Skocz do zawartości
IGNORED

MHZS CD88E - kupno z chin

M@riusz

Rekomendowane odpowiedzi

marcin9999, 24 Kwi 2008, 22:19

>pastwa - co według mnie gra ? otoż powiem Ci mam obecnie 5 typów : Accuphase DP-500 mój nr 1,

>Amplifikator Bitofon, Linn Majik, Bladelius Freja, i Naim CDX5. To moim zdaniem Gra a jak chcesz

>wiedzie cco gra jeszcze lepiej to posłuchaj Accuphase Dp800/Dc801. I nie pisz mi że to kosztuje bo

>te pierwsze nie kosztują majątku i nie wygaduj bzdur o osłuchaniu

No bez jaj! Za cenę najtańszego z wymienionych cedeków możnaby nakupić pół bagażnika MHZSów, i jeszcze by na benzynę zostało ;-)))

Jak już porównywać, to z cedekami z tej samej grupy cenowej.

W sumie w porównaniu z wymienionymi cedekami to się okaże, że każdy cedek kosztujący w sklepie około 2000zł gra do dupy.

Ja mam taki idealne porównanie do tego modelu mhzs - gra tak jak odtwarzacz dvd denona 2910 - ktory używany chodzi po 700 zł. To jest ta półka . Na pewno nie tak jak choćby denon dcd-1500 ( Ale sie kurde uczepiłem tego Denona - Włascicele Denonów wybaczcie ) którego nie uważam za żadne cudo a kosztuje koło 2 tys. Stary CEC mimo ze go nie lubię i tak był o wiele lepszy. Nie uderzał sybilantami i miał przestrzeń czego o tym MHZS nie mogę powiedzieć. Jest jeden aspekt tego wszystkiego którego nie chcę poruszać i jest związany z kupowaniem na zasadzie czytania o sprzęcie a nie słuchania sprzętu.

Kiedyś u jednego z forumowiczów porównywaliśmy cedeki. Przywleczony przeze mnie Audio Note CD3 zagrał u niego okropnie, gorzej niż Denon DCD700. A przecież to świetne CD, wyraźnie lepsze od Bitofona. Byłem w szoku.

Jeżeli zatem dźwięk MHZS oceniasz jako poziom DVD za 700zł, to może znaczyć jedynie tyle, że nie spasował się z systemem, a niekoniecznie od razu że jest do dupy.

Czekaj piszesz że słuchałeś Bitofona? a gdzie i kiedy bo tych osób które słuchały nie jest za wiele. Bo nie jest w sprzedaży. Ale z tym spasowaniem do systemu to chyba nazwę to wprost bredzisz - Porównywania Audio Note z Denonem DCD-700 to tylko i wyłącznie Twoja prowokacja. dwa pierwsz ekosztuja 7000 a denon 700 zł . Słuchaj prowokacja na zasadzie mieszania w proporcji jak 1:10 ci nie wyszla...a może któs ci mówił co słyszał....

uf... szkoda gadac - jak ten cd jest taki zly to dlaczego po przejsciu z niego na marantz SA-1 slysze mniejsza poprawe niz po przejsciu z pd-9700 na cd66 - cd88 ??? ( cd66 sprzedalem i kupilem cd88 - osoba ktora kupila odemnie cd66 miala system glosnikowy ze wzm. spark 530 ??? i niebyla zadowolona z tego cd - piala z zachwytu jak zadzwonilem zeby sie spytac czy wszystko ok po przesylce !!!!!! ) - ten cd naprawde niedosc ze dobrze gra to jeszcze dobrze wyglada - mialem okazje porownywac go do benchmark dac-1 i wspomnianego wczesniej cambrige'a - dwukrotnie byl ten cd lepszy ( z tym ze dac-1 to calkiem inna sygnatura - strasznie jasny, przez co sprawia wrazenie detalicznego, zludne wrazenie ) porownania niebyly zbyt ekstensywne zawsze bylo to przy okazji testow sluchawek :D

marcin9999, 24 Kwi 2008, 22:46

>Czekaj piszesz że słuchałeś Bitofona? a gdzie i kiedy bo tych osób które słuchały nie jest za

