Skocz do zawartości
IGNORED

W imieniu Site - Piotr Welc

administrator

Rekomendowane odpowiedzi

Jak chodzi o panienki to zdecydowanie preferuję Basie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Okazało się to prawdą!! Szok leciutki.

O to co administratorka napisała mi na PW:

>Jesli juz - to koleżanko :) moze Pan podać jakieś przykłady świadczace o mojej stronniczosci, >kompletnej nieznajowmosci tematu audio? Regulamin i Netykieta obowiązują wszystkich - i tych >którzy sie znają tak świetnie jak Pan, i tych którzy odrobinę mniej. zachęcam do życzliwości wobec >innych forumowiczów.

>i tyle - wszystkim nam bedzie latwiej

pozdr.

JK

Jakimś kuriozum stało się to forum. Panie moderujące przepychanki facetów, decydujące właściwie o temperaturze ich debat. Mentalnie to przecież ta "pcia" to żyje w innych świecie.Ich wrażliwość(a właściwie nadwrażliwość) nijak nie przystaje do świata dysput męskich.Jozwa- czy to jakiś eksperyment? , bo pogadać na tym forum to już nie można jak chłop z chłopem.

wiesz, moze i faktycznie niesprawiedliwie ktos wycial twoje posty, bo dla jasnoci i klarownosci powinno sie zostawiac nawet glupoty.

ale teraz to pokazales jakim jestes szowinistyczna swinia i typowym "meskim maczo". ciekawe czy twoja kobieta o tym wie ze tak myslisz o drugiej plci, a jesli wie to znaczy ze chyba z niej mamaja bo ja gdybym byl baba i ktos publicznie zaczal robic ze mnei kure domowa to dalbym po pysku i na tym by sie skonczylo.

byc moze faktycznie z toba trzeba gadac jak z chlopem, jak sam tego sie domagasz.

i mysle ze chyba potrzeba ci kobiety zebys pewne rz4eczy zrozumial, wiec moze z braku laku zamiast pisac na forum idz i kup sobei szarlotke i zrob co kiedys pokazali na filmie, moze ochloniesz i nie bedziesz produkowal takich wpisow jeden po drugim.

shukenja, 29 Kwi 2008, 17:42

Swoim wpisem po raz kolejny udowadniasz, że bałwan z ciebie do kwadratu.Ty nic nie rozumiesz i tak naprawdę nie masz pojęcia o kobietach. Powinni ciebie zrobić moderatorem na forum na którym 99.99%wpisów jest tylko kobiet, gdyż tylko facet najlepiej rozumie ich problemy? Facet idź się napić, ale ty już jesteś zalany i to od dłuższego czasu.

>shukenja,

Sięgnij po ostatnie rezerwy komórek mózgowych.To nie ma nic wspólnego z szowinizmem.Czy widziałeś kiedykolwiek ring i okładających się facetów sędziowany przez kobietę? Facet zacznij w końcu myśleć, bo dotychczas tylko tobie się wydaje że myślisz.

widzialem, w sumie nie powinienem ci odpisywac na te wielokrotne posty ktore zamiast kontraergumentow wciaz oscyluja wokol tendencyjnego "otrzezwiej otrzezwiej" z braku laku, bo przeciez do glownych argumentow w moim pierwszym poscie sie nie odniesiesz, prawda ?

jestem akurat zwiazany ze sztukami walki od lat wielu i nie raz widzialem kobiety sedziow i kobiety lejace facetow i kobiety lejace kobiety i co wogole plec ma do rzeczy zarowno w tematyce audio jak i mordobicia i jak sobie to imaginujesz, nie mam pojecia chlopie. chlopie oczywiscie w chlopskim sensie slowa, jak sobie zyczyles wczesniej, nie kolezenskim.

tylko nie pisz juz podwojnie, odczekaj, uzyj szarlotki i napisz raz a dobrze.

