Skocz do zawartości
IGNORED

INFORMACJA O ZABLOKOWANIU UŻYTKOWNIKA

lenam

Rekomendowane odpowiedzi

Ponownie podejmuję problem informowania na forum o zablokowaniu konta danego użytkownika, czyli o nadaniu tzw. bana. Jest to powszechnie stosowana na forach internetowych praktyka, stosowana zresztą kiedyś i tutaj. Symbol np. czerwonej kartki - ale może być przecież jakikolwiek inny - przy nicku zbanowanego znaczenie ułatwiłby komunikację. Z tego co mi wiadomo, aktualnie kilkunastu dotąd aktywnych i twórczych uczestników naszej społeczności jest zbanowanych. Byłoby cenne, gdyby wszyscy mogli się o tym przekonać.

Przy okazji warto by też rozważyć procedurę blokowania konta. Moim zdaniem i wedle mego doświadczenia ban winien być poprzedzony jakimś ostrzeżeniem, a jego nadaniu towarzyszyć powinno bodaj najbardziej lakoniczne uzasadnienie. Ja np. nie mam pojęcia, dlaczego tacy forumowicze jak Piotr Ryka, Gustaw, camle, Rafaell, p.f. pawlikowski czy gutekbull - by wymienić tylko kilku - są od paru dni nieobecni na forum. A Wy wiecie?

zwolennik łagodności

mówiąc szczerze Redakcja przegina z banowaniem.Przez tyle lat jakoś nikomu to nie przeszkadzało.A teraz taka nadgorliwość.Forum zrobi się jałowe, żebyście się nie obudzili z ręką w nocniku.

zachęcam do zapoznania sie z watkiem: » Zablokowane nicki. tam ten temat byl juz opisany i wyjasniony, cytuję: ...administrator zmuszony był zablokować na 7 dni konta kilku osób. Użytkownicy "Piotr Ryka" i "maciek_m" zostali zawieszeni za trollowanie, osobiste ataki i (przykro o tym pisać) czarny PR przeciwko forum audiostereo dokonywany zarówno tutaj, jak i na innych forach internetowych. Użytkownicy "Gustaw", "kalimorfa" i "Nana" za udostępnianie własnych kont zbanowanemu userowi. Ta sytuacja jest równoznaczna z żółtą kartką. W najbliższym czasie zostanie przywrócona widoczność kartek w postaci graficznej.

No to przypomnijmy:

"Dzisiaj administrator zmuszony był zablokować na 7 dni konta kilku osób. Użytkownicy "Piotr Ryka" i "maciek_m" zostali zawieszeni za trollowanie, osobiste ataki i (przykro o tym pisać) czarny PR przeciwko forum audiostereo dokonywany zarówno tutaj, jak i na innych forach internetowych. Użytkownicy "Gustaw", "kalimorfa" i "Nana" za udostępnianie własnych kont zbanowanemu userowi. Ta sytuacja jest równoznaczna z żółtą kartką. W najbliższym czasie zostanie przywrócona widoczność kartek w postaci graficznej. PROSZĘ nie wpisywać się w tym wątku, służy on wyłącznie informacji, do czasu powrotu graficznych oznaczeń."

Mowa - dość dyskusyjna - jest raptem o 5 koleżankach i kolegach, a co z resztą? Skoro wprowadzenie prostego symbolu informującego o banie to jakaś kosmiczna trudność, to może trzeba utworzyć oddzielny wątek, w którym będą wymieniani banici, najlepiej wraz z uzasadnieniem.

zwolennik łagodności

Może żeby ułatwić zadanie Administracji podam od razu aktualną (chyba...) listę, oczywiście bez uzasadnień, bo tych nikt nie zna:

1. użytkownik maciek_m - zbanowany

2. użytkownik Piotr Ryka - zbanowany

3. użytkownik Atopos - zbanowany

4. użytkownik narsiltm - zbanowany

5. użytkowniczka kalimorfa - zbanowana

6. użytkowniczka Nana - zbanowana

7. uzytkownik Rafaell - zbanowany

8. uzytkownik camle - zbanowany

9. uzytkownik Gustaw - zbanowany

10. uzytkownik Vires - zbanowany

11. uzytkownik clo2 - zbanowany

12. uzytkownik p.f.pawlikowski - zbanowany

13. uzytkownik Karmaj - zbanowany

zwolennik łagodności

Wczoraj zostałem zbanowany na jakieś 2 godziny - nie dostałem żadnej informacji , powycinano moje wpisy ,które notabene nie były wbrew regulaminowi tego forum !!?

