Skocz do zawartości
IGNORED

Prosze o porade(tanie głośnki)

bacz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Właśnie pozbyłem sie moich Jamo Studio 180 których po przeprowadzce z 16m2 do 9m2(średnio wytłumiony ale pracuje nad tym) pokoju nie mogłem strawić strasznie dudniły i stały sie jakieś ociężałe. Mam zamiar zakupić jakieś małe używane monitorki tzn. myślałem o Tannoyach M1 lub Wharfedale 8.1. ewentualnie jakieś Mission. Ma to na razie współpracować ze zestawem Technicsa. Muzyka którą preferuje to min. Garou, Celine Dion, U2, Enya, muzyka filmowa, czasem jakieś techno. Głośniki pasuje mi ustawić w narożach pokoju w odległościach ok 20-30 cm od bocznych i tylnych ścian(oczywiście na ciężkich standach). Nie mam możliwości odsłuchu w/w kolumienek ponieważ w moim mieście brakuje ich w sklepach, natomiast udało mi sie odsłuchać M2 w zestawie z Nad-em i najtanszym zestawem Denona. To co pokazał Nad powaliło mnie na kolana. Jednak jak na razie przekracza to moje możliwości finansowe.

Mam jeszcze 2 pytanko a mianowicie na co zwrócić uwagę przy zakupie używanych kolumn(poza odsłuchem). aby nie kupić jakiegoś bubla

Z góry dziękuje za odpowiedź.

https://www.audiostereo.pl/topic/4210-prosze-o-poradetanie-g%C5%82o%C5%9Bnki/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.