• Redaktorzy

Chochla, a widziałeś ty ładne migi ura-mawashi-geri yodan w wykonaniu sprawnej pani, prosto na skroń oponenta? Albo inną panią, tnącą szablą pojedynkową przez maskę szermierczą tak, że czuć zapach przypalonego żelaza? Bo ja widziałem, w tym drugim przypadku od wnętrza maski. Niezapomniane wrażenie. To luźna uwaga en passant, skoro już rozmowa toczy się o ubocznych drobiazgach. Koniec off-topu, wracam do zakładki stereo.

Horst, 29 Kwi 2008, 10:15

"uprzejmie donosi wlad kabel i prosi o zbanowanie kolegi"

Też zauważyłeś w swoim wpisie namawianie do nienawiści?

Nie donoszę tylko zastanawiam się co cenzorzy uważają za nienawiść.Gdybym chciał donosić podałbym nick wątek publicznie i nie ogłaszał.

Zygfryd/Horst pisz jak najdłużej(z sensem) omijając cenzorów.

chochla nie widziales walk kendo, pokazow aikido, i kilku innych sztuk w ktorych pojedynek rozgrywa sie na poziomie mentalnym zanim dojdzie do spojrzenia w oczy czy kontaktu fizycznego,i wykracza dalece poza twoje chlopskie pojmowanie walki, czy tez bokserskiej (bo znac ze innych nie znasz bozes na polsacie wylapal tylko tigera za mlodu) czy jakiejkolwiek rywalizacji pomiedzy polcia chlopska, czy tez, jak to nazywasz, pcia. przydaloby ci sie chyba zeby ta pcia kiedys przy twoich, jesli ich masz rzecz jasna, kumotrach, nakladka po polikach zebys sie nogami nakryl. nauczylbys sie szacunku,to przynajmniej tego, bo madrosci to juz na pewno sie nauczysz.

Czyli jeśli dołączę cokolwiek związanego z kolejnictwem to moje posty na bocznicy będą merytoryczne?

Czy ktoś mógłby mi odpowiedzieć? Bo na razie poruszamy sie wszyscy jak we mgle!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>> shukenja 29 Kwi 2008, 22:46

Różnice między facetami a kobietami jednak są i to nawet w takich dyscyplinach jak szachy. W aspektach fizycznych - rekordy świata w sportach "wymiernych" mówią same za siebie. Dlatego właśnie w sportach walki typu full-contact, rozgrywanych na poważnie między osobami z długim stażem treningowym nikt o zdrowych zmysłach nie dopuści do walki kobieta - facet.

shukenja, rosiu - Gratulacje i powodzenia. słuchacie wogole muzyki czy wpadliście tu tak na chwilkę przez przypadek? nie zauważyliście o czym jest to forum, pomyśleliście, że o obronie praw własności, mieliście problemy, bo ktoś na parkingu przebił wam opony, bo parkowaliście w miejscu dla inwalidów (takich na wózkach, a nie umysłowych), a wy chcieliście zaprotestować, zauważyliście, że ktoś chce zrobić krzywdę temu, kto ma jeszcze 4 nieprzebite, poczuliście, że musicie, że to wasza misja. shukenja - jaki był twoj nick przedtem?

nie byl zaden mozesz zobaczyc date - pierwsze moje posty po rejestracji to pytania o zestaw ktory kompletowalem. w moich postach zawieram tylko obserwacje forum i swoje wlasne przemyslenia, akurat w tym przypadku ida w sukurs adminowi bo histeria krzykaczy jest niezrozumiala i ludzie ci ukazuja mocne nadecie p iprzewrazliwienie swoimi osobami i dopoki bede to widzial bede o tym mowil.