>Zapadła jakaś taka krępująca cisza...

Astaroth, no to może ja.Uważam, że administratorka to nawet się opierdziela, która- nie wiem, bo są dwie.Do zbanowanych powinna dodać więcej tych propisowców by muls nie miał z kim gadać, a wtedy forum będzie mniej stresujące dla reklamodawców.

gutekbull, 29 Kwi 2008, 17:02

Kolego, do takiego bezsensownego wycinania będziesz musiał się tu przyzwyczaić. Robią to specjalnie najęte 2 kobiety zatrudnione od niedawna, podobno ze specjalnej firmy,która szczyci się podobno wysokim poczuciem internetowego i nie tylko, savoir vivru.

jakie bezsensowne wycinanie?

krzewy sie przycina

psy sie szkoli

chłopaków leje po tyłku

a forumowiczów z AS banuje :-))

trudno aby Panie Wrona i Krojcfeld lały was po tyłkach

chochla, 29 Kwi 2008, 17:14

>gutekbull, 29 Kwi 2008, 17:02

>

>Kolego, do takiego bezsensownego wycinania będziesz musiał się tu przyzwyczaić. Robią to specjalnie

>najęte 2 kobiety zatrudnione od niedawna, podobno ze specjalnej firmy,która szczyci się podobno

>wysokim poczuciem internetowego i nie tylko, savoir vivru.

Jak szla piosenka z Michalkow ?

"Jajko na miekko to tez pulapka

Komu dzien dobry a komu czesc ?

Oho ! Zagadka !

Wiec uczmy sie sawuarwiwru tralalala

Az przyjdzie dzien ze ktos powie

Ach - to forum dobrze moderowane"

>A właśnie gdzie jest muls?!

>Trochę mi brakuje tego jego słodkiego pierdzenia ;-)

Mulsowi PO zapewne zafundowała już ten przedłużony majowy weekend gdzieś na Seszelach.Chłop tak się na ich rzecz natrudził, że pojechał to i owo sobie przedłużyć na ich koszt.

Astaroth, uważaj, panie moderatorki nie lubią takich określeń:)Pierdzenie na słodko jest dla każdej kobiety obrzydliwe w ich obecności, a one czuwają.

>Astaroth, uważaj, panie moderatorki nie lubią takich określeń:)Pierdzenie na słodko jest dla każdej

>kobiety obrzydliwe w ich obecności, a one czuwają.

No cóż, ja wychodzę z założenia że z ostrożna wszystko można ;-)

uważam, że tego typu metody (nagminne banowanie) nie wyjdą temu forum na dobre, zrobi się ono takie jak pozostałe ,,sztywne'' fora.A to był jego urok.Tematów i wpisów merytorycznych tutaj nie brakuje.Chyba ktoś za poważnie zaczął traktować swoją rolę.Bocznica powinna być jak Hyde Park (no może bez ostrych wulgaryzmów, ale ostra wymiana poglądów z lekką szyderką do tego, czemu nie).

Dowiedziałem się również, że równocześnie z banem stosowana jest praktyka zmiany (bądź blokady) hasła użytkownika, tak że nie tylko nie może w okresie banicji pisać na forum, ale nawet się zalogowacelem choćby sprawdzenia poczty PW lub zajrzenia na bocznicę. Takie postępowanie, jak mniemam Administracji, w moim - i nie tylko moim - odczuciu łamie pewne elementarne zasady internetowej społeczności.

zwolennik łagodności

>camle a nie jesteś przypadkiem ożywieńcem z wlaną nową osobowością? Hę?

Kolego! Nie posuwasz się zyt daleko ze swoimi bezpodstawnymi insynuacjami??! Wiesz kogo ja znam?!! ;)

>Niby jest git, ale jednak... coś jakby... inaczej. Świat już nie będzie taki jak dawniej.

Owszem...

Dorastałem na tym forum - tu się wychowałem, tu poznałem smak rzeczy pierwszych i przedsmak ostatecznych....

a Heraklisowe "panta rhei" jakoś dziwnie mi tu nie pasuje.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.