>wiele. Bo nie jest w sprzedaży. Ale z tym spasowaniem do systemu to chyba nazwę to wprost bredzisz -

>Porównywania Audio Note z Denonem DCD-700 to tylko i wyłącznie Twoja prowokacja. dwa pierwsz

>ekosztuja 7000 a denon 700 zł . Słuchaj prowokacja na zasadzie mieszania w proporcji jak 1:10 ci nie

>wyszla...a może któs ci mówił co słyszał....

Jasne, jak Kali ukraść komuś krowę, to jest dobry uczynek, ale jak ktoś Kalemu ukraść krowę to jest zły uczynek.

I na tej zasadzie Tobie wolno mieszać z błotem MHZS na podstawie porównania z wieloktotnie droższymi cedekami, a mnie nie wolno nawet wspomnieć o tym, że podpinaliśmy dla porównania do jednego wzmacniacza Audio Note CD3 i Denona DCD700, bo powiesz że bredzę. Otóż nie, kolego. Nie bredzę, bo takie porównanie miało miejsce, i wynik był właśnie taki. AN CD3 wpięty w ten konkretny system zagrał okropnie. Co nie znaczy że jest złym cedekiem. Znaczy jedynie tyle, że nie polubił się z systemem. I gdzie jest napisane że nie wolno porównywać CD za 700zł z innym CD za 7000zł? A nawet z jeszcze droższym? Bo AN CD3 nie kosztuje 7000zł, tylko sporo więcej. A może Tobie wolno tak porównywać, ale mnie już nie wolno?

Prowokacja, mimo że niezamierzona jak widać się udała. Oburzyłeś się na porównanie cedeków z różnych grup cenowych, mimo że parę postów wyżej sam dokonałeś takiego porównania.

A bitofona ma dwóch moich kolegów. Wbrew temu co sugerujesz Bitofon nie jest aż tak rzadkim zjawiskiem jak białe jednorożce ;-)))

uważasz że ujawnienie tego ja MHZS kantuje ludzi nie było w porzadku, bo sobie kupiłeś chinskiego syfka i nie sprzedasz go na allegro teraz nawet za 100 zł. Tu cie boli kolego i nie pieprz ze prowokacja się udała

odnosnie takich porownan - bylem kiedys we wroclawiu w delta studio - byly odsluchy gramofonow chyba pro-ject ??? - i co - ku zdziwieniu wszystkich tanszy model jednego z uczetnikow odsluchu zagral lepiej niz duzo wyzszy model z oferty firmy - przy okazji takze wzm. ktory mial byc niby super niezagral wogole a jakis tam inny ktory mial byc taki se zagral bardzo ok :D - poprostu czasem bywa

poza tym brakło ci argumentów to snujesz jakieś gierki, prowokacje.. to chyba wyczerpuje moja rozmowę z Tobą. niech zostanie tak ty słuchaj swojego DCD-700 i MHZS-a a ja poczekam na Bitofona. Dobrej nocy - tobie McGyver też - i nie szukaj wszędzie spisku dealerów i dystrybutorów - kończe bo za chwile pewnie zaczniesz mnie mieszać z błotem - a ja tylko pisąłem o kiepskim CD-ku made in china wycenionym jakby nie był kiepski.

Sorry, nie bitofon tylko TACD1. Myślałem że to tylko inna jego nazwa.

A TACD1 wcale taki rzadki nie jest. Na samym forum znalazłem:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

marcin9999, 24 Kwi 2008, 23:19

>uważasz że ujawnienie tego ja MHZS kantuje ludzi nie było w porzadku, bo sobie kupiłeś chinskiego >syfka i nie sprzedasz go na allegro teraz nawet za 100 zł.