co do sztuk wali, ze odpisze konczac ten temat, japonczyzy ktorzy wylozyli filozoficzne podstawy pod fundament, przynajmniej tych klasycznych sztuk, nie maja problemu w kwestii pojedynku pomiedzy plciami. w kendo ktore mialem przyjemnosc dosc dlugo cwiczyc skzoleni bylismy przez rodowitych japonczykow i sparowlaismy bez roznic czy ktos vbyl kobieta czy mezczyzna. to europejczycy dorabiaja dzis w wiekszosci ideologie i szowinizm do dyscyplin ktore maja ponad 1000letnia tradycje i stad powstaja wpisy hipokrytow ktorzy najpierw nie reaguje za chochle ktory sprowadza kobietedo roli kury domowej ktor ana niczym sie nei zna, a potem pomstuja za pisanie o tradycjach innego kraju ktore stosunki damsko meskie traktuja na innym poziomie. dosc powiedziec ze dla wiekszosci swietobliwych polaczkow geisha jest zwykla ladacznica podczas gdy w japonii odnosi sie do niej z szacunkiem, ze wzgledu na pisatowane stanowisko. coz, ze jestesmy w tyle za europa wiem, ale za reszta swiata jeszcze dalej - ciemnogrod zaplewiony przez sredniowieczne zabobony i dodtkowe 50 lat prania mozgow z laudiofili zrobilo swoje, co widac.

parmenidesie, o muzyce rozmawiam kiedy trzeba, nei martw sie o to. na tym forum jednak malo kto o muzyce rozmawia - typowych nudnych pogawedek o klasyce i jazzie nie uwazam za ciekawe rozmowy a zdaje sie wiekszosc wpisow o tym traktuje.wsrod tych wszystkich audiofili ktorzy na gierkowskich dywanach przesiadujac sluchaja jednego klocka od 10 lat i prowadza wojny o sprzet ktory musneli palcami w salonie ciezko o kogokolwiek kto muzycznie rozwija sie w stopniu "ewolucyjnym" czyli, nie biadoli wiecznie o tych smaych plytach, standardach dla audiofili, i nowych tloczeniach mozarta. z calym szacunkiem do tej muzyki, progres muzyczny a stagnacja to dwie rozne rzeczy i przynajmniej jesli o mzyke chodzi to miejscowo zauwazam to drugie. w wiekszosci przypadkow, przynajmniej.

nie oskarzaj mnie wiec o cos czego nie robie bo to nielogiczne, a z drugiej strony nie kaz tlumaczyc z rzeczy ktore sie nie staly.zyj i daj zyc innym, jesli moje luzne uwagi a propo histerii jaka tu zapanowala ci przeszkadzaja, po prostu nie czytaj tematu.

pozdrawiam.

>> shukenja 29 Kwi 2008, 22:46

>Różnice między facetami a kobietami jednak są i to nawet w takich dyscyplinach jak szachy. W >aspektach fizycznych - rekordy świata w sportach "wymiernych" mówią same za siebie. Dlatego >właśnie w sportach walki typu full-contact, rozgrywanych na poważnie między osobami z długim >stażem treningowym nikt o zdrowych zmysłach nie dopuści do walki kobieta - facet.<

Misiomor masz pełną rację, ale shukenja to prozaiczny damski bokser dowartościowujący swoje ego obijaniem kobiet na treningach, bo w walce nawet z pierwszym lepszym chłopem nawet spod jego ulubionej walącej się budki z piwem dostałby lanie.To typowy typ mamisynka "zdobywającego męskość" uczęszczając na sztuki walki i któremu się wydaje, że od tego jego mikroskopijny fiut stanie się większy.

Mam nadzieję, że Panie Administratorki zaakceptują słowo fiut, a jak nie, to zastąpię je bardziej eleganckim - prąciem.

Shukenja:

Japońskie sztuki walki które wymieniłeś (kendo, aikido) są bliższe baletu niż sportu z prawdziwą rywalizacją. Jakoś w szermierce olimpijskiej nie ma unifikacji płci - i to pomimo że walczą na lekkie "antenki samochodowe".

No a poważnego starcia mistrzyni aikido - Fedor Emelianenko to gentleman nie powinien nawet próbować sobie wyobrażać.

chochla nie z abardoz rozumiem inwektywy i probe umniejszenia mojej wartosci poprzez stawianie tez o wielkosci mojego penisa, ktorego zreszta nie widziales. to chyba nie sa argumenty powaznego czlowieka ktore maja na celu wykazac ze sie w czymkolwiek myle ?

