Skocz do zawartości
IGNORED

Igła zamiennik do Shure 97xe

tom k

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

W szufladzie kurzy się shure M97xe(igiełke koncertowo złamałem).Sprzedać bez igły nie opłaca sie i pomyslałem o zakupie nowej.Oryginalna kosztuje około 150zł ale znalazłem na allegro zamiennik

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

moje pytanie czy warto te igłe kupic czy jednak tylko oryginł jest coś wart.

pozdr

tom k

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/41962-ig%C5%82a-zamiennik-do-shure-97xe/

Jeżeli to 97 z metryką z Meksyku to ,można założyć te z allegro. Natomiast 97 z US bywały montowane w róznych obsadach i wtedy trzeba sprawdzić obsadę igły i samej wkładki ,aby do siebie pasowały.

• 2 tygodnie później...

z malych poszukiwan wyszlo mi ze to bardzo zlosliwa igla co pasuje jedynie do 97xe w przeciwienstwie do przynajmiej polowy igiel z serii 97, ale moze ktorys z uniwersalnych zamiennikow bedzie tak z glowa zrobiony ze da sie go idalnie wepchnac tworzac tylko minimalne roznice optyczne zewnetrznej oprawy.

No niestety do wspolczesnych zamiennikow kilku zaledwie istniejacych obecnie producentow (gorszych badz lepszych) ktorym najczesciej jednak daleko do koncernow sprzed lat, wrzuca hurtem te same igly (ze swojego bardzo skromnego menu) zmieniajac jedynie oprawe bo niby po co maja sobie glowe zawracac jakimis specyfikacjami dla staroci jak o zgrozo nie roba tego czesto dla wspolczesnych budrzetowek? Kiedys bylo podobnie, ale producentow bylo znacznie wiecej, a i wkladki calkowicie autorskie sie trafialy. Autorski to dzis jest jedynie niektory wspolczesny hi-end i to mniej znany(ten nie autorski przynajmiej jest zgodny ze specyfikacja). Zotaje metoda na dejota i zabawa z VTA, NOS, badz stworzenie wlasnego rankingu obecnych firm produkujacych igly. Mozna tez zamowic sobie igle na miare potrzeb o czym zawsze przypominam ale oplaca sie to jedynie w wypadku kultowych wkladek.

• 3 miesiące później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.