Człowieku, puknij się w czachę. Nie kupiłem MHZS, ja go tylko słuchałem w swoim systemie. Gówno mnie obchodzi czy stanieje czy nie stanieje. A jeżeli ktoś go kupił, bo mu się dźwięk podobał, a teraz nagle będzie sprzedawał tylko dlatego, że tam siedzi tani DAC, to znaczy że jest niepoważnym histerykiem nie ufającym swoim zmysłom, bądź też snobem który nie ma pojęcia o dźwięku, a sprzęt ocenia na podstawie gwiazdek w kolorowych gazetkach i na podstawie cudzych opinii.

>poza tym brakło ci argumentów to snujesz jakieś gierki, prowokacje.. to chyba wyczerpuje moja

>rozmowę z Tobą.

Ja snuję prowokacje? Jakoś wyjątkowo chętnie używasz tego słowa. Tutaj też:

Ukryta Zawartość

Ktoś przeprowadził porównanie którego wyniki ci się nie podobają, więc to oczywiście jest prowokacja, a jakże. Jeżeli fakty są niezgodne z twoim postrzeganiem świata, to tym gorzej dla faktów. Bo to nie fakty, to prowokacja! Cóż za radość! Wystarczy nazwać coś prowokacją, i już tego nie ma! Jest nieważne.

>niech zostanie tak ty słuchaj swojego DCD-700 i MHZS-a a ja poczekam na Bitofona.

>Dobrej nocy - tobie McGyver też - i nie szukaj wszędzie spisku dealerów i dystrybutorów - kończe bo

>za chwile pewnie zaczniesz mnie mieszać z błotem - a ja tylko pisąłem o kiepskim CD-ku made in >china wycenionym jakby nie był kiepski.

Jakiego "swojego"? Nigdy nie miałem DCD700, MHZSa też nie miałem, w mój system był wpięty tylko gościnnie. Walisz na oślep, i nie trafiasz, bo nie odrobiłeś lekcji. Spisku dealerów też nie ja się dopatrywałem. A mieszać cię z błotem nie zamierzam, bo to nie moja metoda. Jak widać upadły wszystkie twoje argumenty, i zaczynasz czepiać się mnie personalnie zamiast faktycznie pisać o tym cedeku.

I że niby jak jest wyceniony? Drogo? Za drogo? Jasne, jak się go porówna z kilkakrotnie droższymi maszynami, to nic dziwnego że polegnie. A należy porównywać z cedekami kosztującymi tyle samo co on.

Ciekawe, że tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tak ci się nie podobało porównywanie samochodów z różnych klas cenowych, a sam odsądzasz od czci i wiary taniego cedeka na tej podstawie, że porównałeś go z cedekami wielokrotnie od niego droższymi. Widać dobierasz metodologię porównań do z góry założonej tezy którą starasz się udowodnić. Po prostu szkoda gadać. Dobranoc.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

marc -> Widze ze mamy tu już "zmasowany atak pewny grup interesu" - kurcze radia maryja chcesz słuchać tym CD-kiem? może mają tuner w ofercie? będzie łatwiej.

To napawa dużym optymizmem, że "krajowa myśl techniczna" ma tak zagorzałych bojowników, walczących z najazdem pseudo-audiofilskich skośnookich odwarzaczy CD.

Co do radia z Torunia - wystarczy, że na czytam się idiotyzmów m.in. Twojego autorstwa na tym forum.

Taa, a kto jest dystrybutorem MHZS na Polskę? Bo ja myślałem że się je sprowadza indywidualnie kupując na chińskim ebayu. Więc który chińczyk nam płaci? I czy radio maryja przyjmuje yuany?

Panowie, dajcie pokój. Ze wstępnej analizy wpisów tego 9999 wynika że: Tego MHZS w życiu na oczy nie widział, swoje typy spisał z rankingu w jakimś pisemku, a tak w ogóle to jest po prostu pyskatym szczylem.

I jest zakichanym trolem, którego wszyscy karmicie (karmimy).