po drugie - nie jestem maminsykiem, dlaczego w zyciu obralem sciezke tego typu zajec tlumaczyc ci sie nie bede i powtorze ze chlopskie pojmowanie sztuk wlaki jako zwyklej bijatyki w stylu bokserskim jest twoja domena ale na szczescie nie reguluje tego jak naprawde sztuki walki wygladaja. jest troche wiecej "za" niz zwykla bijatyka, ale jak widze moje argumenty poparte dosc dlugim doswiadczeniem dla ciebie sa "gowno warte", tym samym sprowadzaja dyskusje do poziomu wyzwisk ktore bezpodstawnie mi serwujesz. jestem w stanie wytlumaczyc ci bardzo chetnie na czym sedno sprawy polega jesli tylko zdecydujesz sie pisac do mnie normalnie, tym bardziej ze jedyna miedyz nami roznica to to ze ja mysle inaczej i nie wpadam w histerie a propo sprzedajnosci forum.

misiomor:

myslisz sie myslac ze kendo to balet. byc moze pokazy aikido wygladaja ladnie i plynnie jako przygotowane wczesniej formy kata, ale obydwie sztuki akurat wywiodza sie w prostej linii z kenjutsu czyli typowej szermierki bojowej ktora zastosowanie miala z gora ponad 10000 letnie na polu walki. roznica taka ze ueshiba ktory stworzyl aikiko odlozyl miecz a w kendo ostrze stalowe zamienilo sie w dosc zaawansowany technologicznie miecz bambusowi shinai azeby uchronic przeciwnika przed obrazeniami fizycznymi. do tego oczywiscie potrzebna jest zbroja ktora, podobnie jak zaawansowana konstrukcja treningowych mieczy, powstala w naturalny sposob jak udoskonalenie ekwipunku cwiczebnego. w obydwu pryzpadkach, kendo jak i iaido, mowimy wiec o walce mieczem, z tym ze w aikido - walce mieczem bez miecza, i gdyby przyjrzec sie wiekszosc ruchow aikidokow widac wyraznie reminiscencje form w ktorych uzywa sie miecza podczas wlaki. wiedza o tym kendocy, wiedz aosoby cwiczace aikido, nie wiedza ci neizwiazani z tematem i nic z w tym zlego, dopoki takie osoby hjak chochla z niewiadomych przyczyn sprowadzaja ponad 1000 letnia historie do poziomu mordobicia w taniej spelunie.

podejrzewam ze to kwestua standardow ktore wynosi sie z domu albo z podworka - jesli bowiem ktos przez pierwsza lata zycia widzial mordobicia, sztuka wlaki z tym bedzie mu sie kojarzyc wylacznie.

o domeny olimpijckie spierac sie nei bede bo jest zasadnicza roznica pomeidzy sztuka wlaki a sportem, i o ile sportem, czy tez sztuka sportowa mozna nazwac dzisiejsze judo czy tez zapasy, o tyle klasyczne sztuki walkibeda zawsze sztuka. roznica jest latwa do wytlumaczenia, jesli tylko podejscie chetnego na wiedze odpowiednie bedzie.

o podejscie do mnie sie nie martwie, jednak szkoda widziec bledne i niesprawiedliwe opinie w temacie tychze sztuk, to krzywdzi dosc mocno osoby z tym zwiazane.

Shukenja:

Czy porównanie sztuk walki do baletu (też sztuka) im w jakikolwiek sposób uwłacza? Niektórzy nawet wyżej cenią sobie balet niż dwóch spoconych osiłków z kalafiorami na uszach próbujących nawzajem pourywać sobie członki a nawet ręce i nogi.

Co nie znaczy że kendo i aikido w swojej czystej postaci w jakikolwiek sposób nadają się do realnej walki z odpowiednio wyszkolonym przeciwnikiem. To potrafi tylko Miszcz Marian.

nie, chcialem dopisac ze absolutnie, byc moze powinienem powiedziec ze porownanie do baletu jest wrecz ladne, oddaje ducha walki i spokoj i troszke filozofii zen ktora trzeba w sobie zaszczepic azeby w pelni korzystac, jak miszcz marian, z aspektow tyche, jak i innych sztuk.

nie chcialem produkowac postu jednego za drugim jak chochla.

gdyby tak zen daloby sie zaszczepic i tutaj, coby to cale wariactwo sie skonczylo....

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.