytoryczną, wywołało Twój pełen aprobaty uśmieszek.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Pewne sprawy w naszym kraju mają swoje zasady - są odpowiednio traktowane,

mam na myśli faszyzm, rasizm i min. traktowanie zwierząt.

I nie ma co tu dyskutować bo to poziom szkoły podstawowej - tam tego uczą , a raczej wychowują .

Zawsze trafiają się jednostki wychowane inaczej(w zasadzie niewychowane) jak .np. kolega misiomor !!

I nalży mu zwrócić uwagę, co wolno ,a czego nie........ bo może był na wagarach jak tego uczyli...

Less=>

Animals autorytet ? Jeśli chodzi o stosunek do zwierzą jak najbardziej !!

Wracając do meritum sprawy - spróbuję cię przekonać do moich racji, ;-)

najlepszy przykład - jesteś w tym wątku osobą dla mnie delikatnie mówiąc niewygodną,

co za tym idzie daję ci bana - a co mi tam - taki jestem !! ;-)

I mam spokój, tą metodą zostają w wątku tylko klakierzy , ale co to za dyskusja .... wszyscy na tym tracą nie mam oponentów w dyskusji.

A można inaczej.

Jeśli mi się gość nie podoba to daje mu ignoruj i gościa nie ma - proste!!!

Ale po co zaraz niszczyć dyskusje ,a co do wulgaryzmów itp . to od tego jest moderator(choć i tu mam swoje odmienne zdanie - ale to walka z wiatrakami ;-)

>gutekbull

Pomysl BLOKADY uzytkownika przez Autora Watku,

narodzil sie w zwiazku z BRAKIEM MODERACJI zachowan

osob takich jak : jacch, graaf, brencik, aaalfred,

arbuz MC etc. ktorzy nagminnie zasmiecali watki

zdjeciami ekskrementow, niesprowokowanymi napasciami,

wyzwiskami, insynuacjami dotyczacymi czyjejs rodziny etc.

Gdyby istniala UCZCIWA moderacja, problemu wogole by nie bylo !

Problem braku wlasciwej moderacji zwiazany jest od lat z osoba - jozwy maryna !

To GLOWNIE On jest odpowiedzialny za - MORALNY UPADEK tego forum.

BLOKADA jest zlem, ale MNIEJSZYM zlem,

gdyz rozwiazujac radykalnie problem chamskiego rozwalania komus watku,

umozliwia osobie tak zablokowanej stworzenie WLASNEGO, chocby na ten sam temat.

Nie musimy przeciez w ramach tolerancji i demokracji,

zapraszac zlodziei i bandziorow do Swego Domu ?!

To są odmienne punkty widzenia wątku.Ja jestem za moderacją gdy pojawią się ekstremalne treści lub wklejki lecz w wspomnianym wątku zbanowano osoby z odmienny od misimora zdaniem.Autor chciał narzucić tylko przez siebie akceptowaną formę dyskusji a dla uzasadnienia wątpliwej racji stwierdził że tych kilka nicków to jest ta sama osoba.To jest przykład nieskuteczności obowiązującej formy banowania.Przed zbanowaniem nich uzasadni dlaczego,da jakąś szansę obrony.Polemizujesz w wątek i w pewnym momencie zbierają głos a ty nie wiesz dlaczego.To nie jest prywatne forum autora wątku.

Zaraz zaraz - dwie rozne rzeczy :

BLOKADA i BAN Administratora.

Jezeli jacys zwyrodnialcy namawiaja do :

przejezdzania / usmiercania / szlachtowania zwierzat

("Uciazliwe psy","Mala rzeznia"itp.), to taki watek

powinien byc NATYCHMIAST przez ADMINISTRATORA - USUNIETY

(i nigdy nie powinien sie odrodzic !),

a jego Autor powinien dostac - BANA.

Jezeli ktos narusza porzadek dyskusji w watku,

to Autor watku ma prawo nalozyc mu w nim - BLOKADE,

a zablokowany w ten sposob, moze zalozyc WLASNY watek - POLEMICZNY.

CHORA SYTUACJA polega na tym, ze :

ADMINISTRATOR / MODERATOR tego forum

na tak kontrowersyjne watki - ZEZWALA,

natomiast protestujacych przeciwko nim - NISZCZY !

Administrator ZNISZCZYL (pod cynicznym pretekstem)

wpis uzytkowniczki Nana, protestujacej przeciwko

wypowiedziom misiomora typu :

"Lepiej zabic psa niz miec widoczne blizny",

oraz - ZNISZCZYL watki gutekbulla i atoposa,

bedace POLEMIKA z pogladami misiomora / molibdena !

I W TYM TKWI PRAWDZIWE ZLO - W CYNICZNYM WOLUNTARYZMIE

ADMINISTRATORA, a nie w jakichs - "mechanizmach" banowania !

Pozdrawiam Wszystkich

Sylwia

"Zaraz zaraz - dwie rozne rzeczy :

BLOKADA i BAN Administratora"

Blokada i Ban to faktycznie różne sprawy.I jedno i drugie jest mi obce w użyciu stąd to pomieszanie.

Zakładanie nowego wątku polemicznego nie jest wątkiem w którym zostałem zablokowany.To już nie będzie kontynuacja tej samej polemiki.

Administrator nie ma wpływu na blokowanie a jeżeli może banować nie naruszając prawa to jego sprawa.Nie będzie wpisów forum padnie kasy nikt nie zarobi i administratora psami poszczują.Proste.

"Naprawdę jebło Was z tymi psami.

Ja to mam nawet kolegę, który uważa, że dobry Pan powinien wysysać ustami resztki łożyska zaraz po

porodzie u swojej suni. PRAWDA."

Twojego kolegę zapewne a powiadają:

"Powiedz mi, z kim obcujesz, a powiem ci, kim jesteś"

>wladz

>Zakładanie nowego wątku polemicznego nie jest wątkiem

>w którym zostałem zablokowany.

>To już nie będzie kontynuacja tej samej polemiki.

A po co Ci polemika z kims, kto Cie do tego stopnia nie szanuje,

ze zamyka Ci usta - BLOKADA ?!

kalimorfa ciekawe kiedy inni sie kapna ze jestes kolejnym klonem atoposa, nawet pisac nie potrafisz inaczej na poczet sklonowanego konta, twoja prymitywna socjotechnika wielkich liter i proby wywolania poczucia krzywdy wobec ciebie zdradzaja cie w kazdym wpisie. biedny cierpietniku z czosnkiem w nosie. zgin przepadnij TFU !

shukenja

nie jesteś odkrywczy - to już było

są dużo lepsi od ciebie. np. taka Redakcja stwierdziła, że ja też jestem Atoposem

to zupełnie jak za inkwizycji - każdego można posądzić, że go Atopos opętał. i na stos... :)))

Gość

(Konto usunięte)

maciek_m

Istnieje takie zjawisko jak współdzielenie konta, nie trzeba być opętanym żeby gadać jak atopos, a że ma swój "styl" więc nie trudno go rozpoznać.

A propos likwidacji blokady to miejcie na względzie jak wyglądoło forum bez niej!

atopos w każdym wątku, oczywiście nie trzeba dodawać że jego wpisy z tematem dyskusji rzadko kiedy miały coś wspólnego i na dodatek produkował je jak CKM.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.