Mój szanowny przedmówca ma rację. Niemniej warto było dojść do tego punktu, bo jeszcze by mu ktoś z początkujących uwierzył

Ukryta Zawartość

post-3550-100004472 1209149782_thumb.gif

post-3550-100004473 1209149782_thumb.gif

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

brakło kolegom argumentów to teraz emotikony się pojawiły, teksty typu pierdoła, że może grupy interesów. Ależ wy musicie mieć ciężkie życie - jak sie z kimś nie zgadzacie to zaczynacie teksty o czyjejś mamusi :_) - strasznie pewnie gęby macie poobijane już :_). Generalnie gratuluje ze ten CD-ek zaspokoił wszystkie wasze oczekiwania. skoro tylko takie są - ale po co do tego audiofilskie forum.

To dla was oczywiste - macie racje jestem trolem, pierdołą, i wszystkim innym tylko ja przynajmniej nie mam cd-ka z cyganionym dacem z boomboxa i grającym w stylu samsunga hd850 - pewnie z 40o zł. No ale ciężko kogoś zachęcać żeby publicznie przyznał się jak go jakiś chiński ebajowy handlarz zrobił w jego polską mądrą d.... w....ał bez mydła.

marcin9999

>To dla was oczywiste - macie racje jestem trolem, pierdołą, i wszystkim innym/.../

Bardzo dobrze że zaczynasz sobie z pewnych rzeczy zdawać sprawę. Tyle warte twoje komentarze na temat MHZS co na temat TACD01, nie masz żadnej wiedzy w temacie, wpisy zaś są szczeniackie i pozbawione jakiegokolwiek sensu.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

marcin9999

24 Kwi 2008, 23:12

tak coś ściemniasz z tymi dwoma kolegami, bo istnieje tylko jeden prototyp Bitofona

Nie cierpie głupoty:(

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

marcin9999, 26 Kwi 2008, 10:21

>brakło kolegom argumentów to teraz emotikony się pojawiły, teksty typu pierdoła, że może grupy

>interesów. Ależ wy musicie mieć ciężkie życie - jak sie z kimś nie zgadzacie to zaczynacie teksty o

>czyjejś mamusi :_) - strasznie pewnie gęby macie poobijane już :_). Generalnie gratuluje ze ten

>CD-ek zaspokoił wszystkie wasze oczekiwania. skoro tylko takie są - ale po co do tego audiofilskie

>forum.

Grupy interesów? A kto mi zarzucał że biorę pieniądze od dystrybutora MHZS? Nie ty przypadkiem?

A teraz wykręcasz kota ogonem, że niby nam się skończyły argumenty? Nie ściemniaj, tylko gadaj zaraz kto jest owym dystrybutorem MHZS na Polskę który rzekomo mi płaci?

Podsumowując chińskie odtwarzacze CD to syf, podróbka kiła i mogiła no i cóż tak jest i nieprędko to się zmieni. A dyskusja na forum zaczyna przypominać dyskusję o zapachach. :-) . Tym samym wybaczcie- piszcie sobie dalej co chcecie i jak chcecie - ja powiem tylko - tyle - dzisiaj spotkałem znajomego który kupił sobie rzekomo super chińskiego quada za 5 tys. miał być lepszy od yamahy grizzly za 30 tys. Okazało się że jak mu sie zepsuł to części zamienne w obrębie jednej partii różnią sie od siebie rozmiarami :-) hehehehehehehehe wysoka jakość - k**wa o czym my tutaj w ogóle mówimy. To jak w tym kawale o wynalezieniu elektrycznej maszynki do golenia - na śmietniku amerykańskiej ambasady w Moskwie. możecie mi każdy kit spróbować wcisnąć ale nie bądźcie śmieszni- pozbierajcie trochę kasy i kupcie coś porządnego - albo weźcie się w końcu za jakieś porządne zajęcie bo będziecie do końca życia słuchać tej chińskiej mogiły. Udane długiego weekendu

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.